Yine Saroz ve sargoz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Öncelikle Herkese selamlar. Hafta sonunu avcı tayfamızla geçirmek üzere, cuma akşamından saroz'a doğru yola koyulduk. Maceramız daha yolda başlamışdı bile, sohpet ve kahkalarla 3.5 saatlik yol hızlıca geçiyordu. Derken, bir şey unuttuğumu biliyordum dedim, neyi unuttun diye sordular, çok kötü bir ses tonuyla ''yemi'' dedim. Ve tekrar kahkahalar koptu arabada bu sefer anlatılanlara deil, bana gülüyorlardı. Yemlik aldığım balıkları evdeki buzdolabında unutmuştum. Bendeki moral sıfıra indi bir anda. Avcı tayfa diyor, bozma moralini buluruz elbet bir yerden yemlik. Yolumuzun üzerindeki bir satır et lokantasında konaklıyoruz. Şöyle güzel bir sofra kurup başlıyoruz sohpetimize tekrar. Benim aklımda hala yarın neyle balık tutacağım, diye bir soru var. Derken lokanta sahibine soruyorum, balığınız varmı diye. Yok diyor, artıklar olsa o bile yeter, yem yapmak için istiyorum diyorum, he öyleyse buzlukda yazdan kalma bir uskumru var onu vereyim diyor, keyfim bir anda yerine geliyor.

Cumartesi sabahı saat 6.30 hava daha aydınlanmamış bile ilk ışıklarını göstermesine dakikalar var. Fırlıyorum yatakdan bizim avcılardan 2 sini kaldırıyorum, geçite gidicekler. Dışarı çıkıyorum, sahilden hiç iyi sesler gelmiyor, moralimide bozmak istemiyorum ama takımlarımı yanıma almadan bir bakayım diyorum şöyle denize, aklımdan geçen, başıma geliyor. Deniz kudurmuş lodos karayel'e bırakmış kendini dalgalar insan yutacak cinsten. O kadar hazırlık bu kadar çaba bunun içinmiydi, ve tekrar moral sıfır'a düşüyor. Yapacak bir şey yok deyip, gidiyorum hala sıcaklığını üstünden taşıyan yatağıma giriyorum. Öğlene doğru kalktığımda denize bakıyorum tekrar, hala aynı deniz kuduruyor. Hava durumuna bakıyorum internetten hemen, rüzgar 46 km hızla esiyor ve gece kendini 14 km hıza bırakıyormuş. İyi bir haber bu, en azından yarın olta atabileceğim.

Beklenen pazar sabahı, tekrar 6.30 yatakdan fırladığım gibi sahile koşuyorum, denizin durumuna bakmaya. Lodos kesmiş dalgalar düzelmiş. Oltalarımı hızlıca hazırlayıp salıyorum suya. İlk oltadaki, vuruş tanıdık baş belası vatoslardan biri, kesip iğneyi atıyorum hemen. 2nci oltada güzel bir vuruş oldu, hemen sarmaya başlıyorum balığın kafa darbeleri harika nedir diye düşünürken gösteriyor kendini kumsalda, yaklaşık bir kiloluk bir sargoz bu. Bütün keyfim bir anda yerine geliyor bu balıkla. işte bir vuruş daha çok keskin asılıyor bu asılışları tanıyorum ben, mığrı bu, ah bide eti lezzetli olsa şu balığın ne güzel olurdu bunu yakalamak bir bilseniz. Lakin eti lezzetsiz olduğu için yakalanan her mığrı vatoslar gibi suya iade ediliyor. Eti lezzetsiz olsada, çekmesi keyifli bir balık ne yalan söyleyeyim. Beni arıyorlar kahvaltı hazır herhalde. Kahvaltımı yapıp tekrar geliyorum oltaların başına. Uskumrunun yanına oradaki tanıdık bir abiden kalamar alıyorum. Fakat uskumru ne ilginçtirki kalamardan daha çok iş yapıyor. Öğlen 3'e kadar 4 veya 5 tane mığrı (bazıları oldukça iriydi), 4 tane vatos ve 3 tane kiloluk sayılabilecek sargozla bitiriyorum avımı. Ercan abimiz balıkları hemen hazırlayıp kızartıyor, öğlen yemeğimizide balık ve salatayla kapattıkdan sonra, bir sonraki saroz gezimizi şimdiden iple çekerek, İstanbul'a doğru yola koyuluyoruz.

Son düzenleme: 27 Aralık 2010
  2. modena

modena

nasıl da koşturuyor değil mi deniz kendine insanı...yaklaştıkça insanın içi içine sığmıyor...tebrikler ibrahim...balıklar güzel...afiyet bal şeker olsun...

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Çok güzel anlatmışsın sevgili İbrahim.
    Sargozda çok yakışıklı.
    Heyecanını her daim yaşamanı diliyorum.
    Sevgimle kalasın

4. hozdemir1907

hozdemir1907 Hüseyin

Favori Kamış:
    olta
    tebrik ederim ibrahim avında anlatışında çok güzel nice avlara rast gele diyorum

5. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Tebrik ederim İbrahim kardeşim. Sargoz harika gözüküyor. Ne olursa olsun güzel bir haftasonu geçirmişsin ve deniz seni yine de boş göndermemiş.

6. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    tebrikler. Balıklar çok güzel. Afiyet olsun.

7. c'mon

c'mon taylan sameti

harika boyda sargoz/lar,
    nede güzel savaşmıştır kıyıya gelene kadar,

tebrik ederim,

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    aksiliklere rağmen oltanızı asılan balıklar bayağı sağlammış,bazılarını geri ide etmenize rağmen,önemli olan oltaya gelmesi ve onu çekmesi,işin zevki burda:)
    güzel bir hafta sonu olmuş:) ayrıca uskumlu ile de yeni bir deneyim kazanmış oldunuz :)

9. Özenç

Özenç

Favori Kamış:
    kasnak,kamış
    En İyi Avı:
    600 gr karagöz
    Eline Sağlik Rasgele

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ibrahim harika bir rapor olmus.Can-i gonulden tesekkur ve tebrik ederim.
    O vatozun mangali guzel oluyor ;) Ama igneyi cikarmasi felan ayri bir dert :)
    Rastgele ;)

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler İbrahim yine sevgili Saroz'una kavuşmuşsun. Bir gezinize ben de katılmak isterim :)

12. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Tebrikler güzel av ve görüntüler, kumsaldan avlanmak çok zevkli olur hele hele yaz geceleri..

13. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    İbrahim derdin sargoz ise fazla uzaklaşmaya gerek yok. Harika avın anlatımın ve fotoğraflar için tebrik ederim.

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bedevi olmak zor zanaat, ancak hakkını vermişsin yine de. Sıkıntı-çile mutlu sonla noktalanmış. Yüzler gülüyor, balıkların maşallahı var, çok güzeller. Tebrik ederim İbocan, gönlüne sağlık. :) ;)

Botu ne yaptın abisi, pek kullanmıyorsun sanki?
    .

15. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Abi tebrikler; çok güzel balık şu sargoz. Avların daim, her şey gönlünce olsun..

16. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,hava pek müsade etmesede güzel av yapmışsınız.Zaten Saroz'un havasını teneffüs etmek yeter bence.Güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Rasgele,

17. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

tebrikler ibrahim çok yakışıklı bir sargoz avlarının devamını dilerim buarda vatazun vuruşunu iyi ki görmüşsün bazen bana da kıyıdan avlanırken geliyor olatayı alıp kafasına göre gezdiriyor yemi değiştirmek için çektiğimde halla halla buna poşetmi takıldı gibisinden ne olduğunu bilmeksizin kıyıya kadar çektiğim oluyordu. Bereketli avlar

18. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Mükemmel bir rapor olmuş İbrahim.Tebrik ederim.Dahasına rast gele.

19. askala

askala

Elinize sağlık, güzel rapor olmuş. Bu haftasonu yılbaşı tatilini fırsat bilerek biz de Erikli'ye gitmeyi düşünüyoruz, yakın tarihte gittiğiniz için bir sorum olacak size, geçite giden avcı arkadaşların avı nasıl oldu acaba? Biz de kara ve deniz iki avı da yapmayı düşünüyoruz da...

20. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim her birinize.