Istedigim renkte rapala bulamayinca su rapalayi aldim: Birde su yo-zuri yanimda olacak: hava: 2 veya 4 siddetinde poyraz, deniz hafif dalgali hava -6 derece. Sizce sansim yuzde kac olur arkadaslar ?
ahmet kardeş; üstteki max-rap gece(ay olmayan)güzel iş yapar. gündüz gün ışığında ise bulanık ve karışık köpüklü dalgalı suda güzel çalışır. alttaki yo-zuri ise sabah alacakaranlıkta sakin havada berrak suda veya gece(ay varken) güzel çalışır. not: derinlik kontrolu yapmadan veya bilmediğin mekanda sahtelerine dikkat et. yoksa bu güzelim sahtelerin arkasından bir bardak su içersin. rastgele..
Max Rap la gece ve sabaha karşı balık alabilirsiniz. Yo-zuri nin daları fazla sanırım. Sığ yerlerde sıkıntılı olabilir. Max-Rap ona göre daha sığ gelir. Gün açmamışsa max-rapı kesin deneyin.
Hocam cok tesekkurler bilgilendirme icin. Belirli bir avlagim yok yarin oyle bir cikacagim sahillere gozume kestirdigim yerden atacagim. Yo-zuri nin dalara fazla hocam, aslinda onu bilmeden aldim, yani dalarinin fazla oldugunu bilmiyordum degistirmek de istemedim sansima dedim Tesekkurler hocam at cek ile levrek icin umutlandim simdi, ya cikacak ya cikacak
Saat 8 gibi arkadasim ile arabaya bindik yola koyulduk. Muhabbet belli, oyle olacak soyle tutacagiz, ah bir de kuzu gibi 5-6 kg lik tartarmiyiz.. 40 dakikalik yol boyunca bu muhabbetlerle gecti.. Avlaga vardik su guzel bulanik degil, dalga guzel, hava guzel tamam dedik simdi levrekleri alip doneriz. Bir 15 dakika sonra 3. arkadasimiz da geldi. Biz 2 kisi at cek yapacagiz 3. arkadas dalacak. Onun zaten olta ile isi pek olmaz zipkinla dalar devamli. Biz 2 kisi vira Bismillah deyip atip cekmeye basladik. 3. arkadas zipkinla daldi. At babam cek babam At babam cek babam.. Ilk once yo-zuri yi atip cekiyorum, buralarda cok bulunuyor, rapala zor bulunuyor hani bir sey olursa en azindan tekrar rahatlikla bulabilecegim icin yo-zuri gitsin dedim. At babam cek babam at babam cek babam.. Arkadas ilk defa at ceke gelmisti.. - Ya arkadas surada iki balik tutacaz diye omrumuzu yedin yemisim at cekini kollarim koptu hava soguk ... deyip midye toparlayip dip takimi atmaya basladi.. Ben hala israrliyim.. Gelecek ! Gelecek ! diyerek taktim rapalayi.. Korka lorka atip cekmeye basladim.. Her sey basladiktan yaklasik 45 dakika sonra bizim zipkinli arkadas sudan cikti. Arkalara oturup bir sigara yakti. Hafiften hafiften gulumeye basladi. Bir anlam veremedim buzz gibi hava dokundu heralde dedim.. Hayirdir Mustafa ne guluyon dedim? Mustafa: Sen biraz daha atip cek yaklasik 12-13 kg lik balik tutacaksin. Ben zipkinla korktum atis yapamadim dedi. Icime kurt dustu ama iste o levrek aski ... Daha bir hirsli atiyorum cekiyorum egzantrik atislar yapiyorum yandan tepeden falan.. Derken Mustafa ates yakti soyunmaya basladi. Uzerini degisti.. Sunuda ekledi: Lem oglum siz nasil balikcisiniz kafanizi kaldirip suyu bir inceleyin bolgeyi bir kontrol edin ... Oturdum yuksek bir tasin uzerine yaktim bir sigara.. Suyu kesmeye basladim.. soyle 60-70 mt civarinda suda hareketlenmeler.. Dalgalanmalar.. Tam yone atis yapmaya niyetlenirken ( 60-70 mt tabiki atamam ama en azindan o tarafa atayim dedim) suyun uzerinde kocaman bir kac sirt yuzgeci.. Iste o an anladimki Yunuslar bizim baliklari ya yedi ya kacirdi ... Kimsede balik yok.. Tik yok.. Yunuslarin gunuydu heralde.. Avlak guzeldi, denize uzanan kayalarin uzerinden attik. Kayanin onunden dip takimini salip derinlik de baktik ki 4 kusur metreden basliyor hemen derinlik. Fakat 1 isparoz dahi cikmadi Rapala gercekten anlatilip yazilip cizildigi kadar varmis. Atislarda mukemmlel. Agirlik dengeleme cok guzel balik suya devamli kuyruk kismiyla dusuyor ip ignelere hic dolasmiyor. Sevgili muratmurat Rapala ve Yo-zuri hala elimde Artik bir aksilik cikmaz ise Carsamba gece ingiliz samandira ile liman ici levrek avina gidecegim, Rapala yi birde limanda deneyecegim gece...