değerli üstadlarıma sorum şu...resimdeki sahtemi suya indirmeden değiştirme şansım var..(gece için etkili bir sahteyle) ..Amacım yakala bırak şeklinde bir av .tabi irice bir levrek ziyaret ederse düşünürüz. .avın heyecanını 5 cm lik sırtı mor sahtemle arttırabilirmiyim...yoksa hiç suya inmeden iade etmelimiyim..iade edersem hangi gece sahtesini tavsiye edersiniz Uploaded with ImageShack.us
aslında sahtenizin renki akşam hava kararıken kışın tam levreğe uygun renklerden biris sayılabilir ama sanki boyu 5 cm az gibi saha çok yaz ayları sakin havalarda atışını daha kolay yaparsınız rüzgarlı ve dalgalı havada kış aylarında kullanmak imkansız yada zor mecburen ekstra ağırlık takmak zorunda kalırsınız. yada rüzgaru arkanıza almak zorundasınız. Pins magnetlerden HSR Pins minnovlardan RH- TGLm kodları
Üstad değilim ancak;levrek gece av yaparken kendisininde kolaylıkla farkedebileceği daha iricene sahtelere daha bir ilgi duyuyor düşüncesindeyim.Elinizde ki yo-zuri sahte benimde edinmiş olduğum tecrübelerime eşlik etmişti.Diyebilirim ki;bu sahte gece avında ya sabrınızı test eder ya da şansınızı.
unutmadan şunu da ilave etmek isterim.Resimde ki sahtenin üzerindeki üçlü iğne setleri hatırı sayılır bir misafire denk gelirse tüm emeklerinizde hayal kırıklığı yaratacaktır.Hadi iğneleri değiştirdik diyelim.Bu defa da sahtenin aksiyon verimini düşürmüş olucaz.O boyutta ki sahte sıkı aksiyon vermeli, iğneleri değiştirilip orta boy kefal gibi salına salına gezmemeli.Bu ağır hareket o ebatta ki gerçek balığın panik halinde ki kaçışına zaten aykırı bir durum oluşturacak.
Net anlatamadım sanırım....konu şu: bu iş yapmaz derseniz gece için bir sahte önerin de onunla değiştireyim demek istemiştim....bunu gece kullanacağım demek istemedim...yine de sağolun vakit ayırıp yorumlar yazmışsınız...ha bu arada rover 98 kefal benzeri su üstü sahteyi gece önerirmisiniz...ufak tefek yansımaları var.iş yapar mı acaba bu sabah 3-9 arası kıyıdayım söylemesi ayıp sonuçları (tabi olursa bi sonuç) buradan yazarım inşallah...
Merhabalar Uğur Bey, Öncelikle şunu söyleyebilirim, elinizdeki sahteyle birçok defa levrek yakalama şansım oldu. Özellikle gün batımında ve gece çok iyi iş yapıyor. Renkleri, ışığı yansıtması çok başarılı. Kamışa ani bilek hareketleri verdiğinizde iyi aksiyon alıyor. Paketinde floating (yüzen cins) olmasına rağmen, suspending(askıda kalma) özelliği de gösteriyor, yani çekmeyi bıraktığınızda hemen yüzeye çıkmıyor. Yanlız 5 cm.lik boyu biraz küçük kanımca. Mümkünse 7 cm.lik ile değiştirebilirsiniz. Bende her iki boyundan da var, 7'lik çok daha başarılı bir sahte. 5 cmliği fazla hafif olduğundan atış menzili kısa kalabiliyor. Tabi ki, sahtenin iş yapması avlanılan yere göre değiştiğinden söylediklerim avlanacağınız yerler için geçersiz olabilir. Naçizane tecrübelerim İzmir kıyılarında edinilmiştir. Saygılarımla.
Gece su üstü sahteleri iş yapmaz deniyor ama yapar diyen arkadaşlarda var. Henüz gece at çek avı tecrübe etme fırsatım olmadı o yüzden yanlış yönlendirmek istemem. Ama mantık olarak ayın ışık durumu ile bağlantılı olarak iş yapacağını düşünüyorum. Tavsiyem ise rover 98'i sabah gün ağarmadan az önce ve gün ağarırken kullanmanız. Söylemesi ayıp bende 6 gibi iyota doyucam
Elinizdeki sahteyle yapılmış bir av videosu. Aynı renk kodlu pin's serisi , Aynı boy 50mm. Sadece sizinkinin hologramı lazer. İyi seyirler http://www.youtube.com/watch?v=2Su2mUgprps&feature=related
peki bu 5 cm lik sahteleri şeffaf şamandıra ile atsak nasıl olur ?karışmayacağını varsayarsak bi sonuca ulaşabilirmiyiz sizce...aşırı hafif çünkü 2 gr