Yönetime açık mektup

Konu, 'Genel Konular' kısmında mehmetcay tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mehmetcay

mehmetcay

Merhaba dostlar

Bu yazımı halis duygular içinde yazmakta olduğumu bilmenizi isterim, Biliyorum bu forumlar hepimizi paranoyak konumuna getirmekte olaylar karşısında önyarlılı davranışlar sergilemekteyiz. Artık önyargılardan sıyrılma zamanı gelmedimi? diye sormak istiyorum.

"balıkavı.net" sizler farkında olmasanızda benim hayatımda çok önemli yere sahiptir. Ne zaman sıkıisam bir konuda yardım arasan foruma girip derrdime derman olacak konuyu bulmuşumdur, ehh benim bir farkım ismimin ön planda olmasını sevmediğimdir ve bu böylrde kalacaktır.

Yaşam sürecimde belki bir kısmını balıkçılık hobisine ayırmış biri olarak genelde forumlardan çok istifade ettim arada çok sevindim,yeri geldi çok üzüldüm, Forumdan öğrendiğim doğruların bazen şaştığına şahit oldum, Hemen yazdım banlandım, ısrarla üzerine gittim farklı nickler aldım yine yanlışı uyarayım dedim yine banlandım bu husus sadece bu site değil genel olarak böyle oldu ve artık bende sıkıldım demek istemiyorum, Doğruları olanlar forumlardan çekilirse yanlışlar alır başını gider.

Balıkavı net'i okul konumunda olması en eski site olmasındandır ama son zamanlarda takip ettiğim kadarıyla hızla gerilemekte ve çok üye yazmasada yüz,yüze geldiğim arkadaşlar ne kadar çok üzüldüklerini belirtmektedirler,bende üzülmekteyim. İşte bu noktada yönetici ( habi forumudur yönetici kavramını yönetim değil hizmet olarak algılayın lütfen ) arkadaşlardan ricam forum sorumlusu arkadaşları İDEALİST olanlardan ve forumlarda geçmişi eski olmayan arkadaşlardan seçmesidir. Yoksa ADMİN'İ, Mod'u bir başka forumlara üye olma sevdasında olan arkadaşlar kendi iç dinamiklerini kaybetmiş ve foruma destek konusu veya fayda sağlayamaz hale gelmiştir derim.

Son zamanlarda bazı forumların balon gibi şişkinliğ erişmiş olması hiç bir zaman moralleri bozmasın, her halukarda burasının okul olduğu akıllardan çıkarılmamalı.

Şevkle Foruma hizmet edecek arkadaşlar çıkacaktır, eskiler ise eskimişlikte kalacaktır.

insanları artık forumlardan kovmayalım, bir gün gelir forumdan kovulan bir genç öyle bir bilgi sahibi olurki,buna sebep olanlar ya forumdan ya silinmiştir yada yüzleri kızarmıştır.

Kimsenin yüzü kızarmasın, kimse forumlardan kovulmasın, artık bizim hobimiz olta balıkçılığı olduğu bir işyerini sevk ve idare etmediğimiz anlaşılmalı, Buralar bizin keyif alacağımız alanlar olmak durumunda, Hobimizi icra ederkende kimse bizi ADET, SAYI olarak görmemeli

Saygım ve sevgimle, sağlıcakla kalın.

Son düzenleme: 20 Mart 2009
  2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

formda durgunluk olduğu kesindir:)fakat bilinmeli ki bu formun böyle olmasındaki sebelerin başında fomda eski olan arkadaşların bir şekilde formdan ayrılmasından dolayı (şekil önemli değil ) bir durgunluk söz konusudur malesef genel anlamda doğru olmakla beraber fikirleriniz eski arkadaşlarında bu siteye neler kattığını şimdiki durgunluğa bakınca anlamanız grektğini düşünüyorum :)

3. mehmetcay

mehmetcay

Merhaba Koral

Bu eski,yeni olayı değil sorunlar çok farklı ve asıl proglem olan çok bireyciyiz ve kafamızdaki mantalite "kesin ben haklıyım" yerine "biz haklıyız" demeye başlasak zannedersem düzelmeler başlayacak. Herkes eteklerindeki taşı dökmeli yoksa bir yere varmak çok zor.

Forumlar hızla artmakta ama buradaki içerik zannedersem hiçbir forumda yok ve hatta yeni üye olan bir arkadaş eskiyi karıştırdığında zaten çok konunu cevabı bulunmuş olduğuna şahitlik edecek.

Benim buradaki sözlerim ortayadır ve inançla şunu derim "Eskiye rağbet olsaydı, bitpazarına rahmet yağardı" artık yeni yapılanma şart, yeni simalar, yeni idealist arkadaşlar şart, Koral birde şunu anlamsız bulurum eskiler diyorsun, yukarıda ucundan değindim bu olayların eski yeni diye bir konu değil, Buranın eski bir başka yerin yenisi konumunda ve bu böyle devam ettiği sürece olan "AMATÖR BALIKÇILIK" yara almaya devam edecektir, bu arada bu karmaşada art niyetlilerde bu hobiye gönül vermişleri kullanmaya devam edecektir, bu KESİNDİR.

Benim bu yazıyı burada yazmamın tek sebebi nurasını bir çok kişi için okul olarak görmemdir ve bu sürecin katlanarak artması temennimdir.

Artık kimse yazılarda artniyet aramasın, artniyet sahipleride forumlarda barınmasın, Yoksa yazık olacak bu kadar yıllık emeklere.

Artık paylaşmanın adı kelle saymak olmuş, online kaç saat forumlarda takılıyorsan saygın ona göre artar olmuş, yalanın biri bin para olmuş.

Lütfen bunlara müsade etmiyelim amacımız sadece "amatör balıkçılık" olsun.

Son düzenleme: 19 Mart 2009
  4. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

senin demek istediğini ben tam olarak anlamadım abi hem kimse art niyet aramasın diyorsun hemde eskiye rabet olsa bit pazarına rabet olurdu diyorsunuz ben senin bu söylemlerini hoş bulamakla birlikte o yeni üye arkadaşlara eskilerre olduğu kadar saygım sonsuz olmakla beraber yeni üye olan arkadaşların kimseye soru sormadan bilgilenmelerini acaba eski arkadaşların bir av hakkında yaptıkları müzakereler yada açtıkları konularla bir ilgisi olup olmadığını bir düşünün ? derim ben :) neyse herkez istediğini düşünmekte özgür fakat buradan her ne şekilde olursa olsun benle münakaşa eden arkadaşlarıma dahil pit pazarı gibi benzetmeler yapılmasını kesinlikle istemem bunu yapan kim olursa olsun üzgünüm:(

5. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Koral abi ye katiliyorum..

6. mehmetcay

mehmetcay

Merhaba Koray

Benim kimseyi üzmek için bir kelime bile yazmaz yapım olduğunu belirtmek isterim, Benim tek derdim ve teşhisim, Amatör balıkçılık her geçen gün ileri gideceği yerde devamlı olarak kan kaybetmekte asıl düşünülmesş gereken bu amatör balıkçılık olgusu bir kaç kişi ile kaim değildir. Artvinden başlayıp Hatay'a kadar tüm olta sallayıp derdini,tasasını unutmaya çalışanların konusudur.

İlk yazımda behsettim "önyargısız" olmaya çalışmanın zamanı geldi, Bu güzelim hobide bile ast,üst ayrımları yapmaya çalışanlar var, Arkadaşın gelirinden dolayı 30 tl lik kamışı ile dalga geçenler var, Bakın yeni.yeni ciciler aldım diye alçakgönüllü olmayı bir tarafa bırakanlar var. Yani " eskiye rağbet olsa, bit pazarına nur yağardı" deyişimin asıl nedeni sırf kendini düşünenlerdir ve maksatlı olarak birileri kast edilmemiştir.

Şunda bilinçlenelim ve paylaşalım...

Paylaşmak hoştur,Hoş olmayı paylaşalım.
    Selamlaşalım, selamımızı paylaşalımi kimseyi kırmadan, üzmeden, selamlaşalım
    Sayalım birbirimizi, olta atarken şu şöyle dedi,bu böyle dedileri bırakalım bir taraf.
    Aslında kötü insan yoktur, itilmiş insan vardır, Kimseyi bir tarafa itmeyelim.
    İyi düşünelim, hep iyi, Başımızada hep iyi şeyler gelsin.
    Önyargıları üzerimizden atalım, yargı makamı biz değilizki.
    Eden bulur Dünya'sı bu Dünya, Bizler hep iyilik edelim, etmiyenler kendi bilir.
    Tribüne oynuyorlar diye bir söylem gelişmeye başladı, Amatör balıkçının tek trübünü vardır. Oda Deryadır, Enginlerdir... Alkışı ise NİMETTİR, BEREKETTİR.

7. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    abi bu söylediklerinde tabiki hem fikiriz:) ye sen tam ifade edemedin yada ben ifadeleri yanlış anladım bu söylediklerine tabiki katılırım ve herkez katılır:)çok güzel şeyler yazmışın inşallah gönlüne göre olur sitede amatörbalıkçılkta:)

8. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Arkadaşlar !şikayetlerinizi Belgeleyin

Şeref bey ne güzel söylediniz ağzınıza sağlık. Fakat sizin de dediğiniz gibi sistem mide bulandırıcı , çünkü ortada rant durumu var. Bir zaman gelecek çok geç kalınmış olacak bazı şeyler hiç geriye gelmeycek. Tekrar gelebilecek olanlar da çok masraflı olacak. ''Eskiden'' veya ''bir zamanlar'' diye başlayacak cümleler. Dinleyenlerde bize çok kızacak. Mademki bu iş bir rant bizim yapmamız gereken tabiki birşeylere dur demek ama bunu bizden daha iyi yapabilecek bir medya var. Bu doğru şekilde kullanılabilir. Ayrıca olta balıkçılığı da bence turizm'i olmalı ki sektör olsun ( http://www.wherewisemenfish.com/_Des...deo+Clips.html ) ve sektörü korumak için yöneticilerimiz bu sefer seferber olsunlar. Şimdi bu nasıl olacak bence bizim sayemizde kim para kazanıyor? Balık malzemeleri satanlar aklıma geliyor. Bence bu firmaları tetiklememiz gerekiyor.Balık yoksa malzemeyi kime satarlar değil mi? Sonra medyadan bahsettim benim yakından takip ettiğim Yaban tv var daha etkin kullanılabileceğini düşünüyorum ama kim ,nerede, nasıl sorulara akla geliyor. Bu konudada sizin fikirleriniz nedir?

kim : denizcilik bakanlığı - amatör balıkçılık federasyonu -türkiye balıkçılık turizm endüstrisi
    nerede : tüm kıyılar ve de iç denizimiz de vede iç sularımızda mesela güney doğuda çok büyük akar sularımız var ama kimsenin bu nimetten faydalanmaya niyeti yok güzelim karadenizde okadar güzel dereler varki orda yamyamlardan kurtarsalar balık cenneti olur oraya zaten turist geliyor ama bu sistemi kimse düşünmemiş nedense
    nasıl : bunun nasıl olacağı çok kolay arkadaşım aynı ege denizinde yunanistan da o güzel ton balıkları o kadar güzel orfozlar ne sayamayacağım o kadar bol çeşit ve popilasyon varki neden bizim kıylıarımızda yok 1 kota yok nekadar tutarsan tut eski tas eski hamam değişen bişe yok atık suları temizle körfezlere 5 sene balıkçılığı ysakla ve uygula o balıkokadar artacak ki tüm denize yayılır denize vermeden alıyoruz hiç nefes alamıyor sonra ağlıyoruz lez var balık yok vs vs vs yahu ben bu kıt aklımla bunları düşünebiliyorsam bu işi okumuşlar neler bulur ama biliyorum şimdi iki üç kişi çıkaak gırgırlar ekmek yemesinmi felan filan konuşacak tabii işini layıkıyla yapana sözüm yok ama limit altı balıklardan konserve yapan adilerin ........ lerin suçunu sadece denizin değil sizinde içinde barındırdığınız için sizde arada yanacak oluyorsunuz :cool:[/QUOTE]

9. mehmetcay

mehmetcay

Koray bey,

Zaten insanlığın üstün vasıflarıdan değilmidir asgari müştereklerde buluşmak bile hiç anlaşamadığımız kişilerle bile nede güzel anlaştığımız ortaya çıkar.

Birde şunu demem lazım Sadece bu site değil tüm siteler içindir bu söylediklerim ve sitelerin düzelmeye başlaması için farz olan ilk hamleyi Okul olarak nitelediğim baiikavi'ndan başlaması ektinin gücünü artıracaktır.

Balıkların surarımızda azaldığından daha çok forumların içleri boşalmaktadırlar ve bunu çok iyi bilen site yöneticileri var ama nedense hareket kabiliyetleri kısıtklanmış gibi, Tam tersi durumda olmak şart silkelenmek lazım, yoksa denizlerimiz gittikçe boşalmakta, içindeki canlılar yok olmaktadır.

Artık birileride yanlış anlasın ama durum düzelsin, Şu azalmaya karşı el birliği yapmak lazım, Yoksa çıkıpta tek,tek yakaladığı İstavritleri çapariye dizip poz verenlerin bizlere kazandıracağı sadece kocaman bir sıfır olacaktır, aslında örnek çok ama kişiselleşmeye yol açacağından gereği yoktur.

Burada ve hangi forumda olursak olalım, Tüm forumlar bizim, Bizler düzgün işler yapmaya başladıkmı tüm sorunlar hal yoluna girecektir, İster burda, ister başka forumdaki arkadaşlara örnek olma adına bu hobiye gönül vermişler olarak artık düzelme zamanı.

Başlayalım çaparilerimi yaparken haz almaya, kendi kurşunlarımızı dökelim, hgazırladığımız boncuklu kösteleri resimleyelim ve kendimizle gurur duyalım, arkadaşlarımıza bu takımları gösterip onlarıda teşfik edlim, onlarada öğretelim . Onlarda kendileriyle guru duysunlar 3 balık yakalayalım 1 ni salalım. ve onun canını bağışlayan olan gurur duyalım içimizi sevinç kaplasın, Artık sürkülere yakın diye alı koymayalım, bırakalım birazdaha serpilsin güzelleşsin, nasılsa tadımlık 2 tane balığımız var diyelim.

Bırakalım artık daha çok, daha çok diye hırs yapmayı, forumlarda boy,boy teşhiri, Allah aşkına elinizde balık yoksa, Hiçbir fikriyatınızda m ı?. İllaki elde balık mı saygınlıtır.?

10. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Bu konuda bende Koral Bey,e katılıyorum çok doğru bir tesbit yapmış.Bu siteye eski üye arkadaşlarımızın gerçekten çok büyük katkıları mevcut
    Ben birzat sitenin eski bir üyesi olarak bunun canlı şahidiyim
    Sitemizde her ne kadar istensede istenmesede bazı yanlış tutumlar neticesinde bazı arkadaşlarımız ayrıldı
    Bu olayların başta en büyük nedeni yönetimde olan insanların bu kişilerin geçmişlerine bakmadan emeklerini göz önünde bulundurmadan öyle veya böyle kişilerin ayrılmalarına neden olmalarıdır.
    Sakın yanlış anlaşılmasın burada yeni veya eski ayrımcılığı yapmıyorum herkes bizim kardeşimiz abimiz ablamız bacımız ben şahsım adına bu site üyelerini hep bir aile olarak gördüm kesinliklede kimse ile polimik yapmak amacında değilim
    fakat bende bu tip olaylara maruz kaldım ama sitemizin huzuru bozulmaması için bu konuları büyütmek istemedim
    Dediğim gibi kimseyide günah keçisi yapmak niyetinde değilim fakat sadece bu konulara daha hassas olunması gerektiğini düşünüyorum
    Eğer sürçi lisan ettiysem herkesten özür dilerim sağlıcakla kalın

11. mehmetcay

mehmetcay

Merhaba Mustafa bey

Özür dilenecek ne bir konu vardır nede durum. Siz rahat olun

Benim sözlerim genel olduğundan isteyen istediği şekilde değerlendirme yapabilir "düşünceye pranga vurulamaz" anladığım kadarıyla tüm forumlarda aynı dertten müzdarip, Galiba biraz genlerimizde var.

Bir orman düşünelim yüzlerce yıllık ağaçlar yeni fidan vermez olmuş, dalı budağı kalmamış yani adı sadece orman kalmış. Bir yaz sıcağında bir kıvılcım o yüz yıllık ormanı yakıp,yıkmak için yeterli gelmiş, Fakat allağın işine bak, O küllerden bir orman doğar ki cümle alem imrenir, şaşırır kalır. Benzetme çok doğru olmadıtsada, yakındır.

Kim nasıl düşünürse düşünsün, Kimi gider rantçıya, kimi gider oltacıya, kimi ise şan, şohret peşine bizim bunlarla alakamız olamaz, bizlerin tek derdi amatör balıkçılık'tır Yani hobimiz bu ve bu hobiye devam ederken birileri bizi basamak yapmasına müsaade etmiyeceğiz, edemeyiz.

Tüm oltacı dostlar bu forumların tek amacı var paylaşmak, kimsenin geçim kapısı yapma isteği olduğunu zannetmiyorum yada öyle olsun istemiyoruz.
    Böylesi art niyetli forumlar varsa zaten silinip gidecekler.

Şuna dikkat çekmek isterim forumların hayatı çok eskiye dayanmıyor, aslı yeni 3 yada 4 sene gibi, bu geçen süreç çoğumuza ders olacak çok olaylar oldu ve olacakta, işte bu noktada bize düşen görev bilinçlenmek, bir sonraki hafta,bir sonraki ay, bir sonraki yıl aynı şekilde sıkılıp, bunaldığımızda balığa kaçmak ve balık yakalayıp keyiflenmek için bilinçlenmek lazım.

Bugün revaçta olanın yarını yoktur.

Rastgelsin.

12. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Selamlar!

Bazi arkadaslar "eskiler" demis ama ben 2005 yilindan beri 40 dan fazla amator balikcilik sitesini takip ediyorum, bir cogu site acti etti birseyler yapmaya calisiyor kendince.. ee noldu? bu sitenin %50'si kadar yol katedemediler. Taklitler asillarini her zaman yuceltir. Gercekler acidir maalesef, kimseyi kucuksemiyorıum ama yigidi oldur hakkini yeme demisler. Eski yeni diye bir kavram yok arkadaslar, eski eskide kaldi.. yil.. 2009 gecmise bakarak degil, gelecege bakarak hareket edilsin. Burayi yonetenlerde insan, isleri gucleri, kendi ozel hayatlari, colugu cocugu olanlar vardir, herseyi devletten beklememek lazim... onlar zaten burayi yayinda tutarak en bizleri bir arada kalmamizi sagliyorlar.. bazi konulardan sikayet ediliyorsa, emin olunki sikayet ettiginiz konuda en az yarisindan cogunda bizimde hatamiz var. Kimse benim hatam yok, ben bisey yapmadim demesin.. hepimizin hatasi var ve duzeltmekte tamamen bizlere bagli.

Neden mi?, Buyrun:

-Her konuya on yargili yaklasiyoruz
    -Paylasilan yanlis bile olsa iyiniyetli davranmak yerine asip kesiyoruz
    -Ogreticilik yerine bilmedigimiz konlarda bile yorum yazip kendimizi hakli cikarmaya calisiyoruz
    -Amatorler kendini bir hirstir kaptirmis gidiyor, en buyuk olmak icin cabaliyorlar, durdurabilene askolsun!
    -Ustad olmak nedir? evet! kendisine bu unvan verilsin diye kendini on plana cikarmak isteyenler var
    -Her konuda bisey bildigini sanip, kendini ispatlama cabasinda olanlar var... neyi kime ispatlama calisiyorsun be arkadas? surda epi topu 3-5 amator balikciyiz, sonra bildigini kabul ettiremeyincede agresiflesmeler basliyor.
    -Son olarak egolarindan bir turlu kurtulamayan amatorler.. bunlar amator balikciliga yakismayan davranislardir.

Simdi tum bunlar sitelerde yasanirken, sitede bu maddelere maruz kalan insanlarin nasil olurda birseyler paylasmasini bekliyoruz?

Mehmet beyin ilk mesajinda bahsettigi konuyada katiliyorum, bu sitenin en ust duzey yetkilileri moderator konumunda olacak kisileri cok dikkatli inceleyip kadrolarina almalilar. Gecenlerde birakan bir mod arkadas vardi bence o arkadas amatorluktende uzakti, cunku hakli brine iftira atti.. sonrada kacti gitti zaten. Boyle insanlari birakin mod olmayi, platformda uye konumda bile tutulmamasi gerektigini dusunuyorum. Art niyetlilier tasfiye edilmeli!

Saygilar.

13. mehmetcay

mehmetcay

Merhaba Mehmet bey

Yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorum, Artık bazı konuları irdeleme, iyi ile kötüyü ayırt etme vakti geldi, geçmekte. Bakınız ortaya bir konu doğru şekilde açılınca ortada doğrular yazılmaya başlandı. Zaten doğrunun olduğu yerde yanlış barınamaz.

Bazılarımız konuları anlamadan uzman kesiliyor ve başlıyorlar yanlışlarını savunmaya. size bir misal vermek istiyorum.

Bir yerde bir arkadaş gökkuşağı avlamış ve raporlamış herşey gayet doğal ama olacaklar öyle değil, Bir forumda bir arkadaşın üzerine gittiklrinde ben arka çıkmıştım a vakit bu dediğim arkadaş mahsundu, Gelgelelim bir başka yerde kendisinin hiç anlamadığı ve kanunlarını bile bilmediği bir yerinde yapılan ava sürkülere uymuyor diye siyahlı,kırmızılı bir yazı yazmış, tam cevap yazısı yazacakken bir baktım bir arkadaş çok güzel bir yazı yazmış bende bu yazıyı arşivledim ve şimdi sizlerle paylaşmak isterim...
    ........ bey.

Bu insanlar zaten bilinçli balığa giden insanlar,ellerinde AĞ yok, TIRIVIRI denen lanet yok, TROL kullanmıyorlar, GIRGIR da geçtiklerini sanmıyorum,Tüm hafta çalışıp 2 balık için Dünya kadar yol yapanları hemen yargılamıyalım JANDARMA sevdası olmıyalım hem o bölgede yaşayan insanlar senden, benden daha bilinçlidir gerektiğinde ilgili mercilere tel açıp şikayette bulunmasını bilirler.

Size yapılmasını istemediğiniz hç bir şeyi bir başkasından istemeyin.

Aslında alabalık yakalayan arkadaş 4 tane yakalamış ve o sevinçlede rapor yazmış, işte sevincini bu bilinçsizlik kursağında bıraktı.
    Şimdi sormak lazım, o arkadaşlar her nerden katılıyorlarsa bir daha katılırlarmı ???

Usta, üstad ya arkadaşlar bizim mesleğimiz değilki balıkçılık neden bir usta, üstad peşinde olmak için bir gerek mi var ? Bu bizim hobimiz, hobidede usta, üstad olmaz, Onlar işyerlerinde istedikleri kadar üstad olsunlar.
    Bu hobinin ustalığı 2 gündür, Elimize bir misina, bir iğne, birde kurşun alırız bağlarız, Kıyıda duran birde midye alırız yem yaparız bismillah der atarız denize, Kısmet lapinde gelir, izmaritte gelir boşta gelir, Boş geldiğinde hiç üzülmeyiz, Sonuçta sizden nafakasını bulmuş bir balık vardır onu beslediğimiz için yine mutlu oluruz.

YETER Kİ MUTLU OLMAYI BİLELİM.

14. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Arkadaşlar bu kadar zamandır buradayım
    Nihayet ilk defa bu kadar Entellektüel bir konu gördüm.

Umarım bu sefer sonu güzel biter.

15. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Belge( resimler ve video) olsa şikayet ses verir...

Ben sözde değil özde çok mücadele veriyorum.Sahilde ağla ceviri yapıp zıpkıncı sokanları su ürünlerine bildirdim.Bir çok masal,mazeret beyan ettiler,hemde kaç kere.Jandarma koımutanları hem telefonda hemde yüz yüze yasakları neden ceza verilmediği ilgilenmediği dile getirdim.Aynı işlerinin çokluğu gibi mazreteleri var.Sahil güvenlik başka birkaç şikayetim oldu ilgilendiler.Sadece geç geliyorlar,yol çok uzun.Resim ve video varsa daha iyi olur deniyor.
    Bu herkesin sorunu bir balık tutma tutkusu var.Ama balık yok ortada.Akşamları sabahlara kadar ağlar seriliyor.Kıyılarımızda mantar gibi
    yetişmiyor ki.Bir tek triviri mi?balıkları yok ediyor.Kıyılarımızda nice ağlar kayalara taşlara sarılıp balık katliyami yapıyor..

16. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    en iyisi olaya şöyle bir giriş yapayım

yeni evli bir çift yeni bir mahalleye yeni evlerine taşınırlar sabah kahvaltısı yaparken karşı komşusuda balkonda çamaşırlarını asıyormuş kadın kocasına
    -bak çamaşırları yeterince temiz değil baksana yıkamasını bilmiyor heralde demiş kocası ona bakmış hiçbirşey söylememiş
    kadın komşusunun çamaşır astığı her zaman aynı eleştirileri yapıyormuş bir ay kadar sonrakadının çamaşırlarının tertemiz olduğunu gören kadın şaşırmış

çamaşır yıkamayı öğrendi sonunda kim öğretti acaba demiş kocasıda
    -ben bu sabah erken kalktım pencereyi sildim biraz

hayatta böyle değilmidir dostlar başkalarını izlerken gördüklerimiz başkalarını eleştirmeden ve yargılamadan önce iyi olanı görmeye bakalım

hepimiz birer amatör balıkçı olarak amacımız birşeyler öğrenmek öğretmek değilmi öyleyse neyi paylaşamıyoruz ben bunu anlamakta zorlanıyorum iki yılı geçkin buradayım ve bu bilgi hazinesinden çok şeyler öğrendim öğrenmeyede devam ediyorum gerçekten çok değerli insanlar geldi geçti ve hepside bu siteye bilgi hazinesinden birşeyler bırakıpta gittiler her üyenin vermiş olduğu bir damla bilgi çoğalarak bir derya oldu ama son zamanlarda gerçekten bir durgunluk oldu ama bu durgunluğu yine bizler aşacağız herzaman şu bir gerçektirki forumlar seviyeli olduğu taktirde herzaman kalıcı kalacaktır
    çok çeşitli üye kitlesi olan platformlarda bazen tartışmaların olması doğaldır kimi zaman geçirmek için kimi birşeyler öğrenmek için kimide bildiklerimi paylaşıp birşeyler öğreteyim kimide acaba verimli bir avlak bulabilirmiyim diye uğraşıp duruyor yani herkezin kendine göre bir amacı var burası insanların kendi egolarını tatmin etme yeri değildir sanırım
    artık yanlışları dahi eleştirmeye çekinir olduk geçenlerde birine ben böyle avlanmayı etik bulmuyorum dediğimde özelime mesaj atıp beni rezil etmeyemi çalışıyorsu beni bu forumda istemiyormusun ben sana ne yaptım diye sitem dolu mesaj geldi kendi kendime artık pes yani dedim

son olarak buralardan daha niceleri gelip geçecek ama insanların kaldıkları sürede gelecek nesillere birşeyler bırakmak için bir damlada olsa bilgilerini akıtmalarını ve yanlışları çekinmeden ama karşı tarfada kırıcı olmadan uyarılması en doğrusu olacaktır sanırım :)

17. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar,

Esasen konuya dahil olacak bir dakika dahi vaktim yok ancak, bu konunun gayet seviyeli ilerlediğini görünce ve yönetimden birilerinin de bir şeyler yazmasını beklediğinizi umarak yazmak istedim. Aslında konunun açıldığı vakitlerde iş yerinden kaçamak bir giriş yapmıştım siteye ve Mehmet beyin açmış olduğu bu konuya özelden yanıt vermiştim. Karşılıklı hoş bir mesajlaşmamız olmuştu. O nedenle bu yazdıklarım içerisinde Mehmet beyin yazdıklarından ziyade, herkesin yazmış olduklarını harmanlayarak genel anlamda bir mesaj yazmanın daha doğru olacağını düşündüm.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum; eski ya da yeni, her kim olursa olsun, bu siteye tek bir mesaj yazdıysa dahi, burada emeği var demektir. Lütfen bunu hiçbirimiz unutmayalım. Her forumda sorunlar, aksaklıklar v.s. meydana gelebilir, ki ülkenin her yanından ve her kültürden insanların buluştuğu bu tip platformlarda bunların yaşanması kadar doğal bir şey yoktur. Eskiden yeniye, hepimizin hataları olmuştur, olacaktır da. Olmaması mümkün değildir. Eğer ülkenin her yanından ve her kültürden insan burada buluşup da sorun yaşanmıyorsa, asıl en büyük sorun odur. Çünkü bu, tek tip bir düşünce ile at gözlüğü takmış gidiyoruz, sormuyoruz, öğretmeye ve öğrenmeye kapalıyız demektir.

Sitemizde bir kaç aydır durgunluk var evet. Bunun nedenlerinden biri, sizlerin de bahsettiği üzere, paylaşımların değişim yaşaması olmakla birlikte, bir nedeni de yönetimin aynı süreçte site üzerine çok eğilmemiş olmasıdır. Şayet biz sarılmış olsa idik, daha farklı olurdu. Ancak site üzerine eğilmedik derken, "sizlerin görebileceğiniz şekilde eğilmedik" demem daha doğru olur sanırım. Siteyi baştan sona yenilemeye çalışıyoruz ve bu sanıldığı gibi, "hemen hadi hop yapalım" deyince yapılamıyor. Ha yapılır, ama çok baştan savma olur, o da bizim içimize sinmez. İçe sinmeden yapılan her şeyin de hem karalanması hem de yağmalanması çok kolay olur. Ayrıca emek de heba olur. Açıkçası, kendi adıma baştan savma 20 tane şey yapacağıma, adam gibi 1 tane şey yapmayı tercih ederim. Epey bir zamandır, arkadaşlarımızla birlikte bu yenileme işi ile uğraşıyoruz ve bir zaman daha bu şekilde gidecek. Bu süreçte ise, Cüneyt, Kaan ve Yücel arkadaşlarımız site içerisindeki konularla ilgilenerek bize destek olacaklar, ki oluyorlar da. Şu durgun, fakat problemlerin de yaşandığı dönemde, yönetimdeki bu arkadaşlarımızın sağduyulu davranmaları, sakin ve yapıcı duruşları, yönetim bölümünde eleştirilerini esirgemeyişleri, çözüm önerileri sunmaları, çalışmalarımıza katkıda bulunmaları, yine kendi adıma söylüyorum, oldukça rahatlatıcı.

Bu arada yazılanlar arasında sevgili Mustafa’nın yazdığı bir cümleye özellikle değinmek istiyorum. “Bu olayların başta en büyük nedeni yönetimde olan insanların bu kişilerin geçmişlerine bakmadan emeklerini göz önünde bulundurmadan öyle veya böyle kişilerin ayrılmalarına neden olmalarıdır.”

Bu konu ile ilgili olarak öncelikle şunu söylemeliyim; yukarıdaki bir paragrafta da değindiğim üzere, bu siteye tek mesaj yazmış olan bir üyenin dahi emeği var demektir. Bu forumu bu konuma salt yönetim getirmedi. Ancak ne var ki, yine daha önce başka bir konuda da yazdığım gibi, bu gibi platformlarda verilen emek gönül işidir, karşılığı olmaz. Eğer bu emeği verip de karşılığında bir beklenti içine giriyorsanız, o zaman elbette bir gün bu siteden ayrılacaksınızdır. Bakın arkadaşlar, bizler (yönetimde görevli arkadaşlardan söz ediyorum) emek karşılığında kendi tarafının tutulması beklentisi içinde olan çok üye tanıdık ne yazık ki. Ancak emeklerinin karşılığında bizim taraf olmamız olanaksızdı. Bu nedenle ayrılan arkadaşlarımız azımsanmayacak sayıdadır. Bunun yanı sıra, yine yukarıda bahsettiğim üzere, bizim de hatalarımız olmuştur mutlaka. Ama yerinde kararlarla bu hatalı kararları yan yana koyduğumuzda, kendi özeleştirimi yapıyorum, inanın yerinde verilmiş olan kararlar daha fazla alan kaplıyor. Biliyorum, sizler forum içerisinde ne görüyorsanız, her şeyi bunların üzerinden değerlendiriyorsunuz. Ancak lütfen unutmayın, bazı durumların bir de yönetime yansıyan boyutu var ki, kimseyi incitmemek için anlatılamaz. Bazen sırf bunları sormak için konu açtığınız oluyor ama anlatamıyoruz. Neden anlatamadığımızı da empati kurup anlamak yerine, hatalı olduğumuz varsayımını yürüterek kafanızda konuyu sonlandırıyorsunuz. İnsanları incitemeyiz, ifşa edemeyiz ki. Genel olarak birkaç şey sıralayayım örnek olsun diye; çok sevdiğiniz ve forumdan neden ayrıldığını anlamadığınız üyeler içerisinde, arka planda, ticaret yapmak uğruna üyeleri özelden rahatsız edenler, forumda bir kelimeye kızıp tehdit edenler, sokakta bu insanların karşısına çıkıp hırpalayanlar, bazı üyelerin ev adresi ve telefonlarına kadar bulup yaşamı ile tehdit edenler ve yasal sürece girenler, yine, forumda birine kızıp msnden arkadaşlarını örgütleyip forumun ortasında bir kişiye 15-20 kişi saldıranlar, akşamları içip içip ana avrat küfür edenler… Daha da çok şey var sayabileceğim ama burada keseyim. Tüm bunları sizler ne yazık ki göremiyorsunuz. Bunlar bize şikayet olarak iletiliyor, inceliyoruz, doğruluğunu görüyoruz ve üyeyi siteden gönderiyoruz. Lütfen söyleyin arkadaşlar, ne kadar emek sarfetmiş olursa olsun bu insanları gerçekten forumda tutmalı mıyız? Tutmuyorsak, gitmelerinin faturası da yönetime mi aittir?

18. simendifer

simendifer Sennur

Bazıları da yönetimden bağımsız olarak, tamamen kendi şahsi sebepleri ile forumdan ayrılıyorlar. Bir üye ile tartışan, ertesi gün üyeliğimi kaldırın diyebiliyor. Nedenini soruyoruz, sorunlu olduğu kişi ile yaşadıklarını anlatıyor, o varsa ben yokum diyor ve gidiyor. Ara bulmaya, ılımlı yaklaşıp iki tarafı da sakinleştirmeye çalışıyoruz olmuyor, anlaşamıyorlar. Biz bu üye için hiçbir şey yapamayız. Tamamen iki kişi arasında yaşanan ve ne siteyi ne de yönetimi hiç ilgilendirmeyen bir durum var ortada çünkü. Bu nedenle ayrılan üyelerimiz de az değildir. Şimdi bunun faturası da mı yönetime aittir?

Tekrar söylüyorum, yönetimin hataları olmuştur, olacaktır da. Hepimiz insanız, hata yapmamamız mümkün değil, programlanmış orta yol bulucu robotlar değiliz hiçbirimiz. Mehmet’in de söylediği gibi, hepimizin bir işi, özel yaşantısı, evi v.s. var. Kendi adıma söylüyorum, genellikle ılımlı yazışmaya çalışan biri olmama rağmen, berbat bir günde kendime hakim olamayıp kırdığım insanlar da mutlaka olmuştur. Bunun nedeni de, günün acısını burada yazıştığım arkadaşımdan çıkarmak istemem değil, o sıkıntının mesaj yazarken, farkında olmadan da olsa mesajıma agresif bir şekilde yansımasıdır. Bu durum, bunca yıldır en fazla bir iki kez başıma gelmiştir. Yine sıkıntılı zamanlarda yanlış verdiğim kararlar da olmuştur, ama bu durum süreklilik arz etmez. Diğer yöneticilerin de bu tip hataları olmuştur. Fakat burada bir şey daha ilave etmek istiyorum, bazen üye arkadaşlar da bizleri çok zor durumlarda bırakıyor, ondan sonra da küsüp gidiyor. Yaşadığım bir şeyi anlatayım size; bir gün sitede Köprüköy hakkında yazışıyoruz. Köprüköy sınırları hakkında hummalı bir yazışmadır gidiyor. Ben sabırsızım ya biraz, öğrenip bilgi vereceğim. Kırıkkale Valiliğini aradım, yetkili kimse karşımda. Telefonda ben soruyorum o anlatıyor, o arada forum sayfalarına tıklıyorum. Tam o esnada bir özel mesaj geldi, “şu nickli üyenin imzasına bakar mısınız? O nasıl imza?” tarzında bir şikayet mesajı kutumda. Bahsettiği üyeye bakıyorum, imzasında hiçbir problem yok. Bu arada hala telefondayım. Dönüş yapıp problemin ne olduğunu sordum, imzanın hoşuna gitmediğini söyledi. Şimdi, ben üşenmeyip salt bilgi verebilmek için valiliği arayıp bir saat konuşuyorum ve bu esnada işyerimde mevcut bir iş akışı var onunla da ilgileniyorum. Bu arkadaşımız da, tamamen kişisel ve bana göre manasız bir sorunla karşımda. Manasız diyorum, çünkü hakikaten imzaya bakıp da, “şurasını yanlış anlamış olabilir” diyeceğim bir şey olsa, inanın hak vereceğim ama iler tutar yanı yok. Ve bu arkadaşımız, “sırf kendi öyle istiyor” diye, imzaya müdahale etmediğim için bana tavır aldı ve siteye küstü. Oysa ben uğraştığım bu işlerin arasında, kendisine karşı hiçbir kırıcılığı olmayan, oldukça da nazik bir mesajla yanıt vermiştim. Ama işte, istediği olmadı diye küstü. Bu şekilde giden arkadaşlarımız da çok ne yazık ki. Ama unutuyoruz, burası kozmopolit bir platform, elbette sakıncalı olan durumlara müdahale edeceğiz ama ortada hiçbir sorun yokken de salt kendi isteğimizin gerçekleşmesini istemek çok yanlış. Peki böyle durumlarda da fatura yönetime mi aittir?

Sevgili Mustafa, ilk başta da söylediğim gibi, sizleri anlıyorum, çünkü forumda gördüklerinize istinaden görüş sahibi olabiliyorsunuz ve bu şekilde değerlendirme yapıyorsunuz. Hele ki sen ve senin gibi, uzun soluklu ayrılıkları olan üyeler için, bu şekildeki görüşlerin benimsenmesi daha da doğal. Ama bazı şeyleri anlattım, bundan sonrasında umuyorum ki, olan biten her şeyin faturasını yönetime kesmek yerine, empati kurmayı da deneyeceksindir.

19. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, daha da yazacaklarım var. Biliyorum çok uzun yazıyorum ama bir daha bu vakti yakalayıp cevap yazamam muhtemelen. Şu anda da yapmam gereken pek çok şeyin vaktinden çalarak yazıyorum inanın. Lütfen uzun mesajlarım nedeni ile kusura bakmayın. Ama madem böyle bir konu var, güzel de ilerliyor, sizler sıkıntılarınızı ve kafanızdaki çözümleri dile getiriyorsunuz, ben de sıkıntılarımızı genel manada dile getirmeye çalışıyorum. Bunların çözümü de, ne yönetimle ne de üyelerle gerçekleşir. Bunun çözümü üye-yönetim ayrımı yapmaksızın birlikte bir şeyler yapmakla gerçekleşir. Dediğim gibi biraz daha yazacağım, mesajlarımın uzunluğu nedeni ile çok özür dilerim.

20. simendifer

simendifer Sennur

Mod seçimlerinin sağlıklı yapılması konusuna da değinilmiş. Bu konuda da bir şeyler yazmak istiyorum. Öncelikle mod olunması için elbette online süresi yüksek olan arkadaşların olması gerekli. Bunun yanında da amatör balıkçılığı benimsemiş, ılımlı ve site içerisinde yapıcı olabilmek gerekli. Burada çok arkadaşımız mod oldu, ki uzun zamandır mevcut olan bir foruma çok sayıda kişinin görevli olarak getirilmiş olması çok da anormal değil. Bunların içerisinde çok iyi mod arkadaşlarımız vardı. Kimisi de kendisi için “mod”du… Bazıları, mod olduktan sonra 180 derece dönüş yaparak başka bir insana dönüştü. İnsanlara yukarıdan bakan, bağıran çağıran, takıntılı (birine taktı mı takan ve peşini bırakmayan), “ben bilirim” diyen insanlara dönüştüler. Bu konudan pek çok üyenin de sıkıntısı oldu biliyorum. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim, bu insanların mod olmasını, dile getirilmeyen ama ciddi biçimde hissettirilen bir baskı ile üyeler istedi. Biri siteye üye oluyor, çok seviyorsunuz, bu adam mod olmalı diyorsunuz ve baskıyı yönetime hissettiriyorsunuz. Yönetim de “üyeler istiyor madem, bu kadar da beklenti var, mod yapalım” diyor. Çünkü, o kadar çok seviliyor ki o kişi, neden mod olamayacağını üyelere anlatma şansınız yok. Mod yapmazsanız, yönetim kötü bir yönetim olarak değerlendiriliyor sessizce. Mod olduktan sonra da o çok sevdiğiniz adam bir zaman sonra bir konuda size şiddetle karşı çıkıp, bağırıp çağıran adam oluveriyor. İsteniyor ki “hem bizim istediğimiz kişi olsun, hem de bizim istediğimiz gibi davransın”. Yani “hem 25 kuruş olsun, hem de cam kenarı olsun”… Ama öyle olmuyor işte, olması da mümkün değil. O zaman da yine yönetimden şikayet ediliyor. Kısacası her halükarda, yönetim bir şekilde zanlı durumunda kalıyor. Sonra da o zanlı, bir anda asılıveriyor. Elbette bizim de aynı sizler gibi bazı seçimlerde hatalarımız olmuştur ama kimseyi önceden çok iyi tanıma şansımız olmuyor, insanlar değişebiliyor. Şimdilerde, ne baskıya, ne online süresine bakmıyoruz. Site prensiplerini benimsemiş, vakti olduğunda siteye gelecek olsa da içinde şevk olan arkadaşlarla birlikte olmaya yöneldik. Dahası da aynı şekilde olacak elbette. Dilerim bundan sonrası daha sağlıklı olur.

Ancak lütfen gözlemleyin, pek çok platformda bu tip konuları demokratik bir yaklaşımla paylaşmanız olanaksızdır. Eski konuları da bulmaya çalışın, vaktiniz varsa okuyun ve insanları bir kalemde silip atmak yerine, kendimizi ifade etmek için ne denli çabaladığımızı ve insanları kazanmaya çalıştığımızı lütfen görün. Hiçbir eleştiriye (art niyetli olarak açıldığı belli olan konular dışında) sırtımızı dönmedik, konuyu yok edip, konu açan üyeyi saniyede banlamadık. O arkadaşlarımız hala aramızdalar. Eleştirildiğimiz bu konuların çoğu da ortadadır hala, silinmemiştir.

Mehmet beyin ilk mesajında belirttiği, “adet, sayı olarak görülmek istemiyoruz” cümlesi için de bir şeyler yazmak istiyorum. Burada hiçbir zaman kaç kişi online diye bakmadık, irdelemedik. Bahsedilen, bazı forumların şişkinliği konusu olsa bile, yine de önemsemedik. Hatta Mehmet (Mehmetc) hatırlayacaktır, özellikle bu konu ile ilgili olarak, kısa bir süre önce kendisi ile yazışmamız olmuştu ve ben orada da Mehmet’e sayının önemli olmadığını söylemiştim. Bunun nedenini de, amaçtan saparak online sayısını yükseltmektense, burada online durumunun az olmasını yeğleyeceğimiz olarak açıklamıştım.

Bakın arkadaşlar, burası bir forum, bazen durulacaktır (durulma nedenleri farklı farklı olabilir), bazen coşacaktır ama mutlaka yürüyecektir. Ama yeni arkadaşlarla, ama eski üyelerin katılımıyla, bir şekilde yürüyecektir. İlerleyen zamanda pek çok şeyin de değişeceğini düşünüyorum. Özellikle de şu işlerimizi alnımızın akıyla bitirebilirsek ve bizler de katılım sağlamaya başlayabilirsek (Geçenlerde Hüseyin Alp ağabey, Ernest Hemigway ile ilgili bir konu açtı. “Hah tamam” dedim, “ilk kez Hüseyin ağabey konu açtığında rahat rahat okuma şansını yakaladım, okuyayım da konuya katılayım” dedim. Açtım sayfayı, daha yarısına gelmemiştim ki msnim coştu, yazan yazana. Meğerse sitede tartışma çıkmış iki konuda birden ve ben sitede tek başımayım yönetici olarak. Yine yarım kaldı. Özür diliyorum Hüseyin ağabey, o günden sonra hala okuma fırsatı bulabilmiş değilim. Yani paylaşım yapma şansı yakalasam bile elimden bir anda alınabiliyor.) kısacası forum içi ile ilgilenmeye başlayıp mod arkadaşlarımıza da destek olmaya başlayabilirsek, daha güzel ve kaliteli paylaşımlar yapılacağına inanıyorum. Şimdilerde, hem bu işlerin varlığı hem de sayımızın azlığı nedeni ile yönetim çok fazla katılım sağlayamıyor olabilir ama lütfen bu ilgisizlik olarak değerlendirilmesin. Arkadaşlarımız sizin görmediğiniz pek çok sorunla muhatap olmak durumunda kalıyor çünkü. Bu süreçte, herkesin de bu konulara hassasiyet göstermesi ve elbirliği ile bu sorunların altından kalkmamız, sonucunda hepimizi mutlu kılacaktır kanaatindeyim.

Bu uzun mesajlarımı üşenmeden okuyan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Mesajlarımın uzunluğu nedeni ile de ayrıca özür diliyorum.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.