Yolunu şaşırmış İstakoz

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Dostlarım
    Tekne nöbetlerimin son günlerinde,her an başlamasını beklediğim levrek akımında kullanılmak üzere,üstelik uzun gece saatlerini daha kolay gecirebilmek amacıyla,elimde kepçe,başımda fenerim barınağımızı tekleyip durmaktaydım.
    Şayet tekelerin en irilerini amacladıysanız,muhakkak karanlık saatleri secmelisiniz.Gündüzün hemen hic raslamadığınız boyutta olanları,hani,ya bunları benmi yesem ne,diye iç gecirebilecekleriniz,hep geceleri kovuklarından çıkarlar.Onları ışık altında tespit edebilmek pek zor değildir.Gözleri hafif sarı,kızılımsı renklerde,çift kum boncuğu gibi parlar.Kullanacağınız kepçeniz,uzayabilen saplı,ücgen,ön tarafı iple birbirine bağlı cinsten olmalıdır.Bu sayede kepçe yuvarlak kayaları,iskele ayaklarını güzelce sarabilir.
    Böylesine dolaşırken,arada yakaladığım iri tekeleri hevesle kovama doldururken,hemen yarım metre suda,ilkönce net anlamadığım,en yakındaki teknenin altına süzüleveren karaltının peşine düştüm.
    Kafamdaki feneri elime aldığımda vede eğilerek tekne altına doğru tuttuğumda,ne sandıysa o karaltı ışığıma doğru hamletti.Net olarak onun bir istakoz olduğunu anladım.Tek ve iri olan kıskacı yoktu.
    Bazı geceler balıkcı teknesinde yatan Fikret Reisin oğlu Bekir oralardaydı.Yardımıma yetişti.Nerdeyse tamamen tekne altından dışarı çıkan İstakozu,benim ışığın peşinde yavaşca ilerlerken,suya girip usulünce yakalayıp dışarı çıkarıverdi.
    Bunu nereye koyacaktık.Hemen uygun bir kap bulup içine bıraktım,tekneme gidip livarıma yerleştirdim.
    Sabah incelediğimde kopan ayağının yerine yenisinin cıkmakta olduğunu gördüm.
    İlkönceleri sevimsiz gelen bu canlıya,livarımda gecirdiği birkaç gün sonucunda iyice alıştım.Öyleki zaman içersinde balık ikramlarımı bile kabul etmeye başladı.
    Bazı kareleri sunuyorum.
    Sevgi ve saygımla

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Ocak 2010
  2. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Denizle o kadar iç içesiniz ki; her an bambaşka bir güzellik yakalıyorsunuz.

3. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

fotoğraflar halen kayıp bir görsekde şu ıstakozu neşemiz katlansa :)

4. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Bende Kadri beye katılıyorum :)
    Sevgili Vedat abimiz denizle o kadar içli dışlı ki, bu sayede denizin bize sunduğu tüm nimet ve güzellikleri doyasıya yaşayabiliyor, ne mutlu sana Vedat abi.

5. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

vedat amcanın oralarda hayat var biz burda parmak kadar mezgitleri tutsakmı tutmasakmı diyelim sizler orada elle istakoz çıkarın sudan :) levreklerle boğuşun :) keşke yakınımda ikamet ediyor olsaydınızda gece nöbetlerinde fenerinizi tutuyor, kovalarınızı taşıyor olsaydım :)

6. eskibalikci

eskibalikci haydar

Favori Kamış:
    Sheskpare Kamış D.A.M makine
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    18 Kilo Grida
    afiyet olsun buradada bol miktarda var bende dalarak yakalıyorum abi

7. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Haydar dostum,
    Vedat Abimin o istakozu yiyecegini hic sanmiyorum :) Arada coktan bir bag olusmus bile :)

8. LapinCash

LapinCash

Of be keşke benimde böyle bir dostum olsa balığa giderken tek başıma olamm gerçekten mükemmel olur ha.Hayalini kuruyorumda atarım onun özel bir yeri olur ona tuttuğum balıklardan veririm süper ya.

9. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

önceki yazılarından anladığım kadarıyla tek iğne gezer kurşunlu takım kullanıyor vedat amca. levrek için şamandıralı takım kullanırsam eğer takacağım fosfor balığı ürkütürmü? birde kaç numara iğne kullanıyor vedat amca cevaplarsa sevinicem. :)

10. 3182

3182

Vedat abi

Yolunu şaşırmamış adrese teslim olmuş . Afiyet şeker olsun.

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgi ve yorumuna teeşekkürler sevgili Kadri

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İnşallah ilerde sizlerde aynı imkanlara kavuşursunuz sevgili Serbülent

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Keşke sevgili Hüseyin.Benim buradaki en büyük eksikliğim böylesine gönüldaş birinin olmaması.

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kolay gelsin ozaman sevgili Haydar

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Çok haklısın sevgili Uğur

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İnşallah sevgili Emre

17. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    abi bütün canlılardan bir dostun var maşallah..:D:Dpaylaşım için teşekkürler:)bende o istakaozu yiyemiyeceğini düşünenlerdenim:D

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Hüseyin
    Ben özellikle takma ihtimali yüksek yerlerde Sargoz avında böylesine bir takım kullanırım ve gezer kurşunla iğne arasını azami 12,13 cm bırakırım.Sebep takılma anında takımı daha rahat kurtarmak içindir.Gezer kurşunum ise toparlakca yumurta formuna yakın olanlardır.Balık bundan ürkmez taş parçası sanır.Hedef levrekse aynı takımı bu kere daha uzun köstekli yaparım.
    Şamandraya gelince böylesine bir takımda canlı teke takmayı tercih ederim.Derinlik fazlaysa kurşun kullanabilirm,yok azsa kurşun hic kullanmam.Şamandram cok dengeli olmalı ve en ufak bir asılışta fazlaca bir direnc göstermemelidir.Levrek balığı için fosforlu çubuk yada boncuğa ihtiyac yoktur.Levrek geceleride avlanır iyide görür.Zaten kullandığım tekenin gözleride parlar.Burada tekenin canlı kalmasını teminen takma şekli çok önemlidir.
    Tekenin karın tarafında ayaklarının başladığı yerin hemen önünden iğnemi hafif yandan gecirir ucunu öbür taraftan hafifce çıkarırım.Teke takımında kısa pala iğne tercihim olacaktır.Zira iri tekenin kuyruğu kısa palayı örter.Hem iğnenin formu ve hemde tekenin formu benzerdir.İğneyi takmada bu benzer formları zıtlaştırarak takarım yani aynı eğimde değil.Şayet iğne palasına birde küçüçük yuvarlak strafor parçası geçirisem teke dibe çökemez ve orta sularda debelenir ve cazibesi artar.Muhtelif yeni iğneler vardır piyasada bunların boyları genel iğne boylarına tam uymamaktadır.Bu bakımdan iğne markasına göre 1/0 2/0 veya 1 no iğne kullanırım.
    Fosfor kullanımı şayet şamandrayı takip içinse şamandra üstüne monte edilebilirse birde rengi maviyse levreğin ürkeceğini sanmam.
    Sevgiyle kal

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben onu yemedimki sevgili Kadem.

20. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

fosfordan kastım şamandıraya takılan fosfordu. mavi renk fosfor ışığı az olduğundan pek tercihim olmadı, kırmızısı biraz daha iyi. fakat yeşilin yerini hiçbiri tutmuyor. bilgiler pratikte işime çok yarayacak, teşekkürler ilgi ve alakanız için.