http://www.youtube.com/watch?v=cZYtYwl1nXM Aslında paylaşırken sitem etmeyi düşünüyordum, ama yazarken vazgeçtim, sonuçta adamların yaptığı da bir nevi iş, ekmek parası. Ne zaman ve nerede çekildiği belli olmadığından yargılamak yanlış olur diye düşündüm. Yorumu büyüklerime ve ustalarıma bıraktım. Saygılarımla....
Erkin emin ol her şey nizamidir. Zira Avrupa ülkelerinde bizdeki gibi başıboşluk yok. Adamların avlanma izinleri gelir. Avlanmaya başlarlar belirlenen limitler dahilinde. Daha sonra sezonun kapandığı yönünde haber gelir ve avı anında keserler. Çoğu ülkede avcılık sezonu önceden belirlenen tarihlerde değil, balığın o seneki popülasyonuna, yumurtlama zamanına göre belirlenir.
normal şeyler bunlar orada.... arkadaşlar gerçekten adamlar bize göre çok fazla dikkatli ve nizami ....bir orkinos videosunda amerikalı balığı ölçtu ve geri bıraktı kameraman soruncada ""yaşamın devamını sağlayamazsak bir şey tutamayız bu bizim elimizde"" dedi....yıllar önce eski gırgır reisleri avlanan balık havyarlı çıkınca avı keserdi denize çıkmazdı ki o zamanlar ya gece yakamozla balık sarılırdı yada gündüz oynak yapan balık bakılırdı genellikle çok değil 40 yıl dan bahsediyorum....bizdeki açlık iflahsız.....gelecek nesillere nekalacakmeraktayım...sevgilerimle.....idk idk idk