Ferdi abi aynen.. bu durumu çözeceklerine kıyı avcılarının kovalarına diktiler gözü.. hadi hayırlısı.
Haklısın Fatih bu durumu çözmemiz lazım.. Adamlar bize yükleniyorlar oltacılara suç atıyorlar..kendilerini görmüyorlar..Herkes bu konuda tavrını göstermeli..
ya bide şunu duşunun bu aletlerle bukadar az balık varken bunlar olmasa balıkcıda balık yok demektir yazı vallaha yazık.....idk
Teknolojinin insan hayatına yan etkileri işte yakın bir zamanda onlarla bile avlanacak canlı türü kalmayacak bundan eminim
teknede yok yok. birde diyorlarki ay hakkında bilinenler okyanuslar hakıkında bilinenden çok daha fazla, ayda yaşam varmı araştırıyoruz. bu gidişde okyanuslarda yaşam kalmayacak ne et nede ot.
Normal bir av teknesi olarak gösteriliyor. Bunların daha gelişmiş daha güçlü sinyal yollayıcıları bulunmakta. yakında Uzaya uydu bile gönderirler nokta tespiti için
tüm o alet edavatın parası nasıl çıkacak ? Tabiiki limit demeden , av yasağı , metre , derinlik sınırı demeden balık avlamakla çıkacak . Mübarek denizin dibinde sismik araştırma bile yapabilecek kapasiteye sahip .
Antalyada bir çalıştaya katılan Ticari avcı balığı Amatör balıkçının bitirdiğini, biz amatörlerin onların balıklarını tuttuğunu ve kazançlarına engel olduğunu söylemiş. Keşke o platformda bende olsaydım. Arabamıza yakıt koyuyoruz, Teknemizdeki motora ÖTV ödüyoruz, Yakıtını 4.85 TL den alıyoruz. Tüm aldığımız ürünlere %18 KDV ödüyoruz ve Şirket olmadığımız için gider gösteremiyoruz. Yani Balığa çıkmak için her attığımız adıma vergi veriyoruz. Vermeliyizde. Ancak Ticari avcılar yakıtı vergisiz alıyorlar, Masrafları düşük, Kuralsız ve limitsiz avlanıyorlar. Nasıl oluyorda denizdeki balığı sahiplenebiliyorlar anlamadım. Ben her seferinde denize açılmak için tekne başına 120-150 TL masraf ediyorum. 3 kişi çıksak kişi başı 40-50 TL masraf ediyoruz. Sizcede Denizden ve imkanlarından faydalanmak en doğal hakkım değilmi?. Trol gibi balık yuvalarınada zarar vermiyorum sabit tek noktaya olta atarak popülasyonada zarar vermiyorum. Ve Ticari avcıya göre Türkiye Denizlerindeki balığı Amatör avcılar tüketiyor.. Eh ben daha ne diyeyim..