meraba arkadaşlar ve abilerim,geçen pazar günü deniz gözlüğünü kaptığım gibi soluğu sahilde aldım mesafe 15 saniye diyeyim motorla dükkanıma su berrak daldım suya,yaklaşık 20 civarı kefal gördüm öğle vakti, boyları oldukça güzeldi,benden hiç kaçmıyorlardı o gün mırmır gördüm,lokum balığı,çupra,karagöz,sargoz,gelincik,bilimum kayabalıkları, çupraya benzer ama ebatı küçük rengi açık kahverengi balıklar gördüm, büyük bir tane caretta kaplumbağa gördüm,kuyruk kemik kısmından 20cm uzunlamasına darbe almış,sanırım teknenin yahut jet siki nin pervanesi çarpmış o kadar balığı görünce içim bir rahatladı hiç sormayın diyeceğim o durki,bu kefaller öğle vakti resimdeki kahve rengi tonlu yosunu didik didik ediyorlardı,ne arıyorlardı hiç bir fikrim yok fikri olan varsa yazsın tabbi o kadar balığı görünce soluğu dükkanda alıp hemen takım yaptım lakin biraderin işi çıktı biraz ertelemek zorunda kaldım bu hevesimi Uploaded with ImageShack.us
Kadir abi merhaba Balıkesir Altınova'da uzungöldeki deniz kefalleri için yosuna daldı yosun yiyor yeme gelmiyor yosunla karnını doyuruyor diyorlar.Ne derece doğru bilemiyorum fakat yosunun içinde küçük canlıları emiyor olabilirler.Suyun üstünde duran yosunların altında kümeleniyorlar ara sıra şapırtı çıkarıyorlar. İzmir'den sevgiler rastgele
denizde bildiğim en temiz balık kefal, en çok yosun yer birde ekmek (kurtlada yakalandığı görülmüştür ama istisna)
Buda yanlış tahmin.. tam tersi, kefal sahillerde kirli bölgeleri gezebilen bir türdür kanalizasyon agızlarında bile kefal çok olur.. kefal balıgını çok temiz olduguna inandıgınız yerden tutacaksınız..
Buda dogru tahmin yer tabii mikro düzeydekileri yer.. evde akvaryum u olanlar bilir cam yosun tutugunda bazı balıklar devamlı camdaki yosunlu tabakayı didikler..
şimdi bu kanalizasyon ağızları balık kaynıyor, en çok balık kanalizasyon ağızlarında, levrekler de oralarda geziyor fare bile bulsa yiyiyor, peki temizi hangisi? hangi balığı tutsak yesek
kefaller bu yosuna kamikaze dalıyor yosunu ağzına alıyor elektirikli süpürge gibi içine çekiyor sonra yosunu bırakıyor, açıklarda yaşıyan man kafa kefaller süper oluyor,hayatımda ilk kez zıpkınla dalmıştım,bir seferinde bir sürü kefale denk geldim,kendimi belgesel çekiyor zannettim yağmur gibi üstüme akıyorlardı bir tanesi önüme yattı,kocaman dı gördüğüm en büyük kefaldi heyacandan vuramadım o gün 6 tane kefal vurmuştum,balıklar beni suya batırıyordu sahile zor çıkmıştımbir daha öyle kefalle karşılaşmadım, yarın kefal raporu açma niyetindeyim yakalıyabilirsem,tabbi öncesinde atçek yapacağım,aynı bölgede cumartesi gecesi yemli takım la ve atçekle takılacağım niyetim mekanda sabahlamak
atçek yöntemi ile kefal avı http://www.youtube.com/watch?v=jlrCBsdEnkI&feature=related beyaz kurtla kiloluk kefal avı,aynı atçek yöntemi burda daha net gözüküyor,meps ucuna 10cm lik ana bedene bağlanmış iğne,biri büyük diğeri küçük 2 iğneli mepsli atçek takımı,yem boru kurdu http://www.youtube.com/watch?v=JIXz_OKaYV4&feature=fvwrel
herbalık kötübirşeyler yer ama kefal bukonuda birincidir.mesala mersin atatürk parkı içinde eskiden kanalizasyon ve lağım suları çok akıyordu ne oralar kefal doluydu levrekte o kefallara geliyordu nezamanki bu sular kesildi deniz biraz temizlendi kefalda azaldı levrekte
Adamların sularında balık var.... son bir - iki yılda nerede bu irilikte kefal tutulmuş? forum aleminde hiç rastlamadım..balıkçı tezgahında bile nadir olur.. şanslı insanlar..
turgutreiste marinada kefalleri avlamak yasak... onlara bir havuz yapmışlar...denize bağlantısı da var.. bara oturunca ekmek de getiriyorlar... kapış kapış... çok keyifli... bu sayede turgutreisin heryeri kefal kaynıyor... hayatımda hiç kefal tutmadım... belki de buralarda vardır büyükleri... havuzda görmedim.
Muvaffak abi bizim buralarda var böyle baba kefaller manavgat ırmağın da var,takıldığım merada bu boyların biraz küçükleri var,yarım kilodan aşağı deyildi bu gün benim sahteyi takip eden, bilmem sayısını hatırlamadığım kefallerin