herkese hayırlı akşamlar geçen günkü raporumu okuduysanız..benim kafa halen orda idi..dün hazırlığı yaptım..yeni 28lik misina sardım..mekana vardım..daha sahteyi çıkarmadan heyecanlanmaya başladım ilk atışım, sanki balık bindi binecek gibi his uyandı bende..sonraki atışımda yine aynı his.. suda tam av havası var..ben bu gün balık alacağım dedim.. atıp çeke çeke kıyı boyunca ilerliyorum..yol kenarı durağında..bekleyip sağı solu karşıyı yokluyorum...o ara 25mt önümde bir karartıı gördüm kocaman...önünde bir balık30cm civarı..üstüme geliyorlar birde ne göreyim önümde en az 40 kiloluk bir akya kocaman gözleri var..30cm lik balık bir ara akyanın kafasının üstünde idi..akya sap gibi kaldı:laughing: 30cm lik balık akyanın sağ tarafına geçip kaçtı akyada peşinden.. 2 akya vardı biri kıyıya gelmeden daldı dibe.. sahteyi fırlatmadım bilerek..kaparsa %500 anında kırar misinayı o boy bir balık.. orda takıldıkdan sonra yer değiştirdim...geçenki balığı kaçırdığım yere geldim.. dalga var..kıyıya bir çarpıyor dalga boyumdan aşağı çimiyorum birde kasık çizme getirmiştim çizme nin içine su dolmuya başladı.. neyse atıp çekiyorum sahteyi..geçen seferki noktanın 5 6mt soluna daha ilerisine atıp çekiyorum.. yine aynı noktada sahteye birşey takıldı..ama orda takılması imkansız derken tasamayıda vurdum asıldım gelmiyor...sonra birden bana doğru gelmiye başladı..bu balık dedim önüme kadar getirdim..balık dipte gözükmüyor derin..bir kafa atmalar başladı... kalamaya zor yetiştim..koparacak misinayı..ayarı verdim bu karşı kayanın altına gitmek için çabalıyor..yolu verdim kayanın altına girmeden tekrar kafasını benden tarafa çevirdim dedim kadir bu sefer olacak haydi dayan..dolandı boşluk alanda tekrar kıyıya geldi,, sol tarafıma..kayanın dibinden yol alarak gitmek istiyor kıyı boyunca.....yol verdim mecbur.. patlatacak misinayı..ordan çaprazındaki kayanın altına gitti...baalık delirdi bir kafa atıyor beni suya çekecek nerdeyse...korkmuya başlarkennn yine aynı hadise haşırtt misina boşandım yine aynı hadise, yüzünü göremediğim bir cengaveri yine aynı saatte yine aynı misina ile..yine aynı sahte ile kaybettim bakın sıfır misina ne hale geldi..kıvrım kıvrım oldu..beyazlaştı..süper maxim 28lik misina.. bunu yapan levrek asla olamaz..levreği iyi tanırım..tepkime yenilirdi..o kadar mücadeleci bir balık deyil levrek..üstelik 28lik misina Uploaded with ImageShack.us biraz takıldım moralim bozuldu..tekrar yakalasam yine kaçar dedim..ben en iyisimi örgü sarayım makinaya dedim..bölge çok sakat..mono ile hata yaparsanız affı yok anında kesilir kayalar tarafından..önüm açık alan olsa evirir çevirir yorardım balığı..ama olmuyor işte..bir oraya sokuyor kafayı ordan çıkıyor öbür kayaya..vs vs.. ıslak ıslak evin yanından geçip soluğu bayide aldım berkley alacaktım yokmuş..power pro varmış..39tl ye aldım bu örgüyü..sahteyi direk buna bağlıyacağım.. örgüyü kullananlar yorum yaparsa sevinirim Uploaded with ImageShack.us süper maxim in yapacağı birşey yok burda..direndi direneceği kadar..sırf bu bölgeye has bu örgüyü aldım ve sadece dalgalı havada burda kullanacağım.. remixon 210 porseleni sarı pirinçden olma spin kamışım var..örgüyü bunda kullanacağım..diğer kamışların porselenine zarar verir bu örgü..benim tempomu göz önünde bulundurursakhihi vel hasım yine kaybettim ..bu 3cü peş peşe kaçırışım.. geçenlerde dedimya benim uğurlu sayım dört diye işte şimdi balığı göreceksiniz evel ALLAH ın izni ile uyku girmez gözüme bu gün ..gözüm levrek filan görmüyor..istemiyorumda onu getireceğim öyle böyle zafer benim olmalı geri iade o anki pisikolojime bağlı haydin rasgele..ben biraz uzanayım
Kadir Spor = 0 Balık Spor = 3 Bir gol atsan ne yazar, 3 - 1 mağlupsun. Dersin artık o eskiler gibi, '' Yenildik ama ezilmedik '' hihi Rastgele.:thumb: :thumb:
Kadircim, bir kere daha kaçırırsan o balığı, korkum kapacaksın çifteyi, varacaksın meraya. Bu sefer enseleyeceksin balığı, eminim. Rastgelsin.
Abi yakalada ağzında giden sahteleride almış olursun hem.. Akya olmasın o? Yada koca bi lagos.. Belkide sinarit.. Haa bizim Mersin'de bi dalgıç 2 tane orkinos gördüm diyordu mendireklerin dış tarafında. Sudan çıkana kadar altıma etmiş olabilirim hatırlamıyorum diyor. Antalya'da da olabilir.. Aklıma başka ihtimal gelmiyor. Sende merak etmeye devam et biz ediyoruz zaten.
Geçmiş olsun. Maxim misina testinizi izledikten sonra bende aynı misinadan almıştım. Gerçekten sağlam kolay kolay kopmayan bir misina o balığı çıkarmayı başardığınızda ebatlarını bende çok merak ediyorum. Umarım uğurlu sayınızda trofeyi alırsınız. Birde uzun zaman önce ebaydan berkley 0,06 örgü alacağınızı söylemiştiniz. Aldıysanız bence onu kullanın. Hem memnun kalırsanız bende yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum ama 0,06 mı yoksa 0,08 mi karar veremedim. Sizin tavsiyenize göre bende kalınlığa karar vereceğim. Umarım en kısa sürede trofeyi alırsınız...
Kadircim power proyu ben kullanıyorum ve çok memnunum.Ne renk atma nede saçaklanma yaşadım.Düğüm tutma kabiliyeti gayet iyi.Sahteyi direk bağlıyacağını söylemişsin çift kat sağlam bir palomarla ve balığı kullanmayla en az 15-20 kg balığı bile alır o ip.Sen 20lb lik olanını almışsın.Bendeki 10lb ve ebayden 300yard yani 270 metresini 62 tlye aldım.Güzel haberini bekliyorum.Ha bu arada power proyu shimano satın aldı.
Yanlız tuzlu suyunu atmak için makinenin kafasını yıkamayı unutmazssan çok uzun ömürlü olur kanaatindeyim:thumb:
abi yeni transfer var bölgenin yapısına karşılık verecek hihi ilki levrekti kanca iyi oturmadı kaçtı..ona hadi neyse deriz..bu 2si misinayı patlattı ben bir gol atarsam 3 3 olabilir..malum onların evinde gol atmış olacağız deplasman da gol atmak avantajlı durum olsa gerek bir daha tahammülüm yok..birkere tutayım sonra kaçarsa yine kaçsın..yüzünü göreyim neyin nesi bu çok büyük ihtimal akya %98 akya..grida düşük ihtimal zira zıpkınçılar bölgeyi tarıyorlar..barındırmazlar o balığı..sinarit olabilir belki.bakalım inşallah bu sefer olacak bu iş..
Sevgili Kadir, Öncelikle geçmiş olsun. Heyecanla okudum raporunu. İnşallah sonu da güzeldir derken.... misinayı patlattığını okudum İlk aklıma gelen neden ip sarmıyorsundu, ki sende aynını düşünüp almışsın. Ben Berkley i tercih ediyorum ama aldığın ip de kullanan arkadaşlardan bildiğim kadarıyla güzel bir ip. KAyalık mekankarda ip çok çabuk deforme oluyor. Benim tecrübem bu yönde. Ama canavarı anca bununla alırsın gibime geliyor. Balığı iyi yönetebilirsen bence bir dahaki sefere kepçede Hatta yarın akşam alınır gibi O Sevgi ve selamlarımla...
Dostum sıkma canın muhakkak bir daha gelecek sen hazır ol yeterki. Av avına kaçma şansı verdiğin sürece avdır felsefesiyle. 1 kere daha şans istedi o kadar bir dahakine bekliyorum kuzuyu
Vay be ne aksiyonlu bir gün geçirmişsin abi. Gördüğün akyalar, kaçırdığın balık falan. Vay vay da vay.... Sırf bunlar bile çok güzel olaylar aslında. Varsın kaçsın her neyse. Levrek kesin değil bence de. İp misina kayalardan çabuk deforme olup kopuyor diye duymuştum bende. Kayalara sürttürmezsen çok sağlam işini görecektir. Senin gibi bir balıkçı kayalara değdirmediği sürece o balığı alır da o balık durur mu orada bilemem. Bende merak ettim balığı. Sen al o balığı, 4-3 sen yenmişsin sayacam. Rastgelsin, kolay gelsin,zorluk çıkarmasın.
ebatını cinsini bende merak ediyorum..süper maxim misina ya güvenim tam.liman içinde aynı misina 10 kiloluk vatoz ile mücadele verdi tam 1 saat..forumdan arkadaşlarda vardı..25liği ile 5700vatoz çektim yine liman içinde..alan düz olunca balık saklanacak yer bulamıyor...bölge çok sakat..balık kaya dibine indimi..misina nerden baksan 2mt sürtünüyor..balığı gezdirebileceğim alan çok dar..önüme getirsem bu sefer ayak bastığım kayanın altına girecek..oyuk..sağım solum karşım çaprazım hep iri kayalık.ortada küçük havuz düşün berkleyi almıştım..postada sorun oldu..arada kayboldu.adama verdiğim süre doldu.başka bir sıpariş için anlaşmıştık onay vermemiştim..sonra vazgeçtim.satıcıdan paramı geri aldım ..sonra başka bir satıcıdan sahte almıştım..bu günkü aldığım power pro örgü 15mm oldukca ince yapıya sahip..13mm ini inceledim at kılı gibi birşeydi..dedim o balık bunu gene kırar bu misinanın 15mm yeter uygun kalınlıkda.. çift kat polamar derkenn.ilk düğüm attığımızda 2kezmi aynı şekil düğüm atıp sonra klips den geçirip gerdirme işlemini yapacağım bu sefer acil gerekli olduğundan şimdilik burdan aldım ambalajın arkasında shimano yazıyor..satıcıda öyle söylemişti..av dönüşü tatlı su ile yıkayacağım..malum tuzlu su bozuyor gevretiyor misinayı.. süper maxim misina sürtünmeden dolayı deyil yine klips tarafından bir yerlerden kesilmiş..bu balık iyice sinirlerimi germeye başladı bakalım nasıl olacak bu iş..büyük birşeyse kepçelemeside ayrı bir dert olacak tek başına
vallah abiler arkadaşlar ne biliyim şaştığımdan aldım bu örgüyü geçen sefer anında çat kırmıştı misinayı balık..bu sefer biraz daha tecrubeli davranınca biirazcık boğuştuk ancak sonuç yine hüsran oldu..kayalara sürtünen yerinden kopmamış..balığa yakın yerden kopmuş..ara bölüm kıvrım kıvrım olmuş sürtünmeden..balığa yakın 50 60cm lik kısımda sürtünme aşınma yok idi..kafa attığında misina koptu..ucu çengel gibi kıvrılmış misinanın..hayırlısı olsunn..
Heyecanı yeter be Kadir.İnşallah 4.seferde alacaksın. Bu arada ben makaralarımın ikisinde resimdeki ipi kullanmaktayım vede gayet memnunum. Sevgimle kal
Kadircim alttaki standart palomar düğümü bunu dört kat iple yap demiştim.Bu düğümü tüm delikli iğne fırdöndü ve klipslerde güvenle kullanabilirsin.Hem mono hemde ipte bundan daha sağlam düğüm yok bence. Uploaded with ImageShack.us
Birde klipsten kopması düğümden kaynaklanıyor.Bu düğümü klipsten kopartamaz balık.Çünkü monoya ve ipe bu düğümde yük binmesi minimumdur.:thumb:
Kadir abi ben power pronun 8 katını kullanıyorum, yapı olarak monoya çok benziyor, tavsiye ederim. Selçuk hocam da fotoğraftakini kullanıyor örgüleri belli pürüz var ve 8 kata göre daha sert diyebilirim
Vedat amcam hayatımızda hiç büyük balık ile karşılaşmayınca böyle fireler veriyoruz işte azimle devam ediyorum.inşallah olacak teşekkür ederim.. arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim sağolun ..bakalım bizim katil merada nasıl perfonmans gösterecek bu misina.. polamar düğümüne rakip buldumhihi buyrun izleyin ben oldukca başarılı buldum bu düğümü..artık buna döneceğim.. herşey eskisi gibi olsun istemiyorum.. 4cü raundu var bunun daha iyi hazırlanmam lazım benimhihi http://www.youtube.com/watch?v=t89ivpfv9Xo
VMC Permasteel kullan sevgili Kadir. Bütün sahtelerimin iğnelerini bu seri ile değiştiriyorum. Kullanmaya başladığımdan beri açılma yok diyebilirim. Tabii karşılaşacağın canavar ve senin kontrolün de önemli
abi şuana kadar iğne açılma olayı olmadı yaşamadım..bundan 2 yıl önce kankim aynı yerde..sahtenin kancasını balığa kaptırmış..halkası paslı olduğundan kırılmış.. ben 15cm lik zokalı silikon kullandım abi..zoka savegear marka..12.5gr lık bir zoka texsas rig tarzı takılıyorum bu aralar abii hep su üstü olmuyor birazda farklı zevkin peşinden koşayım istedimhihi