Yok Artık.

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında BALIKÇI_ÇAĞDAŞ tarafından paylaşıldı.

1. BALIKÇI_ÇAĞDAŞ

BALIKÇI_ÇAĞDAŞ Çağdaş

Denizde ıpkınla turlarken dipte bir siyahlık gördüm. Adamın biri elinde zıpkın belinde ağırlıklar kamuflaj gözlük ve profesyonel paletle dipte agaşon yapıyordu. En azından nasıl yapıldığına tanık oldum. Ben hep dala çıka yüzerim kefal gördüğümde de kovalarım. Bu kefaller artık zıpkını tanıyor. Neyse adam geçerken bir daha baktım belinde 2 kefal 1 de zargana. Adam zarganayı vurmuş helal olsun. 2 kefalde onada helal. Tamamdır bu kısımda sorun yok.
    Sonra ben 1 kefal vurdum sudan çıktım. Belime taksam bir yandan dikenleri batıyor bir yandan da onu gören kefaller yüzgece kuvvet. Adam dipte 10-20 sn kalmıştı. Eğer bu yöntemle Kadırga Koyu'nda kefal vurabiliyorsa helal olsun. Sonra cemre abi ye söyledim bu olayı. 7 ye doğru denizden yine çıktım. Dedim böyle böyle. O da zıpkın kullanır zaten. Az önce geçen adamı söylüyorsundur muhtemelen. 35 tane balık vardı adamda şöyle kaldırıyordu dedi. Pes doğrusu. Ben afedersiniz biyerimi yırtıyorum 1 kefal vurmak için adam agaşonla nasıl 35 balık alır arkadaş? Bir de 4 metre derinlikte gidiyordu. Var mı buna bir açıklık getirebilen. Ben sürü bulmakta bile zorlanırken adam 35 balık. banghead

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Çağdaş sen bir günde 35 tane balık vuran kural tanımazlara hiç özenme. Bir balıkçının günde 5 kilo balık avlama hakkı vardır. Balıklar ortalama yarım kilo gelse 17,5 kilo balık vurmuş. Bu adam istediği kadar iyi balık vursun, asla bir avcı olamaz. Bu gibilere biz kısaca "bohçacı" diyoruz.

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Aret agabeyinin dediklerine kulak ver... bir de aman diyeyim, zipkinla avlanan birisine fazla yaklasma, hem senin hem de onun guvenligi icin, ayni zamanda ortamda balik varsa urkutmemek icin...

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Üstadlarının sözünü dinle bencede :thumb:

Merhaba İbo dostum, kaç zamandır şu en iyi avın bölümündeki video yu soracaktım, yayınlaman mümkünse sohbet veya ilgili bölümde bir konu açabilirmisin:)

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    zipkindan zerre kadar anlamam elime almisligim da yoktur, sevmem de. lakin Isa abinin yazdigina uy derim :)

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Aslında zıpkın işin bahanesi, suyun altı bambaşka bir dünya Roy, inan çoğu zaman tetik düşürmeden sudan çıkıyorum.Her ihtimale karşı yanıma alıyorum zıpkını, belki bir gün hayatımızın trofesine denk gelirsek:D

Bir keresinde bir gümüş sürüsünün içinde kalmıştım, o kadar harika bir duyguyduki anlatamam, sanki suyun altında üstüme kar yağar gibiydi, mutlaka tavsiye ederim.Zıpkını bir kenara koyalım, şnorkel ve paletle suyun içinde bir gezinti çok güzel oluyor:)

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Snorkel gözlük palet gezmeyi seyretmeyi bende severim abi. Zipkina niyeyse hiç ilgi duymadim.

8. nethesabim

nethesabim NİHAT

Favori Kamış:
    Captain Camelon 3,60
    Favori Makine:
    Okuma Compressor CP65
    En İyi Avı:
    Sazan 6,23
    yiyeceğin kadarından fazlası balıkçılık ahlakına aykırı..yani bana göre öyle..

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Aynen ben de senin gibi düşünüyorum abi. Zaten İstanbul'da zıpkın balığı çok az. Yine de her denize girişimde ya zıpkın, ya da pavurya yakalamak için livar kepçesi elimdedir. Pavuryalarda sorun yok her girişimde istediğim kadar bulabiliyorum. Zıpkınla ise son 2 yıldır sadece tek bir balık vurabildim. Kiloluk bir has kefaldi. Zaten 2 yılda toplasan 10 kere tetik sıkmamışımdır. Yine de o zıpkının elimde olması gerekli. Bu pazar yine İstanbul Boğazı'nın Kuzey kısımlarına attım kendimi. Su aşağılara göre son derece temizdi. Balık çeşitliliği ise beni son derece sevindirdi. Ekonomik değeri olmayan balıkların yanı sıra, tekir, mırmır, dil balığı, ispari, karagöz ve kefal de bol miktarda gördüm. Hiç birine zıpkını sıkmadım. Ama sığ suda bir has kefal gördüm ki, bugüne kadar karşıma çıkan en iyi balıklardan biriydi. En az 3 kilo vardı ve muhteşem bir balıktı. Onu vurabilmeyi doğrusu isterdim. Ters tarafımda kalınca ben dönene kadar uzaklaşıp gitti...

10. enginköp

enginköp engin köprülü

Çağdaş Bey ;

Anladığım kadarı ile zıpkına yeni başlamışsınız :)
    Bende bi ara heveslendim bi takım kurdum kendime ve 2 dalıştan sonra verdim takımları :) Zor bi zanaat zıpkıncılık ; özellikle yeni başlayanlar için...

Sen balığın peşinden koşmaya kalkarsan vay haline :D bikaç sene içinde palet vurmaktan muaazzam bacak kasları yaparsın anca :D
    2 yöntem var hatırladığım kadar ile...

1-) Ya baskın kapacaksın balığa : yani tepeden yavaş hareketlerle dibe kadar inip altında balık varsa vuracaksın...
    veya taş altı dedikleri : dibe inip kayaların arasında kısa zıpkın ile balığı bulup vuracaksın...

2-) Agaşon : Senin gördüğün şey yani... usulca aşağı ineceksin.gideceğin yere direk tepeden inmeyeceksin.dibe inip istediğin yere dipten yavaşça gideceksin.bi balık gibi yani :D:D
    eğer dipte 35 - 40 saniye kalmayı başarabilirsen ;) gör bak ne balıklar gelecek yanına... dipte kalma süren arttıkça gelen balık boyuda büyüyo bir çok izlediğim videoda böleydi en azından :D

eğer reklam olmaz ise ; zıpkıncı.com sitesine gir ve oradaki bilgileri biraz oku ve videoları izle:)
    O zaman bu yazdığın mesaja aradığın cevabı bulmuş olacaksın zaten:)

Son düzenleme: 25 Temmuz 2012
  11. 33022

33022

Sevgili kardeşim, 35 balık vuracağına 2 tane vur yeter.Ama bu adam bu işi nasıl yapıyor dersen, teknik derim sana.Dipte kalabilmek için nefes tekniğini yi bilmen gerek, tecrübeyle kazanılabilecek bir şey değil, ders alıp öğrenmen şart.Dipte kalış süren hemen uzamaz ama bir kere öğrenirsen daha sonra tecrübe ile geliştirirsin.

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Isa dostum, ilgin icin sagolasin.

O kayit calismasi yillar yillar once yapilmisti. Ben dalgic rolunde, zipkin filan yok, senden iyi olmasin, cok sevdigim bir arkadasim olan Kamuran (iyi bir dalgictir, ayni zamanda gencliginde atletizm yapmistir ve Kardiyoloji Uzmanidir, -yani kalp, damar, nefes mevzularinin piridir- :)) da kameraman rolundeydi. Basrolde baliklar, biz ise figuran.

Yakinda Turkiye'ye gelecegiz kismet olursa. Bahsettigim arkadasimla gorustugumde ondan isteyecegim elindeki kaydi.

Olmazsa da yeni bir cekim yapariz senin icin. O yillardaki kadar balik yok tabi denizde ama nasil olsa altin kural isler (altin kural: en buyuk balik her zaman elinde zipkin olmadiginda cikar karsina). :)

Selamlar dostum...

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sağlık olsun dostum, sanırım önümüzdeki ay geliyorsun, bayram sonrasımı olur acaba:rolleyes:

Neyse geldiğinde güzel avlar yaparız inşallah, şimdiden programı yapmaya başladım haberin olsun;)

14. BALIKÇI_ÇAĞDAŞ

BALIKÇI_ÇAĞDAŞ Çağdaş

Hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Bende bacak kası gelişmeye başladı sanırım :) Ben genelde dip görünen yere dalıyorum yani 8 metreye serbest dalış gibi dipten kum alıp çıkıyorum öyle düşünün. Agaşon yapmayı denedim. Dipte bir tonoz vardı yani halat vardı istediğiniz kadar çekin gelmiyor suyun altında. Ben diyim otuz siz diyin 20 saniye nefes tuttum oraya tutunarak ama hiç bir balık gelmedi. Adamın yaptığı çok yanlış. 10 balıkla falan görsem bende bir Müren edasıyla ya adamın balıklara dalardım yada adamı vururdum. Tabi şaka bunlar. Ben agaşonla hiç balık avlayamadım dolu video izledim falan ama yok etki etmedi.

15. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Zıpkın...

Çok itici geliyor bana, beleşçilik gibi sanki.
    Durup sana bakan bir canlıya nasıl ateş!!! edersin.
    Yok yok, bana uymaz.

16. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Mahir Reis,
    Eğer lagos avlıyorsan "durup sana bakan bir canlıya ateş" lafında haklısın ama onun dışında balıkların hemen hepsi ayrı tekniklerle av yapmayı gerektirir ve olta avcılığından çok daha zordur. Hele bir levrek, sinarit avı oldukça fazla tecrübe gerektirir, kolay değildir, uzmanlaşmak gerekir. Aynı sürede işine hakim bir oltacı çoğu zaman çok daha verimli av yapar. Sanıldığı gibi kolay bir iş değildir zıpkın avı. :)

Zaten bizler işin av kısmına değil o ortamda bulunmaya aşık insanlarız. :)

Selamlar.

17. BALIKÇI_ÇAĞDAŞ

BALIKÇI_ÇAĞDAŞ Çağdaş

Madem bu kadar kişi toplaştı ben agaşonda hala nefesi tutamıyorum kaç taktik denedim su çok berrak muhtemelen o kefalide şansa vurdum. Ordan geçen bir sürüye denk geldim sadece ve 1 saat daha sürü bekledim.