selam 13.11.2008 tarihinde yapmıs oldugum aramada bol mıktarda iri kikla,kefal ve sivriburun karagöz almama ragmen levrekte basarılı olamadım.yaklasık 5-6 kg lık 1 levregı vurmama ragme acele etmemden dolayı kendını yırtarak şişten kurtulan levrek ahlar vahlar arasında gözgöre göre gitti.
Güzel resimler paylaşmışsınız, inceliğiniz için teşekkür ederiz. Ancak şöyle bir kusuru var ki bu avın maalesef güzel yanlarını gölgeliyor. Buradanamatör balık avcılığıyla ilgili yayınlanan tebliğlere ulaşıp avlanırken dikkat etmeniz gereken boy,ağırlık,tür,adet cinsinden limitleri öğrenebilirsiniz.
Tebrikler Semih abi..Levrek olmasada güzel bir av olmuş Bu arada elbisen bertone olmalı..9mm likmi?? Diğer bir aradaD ) ..Senin merada o kadar gezdim şöle 5kg bir levrek göremedim..Ya 2 kg yada 6.400kg Abi bir ara beraber bakalım levreklere..biliyorsun bandırma için son 20-25 gün
olur kardesim bakalım tabııkı.9mm ı yenı aldım denemek ıcın gıydım.cok sıcak tutuyor ama dalmak ıcın sırt ve bel agırlıgı 16 kg yetmedi
Resimlerdeki balıklar, tebliğde de göreceğiniz üzere 5kg limitinin oldukça üstünde. Avı eğer "tek" kişi yaptıysanız limit aşımı olduğundan, bu resimleri yayınlamanız sitemiz kuralları gereği yasaklanmıştır.
yapmıs oldugum avda teblig kurallarına aykırı birsey yok bana gore yorum farkı olabılır.kıklalar 2 adet ve toplam 4 kg 2 adet kefal 5kg.1 adet karagoz ıse400 gr.kovada bulunan ufak kıklalar olta ıle tutulmustur.
Beyfendi tebliği hala okumadığınızı yada kavrayamadığınızı düşünüyorum. Tebliğde bahsi geçen kilogram cinsinden limit yakaladığınız her bir tür balık için değil, yakaladığınız toplam balık miktarı için geçerlidir. 2 kikla 4kg 2kefal 5kg 1 karagöz 400gr sizinde söylediğiniz gibi toplamda 9400gr(ufaklıklar hariç) bu durumda kilogram cinsinden limitleri iki kere aşmış olduğunuz açıkça ortada.
MADDE 8- (1) Denizlerde amatör balıkçılar tarafından avlanabilecek bazı türlere ilişkin bilgiler aşağıdaki çizelgede yer almaktadır: Çizelge-6 Deniz BalıklarıTürler Latince adı Boy limiti (cm) (en az) Miktar limiti (en fazla) Akya Lichia amia 30 3 adet Barbunya -Tekir Mullus sp. 13 Kg Çipura Sparus aurata 15 Kg Deniz turnası Scomberesox saurus 60 1 adet Gobene (Tombik) Auxis thazard 40 3 adet İstavrit Trachurus trachurus 13 Kg Kalkan Scopthalmus sp. 40 2 adet Karagöz Diplodus vulgaris 15 Kg Kefal Mugil sp. 20 Kg Kılıç Xiphias gladius 130 1 adet Kolyoz Scomber japonicus 18 Kg Lagos Epinephelus spp. 30 3 adet Levrek Dicentrarchus labrax 18 Kg Lüfer Pomatomus saltatrix 14 Kg Mercan Pagellus erythrinus 15 Kg Orfoz Epinephelus gigas 40 3 adet Orkinos (Ton) Thunnus thynnus 90 1 adet Palamut -Torik Sarda sarda 25 Kg Pisi Pleuronectes limanda 20 Kg Sinagrit Dentex dentex 20 Kg Uskumru Scomber scombrus 20 Kg Uzun kanat orkinos Thunnus alalunga 60 1 adet Yazılı orkinos Euthynnus alletteratus 45 2 adet Diğer türler ====- Yok kg % 5 küçük boylara izin verilir. Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kgı geçemez. Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kgı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dahilinde kabul edilir. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 3ü geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.