arkadaşlar bilir bilmez bi rapala aldım ama lüfer ve palamutta nasıl iş yapar bilmiyorum? ve ustalarımdan tavsiye bekliyorum şimdiden teşekkürler.. http://www.yabanavmalzemeleri.com/default.asp?git=9&urun=4025
lüfer ve palamut için en iyi sahteyi almışsınız.. sadece doğru zamanı bulup en uzağa atıp çekmek kaldı (lüfer parlak sever) .. arada sırada çekerken biraz kamışla asılın azcık , sahte aksiyon alsın .. çünkü bu sahte kamışla yapılan sert darbelerde üzerindeki camımsı şey parlıyor malum lüfer dayanamıyor.. RASTGELE ..
Sahte güzel nihayetinde Rapala yalnız bilmediğiniz suda ilk kez atış yapacaksanız ,daha düşük kalitede ve fiyatta sahteler deneyiniz.Üç dört adet Rapala takılınca insanın avlanma şevki kaça bilir. Rapalanın bu serisi derin dala biliyor 1,5-2 m bunun için kıyıya geldiğinizde kamışın ucunu yukarı kaldırın. Lüfer ve sarıkanta iş görür.Rast gelsin.
Güzel rapala umarım iş yaparsınız bununla lakin sahte yemler kategorisine açsaydınız daha detaylı yorumlar gelebilirdi.
bunun dışında bi çok sahte var elimde ve kullanıyorum.. bu sahteyide görünce hoşuma gitti ama emin olamadım hiç yoktan bi sahtem daha olur diye düşünmüştüm ama iyi bişey yaptım sanırım. lüfer mevsimide başlamışken...
Yo zuri bu klasmanda gerçekten kaliteli ürünler sunar. Pahalıdır ama hakkınıda verir. Güle güle kullan.
İsabetli bir seçim yapmışsın,güle,güle kullan Sevgiler Not; Sair sahtelerinidende bahset bakalım hangileri daha güzel,yorumlarda bulunalım
Bunun bir de sırtı siyah olanı var o da nefis çalışır. Ayrıyetten pins minnow un sırtı yeşil ve yanları sarımtrak olanı ile linkteki resimdeki rengi de harikadır. http://www.yabanavmalzemeleri.com/default.asp?git=9&urun=4030 Bunları hızlı sarımda da güzel yüzdürürsünüz, aksiyonu iyidir.
yorumlarınız için çok teşekkür ederim bu sahteyi almakla doğru bişey yapmışım.. diğer rapalalarımıda göstermek isterdim ama nette tam olarak aynılarını bulamadım bu arada rapala dışında 2 ve 3 no toby kaşıkları var.. sizin tavsiyeleriniz benim için çok önemli... lüfer ve levrek için ortak kullana bileceğim bi sahte varmıdır? genelde boğazda yeniköy tarafları ve karaburuna gidiyorum. bölgelere göre sahtelerin verimliliğinin değiştiğini okumuştum bu meralarda nasıl sahteler kullanılır? son olarak yaz başında tatlı su için almış olduğum kurt silikonları denizde kullanabilirmiyim? linkteki silikonun komple beyaz olanından var.. http://www.spotbalik.com.tr/CT90-SILIKON-KURT-YEM,PR-26329.html
zaten kendiniz söylemişsiniz alba star toby 603 kaşık lüfer ve levreğin ortak sahtesi ama bu kaşık eğer rapala istiyorsanız ... maria princessin hem lüfer hmede levrek aldığını duydum sadece duydum .. onun dışında ryobi trapper hem levrek hemde lüferde iş yapacaktır ama boğazın kandilli gibi yerlerinde lüfer alınırken levrek alındığını sanmıyorum çokda derin olmayan 4 metre derinliğinde koylarda taşlık yerlerde hem levrek hemde lüfer alındığını gördüm yasin diye tanıdığım bir abi rahatça böyle avlar yapıyordu fakat bu forumdan değil ..
Karaman beyin dediği gibi bende yeni biyerdeysem ilk birkaç defa kurşunu atıp çekiyorum sonra 2-5tllik sahteleri atıyorum Güle güle kullanın iyi avlar dilerim.
bakalım artık bayramda bi kaç gün tatil var denemek için sabırsızlanıyorum.. umarım dediğiniz gibi reeling
bence o yo-zuri çok iyi işler yapacak özellikle lüfer ailesi içinde kofona bile tutar o umarım bayramda tutarsınız bende bayramı bekliyorum ..
yorumlarınız için *** ederim ederim herkese... bu sabah boğaza gidicektim denemeye ama kalkamadım işte yoruluyoruz sanırım biraz bide hava kapalı olunca çıkamıyoruz yataktan... kısmet yarına mrsparkle