yok böyle bir balık.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında istavritspor tarafından paylaşıldı.

1. istavritspor

istavritspor yalçın fatih

arkadaşlar şu an aldığım bilgilere göre (dün galatada avlanan bir arkadaşım söyledi) oltacılar (yani bizler) el kadar limit altı çinekopları yakalayıp bırakmıyorlarmış banghead . sorsan hepsi çevreciyiz der... bin tane bahane bulurlar bu yaptıklarına... gerçekten üzülüyorum cyrr . şu an süresiz haliç ve çevresine gitmeme kararı aldım. yarın bu konuda çok duyarlı olduğunu bildiğim bir arkadaşla marmara kıyılarında deneyeceğiz şansımızı. balık az olsun 1 tane olsun ama limitlere uygun olsun yeterki. balık bolken düşünmeyenler azalınca çevreci olup yavru balık satan pazarcılara tezgahlara posta koyarlar. bence onların bahaneleri bizim bahanelerimizden daha geçerli EKMEK PARASI derler.

konu başlığını bilerek bu şekilde yazdım. bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.

2. erolcinar13

erolcinar13 Erol

Duyarlılığın için tebrikler..inşallah senin gibi düşünenler çoğalacak..:confused:

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Sözünü ettiğin kişilerin "bizden" olduğunu zannetmiyorum.. biz amatör balıkçıyız, onlar bohçacı..

4. istavritspor

haklısın, burada çok duyarlı arkadaşlar olduğunu biliyorum fakat, iğneyi kendimize batıralım ki çuvaldıza yüzümüz olsun diye bu şekilde bir tabir kullandım.

5. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Maalesef...

Dün gece köprüden geçerken arkadaşımın yazdıklarına gözlerimle tanık oldum.
    Tüm kovalar, leğenler, strafor kaplar orta boy istavritten daha büyük olmayan
    yapraklarla doluydu. Köprü ahalisi uyarıyı hoşgörüyle karşılayacak gibi görünmediği için sessizce uzaklaştım. Avladıkları balıkları sergileme biçimlerinden anladığım kadarıyla bu arkadaşların bir kısmı bu işin ticaretini yapıyor.

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Uyarı yapanı karga tulumba denize atacaklarımış gibi bi halleri var genelde, ve genellikle bu gibi tipler kalabalık şekilde (en az 2-3 kişi) avlanıyorlar, o nedenle ben de pek ilişmiyorum bu tiplere, hele gece asla.. insanın başı durduk yerde derde girer..

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
  8. axes

axes kdrt

az önce pazardan geldim ve utandım bütün pazarı gezdim toplam 4-5 balık tezgahında yaprakları dizmişler utanmadan satıyorlar.Hele birinin yanından geçerken adam sarıkanat sarıkanat diye bağırmaya başladı dedim bi bakayım belki gerçekten sarı kanat vardırda içim burkulmaz.En fazla 12-13 cm olan balıkları satıyorlar.Utanç bir durum.

9. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Bu işe devletin el atacağı yok.. Bence biz toplanıp gidelim oraya çıkartma yapalım elimizde sopalar..

Bakalım kovalara tutulan balık sayısı kadar falaka atalım tutanlara.. canlı balıkları suya iade edelim:) itiraz edenlerin çantalarını takımlarını suya atalım.. gene carcur edenleride atalım suya olmadı benzin döküp yakalım köprüyü.. belki ozaman devlet el atar bu işe..

10. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Sizin bu yazdıklarınızı okuyup "hade len oradan, oltayla balık bitmez" diye düşünen o kadar çok bohçacı var ki sitemizde malesef.. :(

11. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Malesef buradada limit altı raporlar açılıyo ve çoğu kişide tebrik ediyor. !!!:confused:

12. istavritspor

Evet arkadaşlar, malesef toplumumuzda şöyle bir hastalık var; "sadece benim tuttuğum limit altı balıkla balık bitmez".... "sadece ben denize çöp atsam çevre kirlenmez"..." sadece ben limit altı balık satsam birşey olmaz".. liste uzayıp gider ama totale baktığında durum ciddileşiyor. köprü ahalisine gelince bende çok kez şahit oluyorum tuttuğum kraçaları geri salarken napıyorsun kardeş alınan balık bırakılırmı diyen ve hatta yüzsüzlük edip isteyenler bile oluyor.

13. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Hah şöyle işte!!! Limit altı veya b.kunu çıkarıp aşırıya kaçıp çok tutmuş olanların av raporlarına kızıyorum ama asıl bunların altına "vay be güzel abim ne güzel tutmuşsun" vs. vs. yazanları boğasım geliyor!!!!!!

Bende daha bilinçlenmeden önce 2001-2005 arası çok fazla çinekop/sarıkanat avladım ama o zaman bile avlarken mümkün olduğu kadar sarıkanatları alıkoyup çinoları salıyordum, çinoları salarken görenler "yaa boşver salma, bize ver biz yiyelim" diyorlardı. Sayın "ulan bey" :) bir sen mi akıllısın? Ben sığırmıyım kendime bile almayıpta sana vereyim ulan teres!!!!! Neyse yaa gece gece hatırlayınca sinirlerim zıpladı!!!

14. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Geçen gün avlanırken aynı şeye tanık oldum bende. Kandilli'de rapalaya gitmiştim. Herkes çapari atıyordu. Balık da rapalaya gelmiyordu.

Çapari sevmediğimi beni tanıyanlar bilir. Ancak 3 saat boşa at-çek yapınca malzemeciden büyük iğneli bir çapari aldım.

Ona rağmen gelen balık hep küçüktü. Geldikçe geri yolladım. Yollarken de "Bu balığı ayıklamaya değmez, yazık vs" gibilerinden yüksek sesle kendi kendime söylendim durdum.

Baktım olacak gibi değil. Topladım malzemeyi eve döndüm. Ama o süre zarfında, abartmıyorum kovalar kilolarca minikle dolmuştu bile.

En son adamın biri yemin ediyorum serçe parmağı büyüklüğündeki bir balığı kovasına atınca "Amca yazık ya, o balığı nasıl yiyeceksin. Bırak ebatını, kılçıktan geçilmez!" deyince pişkin herif "Olsun, ben ufakları ayırıp kedilere veriyorum," demez mi!

Bu cehalet, bu vurdum duymazlık, bu kendini bilmezlik bitiriyor bu her taşı altın değerinde güzel ülkemizi.

Bunu bütün dünya biliyor, elimizden almaya çalışıyorken bizim göremememiz çok acı, çok!