arkadaslar bugun sızlerın tavsıyesıyle ulus a gıttım yibas carsısının karsısındakı bır av dukkanından arkadaslarım ıcın malzeme alıcaktık(onları da balık avcılıgına tesvık ettım)arkadasım saka olsun dıye tırıvırı sordu adam da hemen buluruz abı dedı. ben de yok bız zaten kullanmıyruz, bız yasal yolda balık avıclıgı yapıyoruz dedık. adam bozuldu, tabı cezası var dedı ben de ceza ıcın degıl balıklara yazık dedım neyse aldık malzemelerı yolla bır satıcı sordu nerden kaca aldınız dıye ben de gıttım dedı kızılırmaktan tırıvırı ıle turna tutuk dedı ben de sınırlendım hemen uzaklastım arkdaslarıma tavsıye ettım sakın kullanmayın kullananları uyarın dıe ama onlar da pek anlamıyorlar bu tırıvırı ısınden ne olcak dıyolar ama ben ugraslarıma devem etcem eger bu av marketın yerını soylememe ızın verırsenız yazayım ordan alısverıs yapmayın
eee arkadaş burası Türkiye yasak denir,satarken bir şey yok,denetim yok; kullanırken ceza var(o da kırk da bir denetime yakalanırsa). Bence satana da ağır ceza gelmeli.+ önce bireysel sonra milletçe duyarlılık.
Mehmet ve Selim kardeşlerim, O illetin üretimi, depolanması, satışı, bulundurulması ve kullanımı çok şükür ki büyük emekler verilerek yasaklanmış durumda. 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Yöntem ve Sınırlamalar Genel hususlar MADDE 14- (7) Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır. Siz yetkili birimlere bir dilekçe ile durumu bildirin ve size de Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince sonuç hakkında bilgi verilmesini isteyin yeter. Tabii ki dilekçenize adresinizi de yazmayı unutmayın ki cevap alabilesiniz. Bildiğim kadar bu sene için belirlenen ceza miktarı 740.- TL dir. Mehmet kardeş. Hadi şimdi bireysel duyarlılığını gösterme zamanı. Satıldığını, kullanıldığını gördüğün tırıvırılar için yapacağın girişimleri bekleyeceğiz.