Uploaded with ImageShack.us bundan aldım ama cok kucuk cve 2,5 gr lık bı agırlıgı var bunu kıyıdan tatlı suda kullanmak ıcın aldım bunu bu agırlıkla nasıl ılerı atıcam??
Kamışların üzserinde yazan atar değrleri işte burada devreye giriyor Hakan kardeşim. Bu tip çok hafif yemleri UltraLight (UL) veya Light (L) sınıfında olan kamışlarla atabilirsin. Özetle kamışın üzerinde 0-9gr, 5-15gr, 5-25gr gibi yazan değerlere sahip kamışlar başta olmak üzere bu tür malzemelere uygundur. Kamışın atar değeri yükseldikçe hafif malzemelerde yeterli esnekliği kazanamayacak ve atış ancak seni yorarak fazla uzağa gitmeyecektir. Atar değerini aşan bir malzeme taktığında da (ki çoğu üzerideki gerçek değere bile ulaşamadan) kamışın ucunu kırmayı başarırsın. Önerim elindeki kamışın atar değerini bilmen, uygun değilse de spin tarzı kamışları arayarak bu konuda biraz daha bilgi edinerek isabetli bir kamış seçimi yapman olacaktır. Selamlar..
Profilinde yer alan 270 lik catananın atar değeri 10-30gr görünüyor, bence rapala ve ağır kaşıkları atmak için ideal. Ha bununla da denemelisin, sonucu senden dinleriz. Zaten bu ağırlıktaki bir malzemenin ötekiler kadar uzağa gitmesini de bekleme, balık illaki uzaklarda olacak değil
teskuur ederım degerlı bılgılerınız ııcın , bende atar degerını bıraz dusurmek ıcın gene shımano nun 5-20 gr atarlı modelınden sıparıs verdım http://www.avmarketi.com/asp/product/13816/SHIMANO-CATANA-BX-TELESPIN-2-10-ML ınsallah sıkıntı olmaz ,,, meps ıle bır turlu verım alamadım ınsallah yu-zurı aıle goby verım verır
Ürünü kötülemek istemem bununla ağır trofe'yi kıyıya kadar çeke bileceğinizi zannetmiyorum. Parçalı olanını tercih ederseniz daha güvenebileceğiniz bir kamışınız olur. Bu arada o nasıl sahtedir yaw anahtarlık gibin
Makineye 0.04-0.06 arasındaki Fireline Crystal örgü veya 0.16 mm. normal misina sararak göl-derede yeteri kadar atabilirsiniz.
1.60 incecik shimano teleskopik kamış ve aile goby sahte ile vedat abinin yakaladığı 41 santimlik kasna benimde tercihimde parçalı kamıştan yana. ancak doğru kalama ayarı ile balığın boyunun pek önemi kalmıyor. tek sıkıntı bu boy kasnaların sıkça iğneleri açması buradaki videoda balığın kalama aldığı anları görebilirsiniz http://www.dailymotion.com/video/xe81yb_kasna-yakalama-any_sport
Keşke doğru kalamayı her zaman verebilsek, bazen bir an dalgınlık vee çaaaatt sesi ama kapalı boyunun kısa olması gerçekten büyük bir avantaj. Sağ cebine kamışı sol cebine sahteleri koy doğru balığa.