Yönetim'den rica-Lütfen okuyunuz!

Konu, 'Makaleler' kısmında Talip Girgin tarafından paylaşıldı.

1. Talip Girgin

Talip Girgin Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Yönetim'den rica-Lütfen okuyunuz.

Bence güzel ve yerinde bir hatırlatma! Umarım dikkate alınır. Balık tutmaktan, resimlemekten, rapor yazmaktan korkar olduk!:) "Neden salmadın o bebeği katiiil.." diyenler bile var :D :D :D

2. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Benim gibi talip abi:) Sırf bu tür şeyler yüzünden kestim raporlarımı:) kaldı ki raporlarım da limitaltı vs. rastlayamazsınız...

3. süha günay

süha günay süha günay

yönetimden önce buna benzer bir konu ben açmıştım. sanırım 'biribirimizi kırmayalım' gibi birşeydi.
    adamın biri konuya ve tabi ki bana 'torbacılara yer yok' gibilerinden bir mesaj atmıştı.
    durum felaket.

4. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Az daha vatan haini olacaktik.. ucuz yirttik.. baliklara silah :eek: afedersiniz kamis dogrultmayin :p

5. Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Rastlasak ne olacak ki? Sevgili kardeşim istisnalar kaideyi bozmaz. Hiç kimse limit altı balık tutmaya av'a gitmez. Zaten genelde kullandığımız iğneler iri; limit altı balıkların ağzından kolay çıkan iğneler balığa zarar vermiyor ama yutanlara aynı şeyi söylemek zor. Bu insiyatifi de avcıya bıraksınlar; buraları ne bir mahkeme salonu, ne bir yaban hayatı koruma derneği! Burası amatör avcıların buluştuğu bir yer. Çingeneye selayet vermişler önce babasını asmış :D :D :D

Gözümden kaçmış olmalı. Kimseyi kınamıyorum hepimiz arkadaşız ama kendimizi de kraldan fazla kralcılağa kaptırmayalım. Zira, halen çatır çatır trol çekiyorlar, tezgahlarda küçücük balıklar alıcı bekliyor. Biz buralarda polisçilik oynuyoruz. Yakışık almıyor, bu gidişle balıkçılığa elveda diyeceğim:) :) :)

Ben oldum bile Mehmet kardeşim bebe katili:D :D :D
    Vicdan azabından ölüyom gardaş

Aslında bu konuda güzel bir yazı yakışırdı ama sevgili dostlarımı, arkadaşlarımı üzmekten korktum. Bir eğlencemiz var ( balık tutmak) biz kendi işimize bakalım, bırakalım işin sirkülerini, limitini, devlet korusun (!) belki bu arada manayla bir görevli görmüş oluruz.:D

Bir anektod: 19 Ekim 2008 tarihinde Sazlıbosna da sazana olta atıyoruz. yakınımızda dört tane genç 17-20 yaşlarında bir şamata bir gürültü değme keyiflerine. Hepside doğu kökönli. Yanımdaki arkadaşa ben bunların yanına gidiyorum sen oltalara bakıver dedim.

Selam verip bu gençlerin arasına karıştım. Birisi tırıvırı atıyor, birisi çapari :D birisi küspe, birisi kaşık; koskoca gölde hepsi aynı taşın üstünden atıp kenara çekiliyor. Ama sadece atıp çekiyorlar. :rolleyes:

Bir çuval gördüm içinde beş altı tane sazan vardı. "Bunları hanginiz tuttu" dedim.
    Hepsi birden gülmeye başladı. "Ağabey vallah biz onları parayla aldık on lira verdik onlara. Hani ayıp olmasın dedik yanımızda bulunsun."

Şimdi bu gençlerle aynı havayı soluyunca bunların aslında balık tutmaya meraklı olduklarını ama hiçbir şey bilmediklerini öğrendim. Tırıvırıyı da malzemeci tutuşturmuş ellerine:confused:

Kendilerine bunun yasak olduğunu söylediğimde şaşırdılar. Onlara birer takım olta yapıverdim tırıvırıyı da ortadan kaldırttım. Azıcık ilgilenince bohçacı (!) olmaktan kurtulup aramıza amatör avcı olarak katıldılar.:p Yani insanları yargılamadan önce onlarla konuşmak yardımcı olmak bazen işe yarıyor.

Zaten kaşar olanlara söyleyecek laf yok Allah kurtarsın derim... açıkçası ben balık tutmayı ibadete benzetiyorum (!) yapıcı olmayacaksa bir insan, boşuna Allah ile kul arasına girmesin arkadaşlar :p

Not: Bu gençlerin resimleri bendedir onların samimiyetlerine güvenmesem ellerinde tırıvırı ile olan resimlerini yayınlardım. Ama ben insan kazanmanın peşindeyim. Hepimizin hatası da olabilir sonuçta biz melek değiliz. Her ne olursa olsun insanlığımızı kaybetmeyelim, egolar gelip geçicidir... nihayetinde biz bir insanız:p

Son düzenleme: 4 Aralık 2010
  6. electronico

electronico levent

Teşekkürler Talip Abicim.Aman sakın ha ne balıkçılığı ne de forumları bırakma.Senin gibi Akil Adamlara çok ihtiyaç var.

7. Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg

Teşekkür ederim Levent kardeşim sağ ol. :p

8. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Üstad güzel bir konuya değinmişssin,No rapor No Cry :)

9. Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Aslına bakarsan yönetimi tebrik etmek lazım Ertan dostum; gerçekten onlar güzel bir konuya temas etmişler. Ben sadece, yorum yazılması için yeni bir sayfaya konuyu taşıdım. Onlara bu sebeble tekrar teşekkür ederim. Bu konu çok önemli. Duyarlılık göstermek başka, polisçilik oynamak başka. İşin ayarı kaçarsa form sayfalarına açılan raporlar azalacak ve doğallık kaybolacaktır.

Bence duyarlı olmak güzeldir, hoşgörü çerçevesi içinde doğallılığı bozmamak lazım. Jandarma olmak isteyenler lütfen TSK ya başvursun;
    Güneydoğu da inci kefallerini koruyabilirler mesela... :)

Adamlar sahil güvenliğin gözü önünde trol ve gırgırla serçe parmağı kadar balıkları topluyorlar çıt yok, eylem yok! Yasak zamanı marmarada yatak yapan balıkları yakalayıp buzahaneye atanları görmezler,
    Amatör olta balıkçısı üç tane istem dışı balık yakalamış vay efendim sen o bebecikleri nasıl tutarsın katiiiil!!! Yuh be, gözüne gözlük takayım da tehlikenin nerden geldiğini iyi gör emice:D :D :D

Teşekkür ederim Ertan kardeş, Bulgaristan'da ki soydaşlarımıza selamlar... :p

10. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Forum yöneticileri ortayı bulmak, huzur ve sükuneti sağlamak nezaketini gösteriyorlar diye;

Yasalara uymanın, küçük balığı korumanın felsefesini anlamayarak, "avladığın balık limit altı" dediler, üstelik bunu bir yarışmada yaptılar diye... Bu kadar yazıp, konuyu uzatıp, iyi ve doğru olanı ön plana çıkartmak yerine, kişisel aklanma, laf kalabalığına getirip baskın çıkma gayretlerini doğru bulmuyorum.

Bu kadar edibiyata düşkün olan, eli kalem, klavye tutan, balıkçı forumlarını alakalı alakasız pek çok hikayeyle dolduran birinden, bu enerjisini sürdürülebilir balıkçılığı anlamaya ve anlatmaya harcamasını beklemek kötü bir şey olmasa gerek.

11. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    saygıder forum yöneticilerimize teşekkür eder beklenen mesajdı demek istiyorum , kolay gelsin herkese bereketli avlar dilerim :)