Az evvel kanalları gezerken denk geldiğim samanyolutv kanalında MACERACI adlı programa denk geldim. Kırklarelin'den yayın yapan program bir dere kenarında sunucunun yanında 3 kişi birtanesinin elinde serpme ağ. O bizim bakmaya doyamadığımız, üzerine titrerken alıkoymaya kıyamadığımız kırmızı beneklileri avlıyorlar. Üstelik daha bitmedi. O canım kırmızı beneklilerimizi hem göğüslerini gere gere(!) serpme ağla avlarken, ellerinde parmak uzunluğunu geçmeyen yavruları da canlı canlı yutarak mideye şifa olduğunu söylüyorlar. Ben iğrendim. Ama o balıkları yutmalarına karşı değildi bu iğrençlik. Bu tip insanların ekran karşısındaki o bilmiş tavırlarla insanlar akıl vermelerine. Aslında asıl sahip çıkması gerekenin kendileri olmasına aldırmadan o yavrucuklara hangi vicdanla eziyet ettiklerine iğrendim. Şimdi açıyorum BİMER'i ve şikayetimi yazıyorum. Hatta bir de TV kanalına konu hakkında yazı yazacağım. Pek cevap verme zahmetine girmeyecekler biliyorum. Çünkü tecrübelerim daha önce Van gölü kenarında tırıvırı ile (vali - ya da kaymakam- eşliğinde inci kefaline olta atanları da başka bir tv kanalına şikayet etmiştim. Tabiiki sonuç alınamamıştı. Sizlerden ricam lütfen bu tip konualar olabildiğince duyarlı olalım. Tepkimizi kanala, şikayetlerimizi de anında ve zahmetsizce BİMER'e bildirelim. Sağlıcakla...
Aynı yerlere aynı şikayetlerde bulunmuşuz seninle Ergin. Bunun üzerine ben de bimer'e şikayetimi yazacağım. Gerçi ordan da bir şey çıkmıyor ya...
Ben izlerken baya bi saydırmıştım. Bu bilgisizlik cahillik beni kahrediyor. Yanlız değilmişim demek tepkimizi bildirelim.
Dostlar, konuyu BİMER sayfasından "şikayet" olarak mı yoksa "ihbar" olarak mı bildirmek daha uygundur?
aynı programda 2 aylık kuzuları( bebekleri!!) fırınlamışlar ballandıra banlandıra anlatıyorlardı, sunucununda ağzından sular akıyordu; midem kalktı!
Bildirim olarak gönderilince daha az ilgileniyorlar da ondan. Ama şikayet olarak çokça bildirim gittiğinde, "bu insanlar ne diyor?" diyerek biraz daha ciddiye alıyorlar. Çünkü şikayet eden kişi, yasal yollara da başvurabilecek kişi demektir. Bildirimde bulunan kişilere ise, daha ziyade "bildirimde bulundu, gerisi ile ilgilenmez" gözü ile bakılıyor.
O sunucunun ağzının suyu hiç eksik olmuyor zaten.Hiçmi aklına gelmemiş acaba sormak bu kadar küçük balıkları avlamak yasak değil mi diye.Bukadar mı aç bu insanlar anlamadım.İnşallah gereken yapılır
Aynen bende dün kanal türkte dolu dolu anadolu'yu izliyordum yer malatya feribottan salandırmışlar tırıvırıyı sunucu arkadaşta bende tutayım diye aldı eline tırıvırıyı bu kadarmı cahil bu sunucular hiçmi bilgilendirmezler bunları memleketim ne hallerde
bu konu hakkında bende bimer'e şikayet dilekçesi yazdım bakalım ne cevap gelecek bimeride sayenizde öğrenmiş oldum saygılar....
Nuri Abi ben şikayet dilekçesi yazdım. Sebebi o balığa asıl sahip çıkması gerekenlerin aklını bir an önce başına almasına sebep olabilir diyeydi. Tebliğe aykırı davranan kişiler ve yayınlayan tv kanalınıa karşı bir şikayet dilekçesiydi. Daha önce yine bir sözde "bitkisel ilaç" tanımı ile reklam yapan fakat bunu halka bir söyleşi imiş gibi gösteren. Herbalist olmamasına ve Profesör ünvanını yurt dışında alakasız bir branşda edinmiş olan halkı sömüren ve kandıran bir tipi de şikayat etmiştim. Çok uzun sürmedi gerekli yasal süreç işletilmiş reklamlar yayından kalkmış ve bana bilgilendirme telefonu edilmişti. Bu konuda da gerekli işlemlerin yapılacağına eminim. Ayrıca Derbent'imizi yakından bilirsin. Eski yıllarda misina ağlarla duvar örülmüş balığın nefes alması dahi engelleniyordu. Bu sezon başında tüm arkadaşlarımıza yerel forumumuz aracılığı ile böyle bir ağ sisteminin yasak olduğunu her ne şekilde olursa olsun jandarmaya haber vermelerini rica ettik. 2 kişi 800 TL olduğunu zannettiğimiz cezaları ödeyince artık kimse de cesaret edemiyor. Birileri belki ekmek parasından oluyor ama O baraj hepimizin geleceği biz sahip çıkmazsak kimse çıkmaz. Bugün 110 km yol gittik Amatörlerin üst üste levrek aldığı bir mera profesyoneller tarafından hemen de keşfedilmiş(!) çok iyi biliyorlar ya avcılığı. İnan 15-20 km'lik mesafede dizili olan ağları görsen oturup ağlardın. Kıyıya 20-30 metre uzaklığa resmen AĞ TARLASI yapmışlardı denizi. Paralel ve dikine serilen ağların arasından saatlerce olta salladık. İnan takibi de geçtik kayabalığı dahi göremedik. Şimdi o ağlar balık mı avlıyor yoksa geleceğimizi mi?
Tarık ERSAL BİMER'e Başvuru Tarihi : 30.04.2012 Başvuru Sayısı : 236376 Arkadaşlar, yapılan işlem toplam 5-6 dakikanızı alıyor. Lütfen bu kadarcık bir zamanınızı ayırın.
Denk gelmedim programa, iyi ki de izlememişim. Ama iyi ki uyarmışsınız da haberimiz oldu, hemen şikayet dilekçesini yazıyorum. Merak ettiğim bir şey var, kanunlarca yasaklanmış bir eylemin televizyonda yayınlanmasında, teşvik edilmesinde RTÜK ne gibi bir tutum sergiliyor? Bir programda sunucunun ağzından belli belirsiz bir laf kaçtı diye basıyorlar cezayı, kanal bile kapanıyor. Böyle yasaklı ve uygulanması halinde cezaya tabi olan bir eylemin televizyonda gösterilmesi, özendirilmesi, teşvik edilmesine nasıl olur da ceza verilmez? Yarın birisi çıkıp, motor ile nasıl kapkaç yapılır, kapkaçın incelikleri gibi bir program yapsa da oturup izleyecek miyiz yani? Eğer bu tür programa ya da kanala ciddi bir cezai işlem uygulansa, bir daha Tebliğ'i ezberlemeden böyle program yapmaya hiçbir yapımcı cesaret edemez. Olması gereken de bu değil midir?
Mustafa YILMAZ Başvuru Tarihi : 30.04.2012 Başvuru Sayısı : 236474 Başvurumuzu yaptık inşallah ilgilenirler. Kanalın STV oluşu biraz umudumu kırıyor ya , hayırlısı ...
Sevgili Aykut, Güzel örnekler vermiş, güzel sorular sormuşsun. Ben de bu soruların cevabını öğrenmek isterim.
Aslında böyle bir durum söz konusu olduğunda KAMU SPOTU yayınlanmasını ve içeriğinin de deniz canlılarının soyunun tükenmesine sebep olan etkenler olmasını isterdim.
Konu önemli, takibini yapalım. Bir bakalım ne kadar zamanda ve nasıl bir dönüş yapılacak. Sağolun dostlar. Daha önce benzer şikayetlere dönüşler almıştık ancak son tahlilde genel yargılardan bahsedildiği için elle tutulur bir sonuç elde edemedik. Gereği yapıldı, uyarıldı, falanca miktar ceza kesildi diye geri dönüşleri teyit etme şansı bulamamıştık. Ancak bu konu kendine özel gibi. Sonuçta ortada açık bir suç ve bunun kamuoyuna yansıması var. BİMER sürecindeki ilgili kurumların uyardık, ceza verdik gibi geri bildirimleri, her halde gözlemlenebilir ve de teyit edilebilir olacaktır.