Gerçekten yuh artık.Anlamıyorum kafaları bu kadar çalışıyor madem bu işi neden üslubuyla düzeniyle kurıyla yapmazlarki.Epey yaygın bir sistem olmuş sanırım.Alttaki fotoğraflarda kullanan birçok kişiyi gördüm.Üstelik tekneleri falanda var balıkla doldurmuşlar.Yazık ya.Bu ilanı verene bi telefon edip konuşmak lazım aslında..
Konya, Seydisehir, Haciseyitali mahallesindenmis . Oralardan elbet forum uyesi arkadaslar vardir. Bir ilgilenseler sununla...
tırıvırı ile serpme ağ arası birşeye benziyor, at çek olayı olmadığı için biryere takılma ihtimali yok gibi, takıldığındada kurtarılabilir gibi, işin etik kısmı tartışılır tabi, pekte hoş değil fakat teknik anlamda çevreye ne zarar verebilir?
Çare arasan yok onu yapdan yok bende bu görüntülerden sonra ''Herkesin tuttuğu kendine''diyebiliyorum ancak
Tek kelime ile yazıklar olsun...Bir zamanlar Ömerli'de çok küçük bir sazan yavrusu yakalayan birine, "onu bırakacaksın değil mi" dediğimde cevabı "hayır" olmuştu.Bende onun 8-10 Kg'ye kadar büyüyeceğini, o zamanda tutabileceğini söylediğimde bana ters bakıp "bir daha ne zaman gelirim Allah bilir" demişti.Bende yanından ayrılırken hışımla "sen tutmazsan çocuğun tutar" demiştim..Gerçekten neler oluyor bize.....
Ertan bey, bunlara ne desen nafile..İnanmazsın Japon balığı büyüklüğünde sazanları alıyorlar.Onları bırakmaları için götürüp kendi tuttuğum balıkları bile teklif ettim.Hani bir söz var ya "söylesem faydası yok, sussam gönül razı değil"...
Tipleri görünce(!) Alaskada BOZ AYILARIN somon avlarkenki halleri canlanıverdi gözümde.... Bu da türkiye versiyonu olsa gerek.yalnız onlar bile sürü halinde saldırmıyorlar böyle.kayığın içine dikkat.
:laughing: :laughing: Süper ya:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
Amatör mantığına uymuyor elbette . Ancak görüldüğü kadarıyla bu tırıvırı değil, yani ölü ağ riski yok gibi. Hatta serpme ağ kullanımından daha güvenli olabilir.Kocaman bir kepçe bu. İlanı inceledim, değişik ağ ölçülerinde yapılabiliniyormuş, yani bu kullanıcının sorumluluğuna kalıyor. Öte yandan 14mm göz açıklığıyla acaba ne yakalıyorlar merak ettim. Kocabaşları mı tutuyorlar? Yavru balıklar?
bu yönteme düzen deniyor, bizzat bu adamları yerinde gördüm, suğla gölünden salınan bir ırmak, kadife tutuyorlar bu yöntemle, düzende yaklaşık 2*2 yani 4 m2 bir ağ gerdiriliyor + şeklinde aliminyum ya da çıta ile, balık geçtiği bilinen bir yerde suya bırakılıyor bir süre sonra kaldırılıyor üzerinde kalan balık alınıyor. üzerinde herhangi bir iğne, yem, metal yok. doğa için zararlı olduğunu düşünmüyorum, tabi avlanan balıkların büyüklükleri, sayısı dikkate alındığı taktirde. saygılarımla
Normaldir diyorum , zira bu işi yapanların ekmek kapısıdır bu muhtemelen .. tulum çizmelerden belli .. şimdi bu adamların ellerinden bu oyuncaklarını aldığınız zaman geçinmelerini sağlamak için bu insanlara iş bulmanız gerekecek ..vs..vs..
doğrudur sn furunotr. ben sadece olta balıkçılığı ile ilgilendiğim için sirkülerdeki ağ ile kısma hakim değilim bu yüzden sadece doğa açısından değerlendirdim olayı, tabiki aklı başında insanlar sirkülere uyarlar ancak bu adamların sirkülerle alakalı fikirleri de tartışılır tabi idk