Yozgatlilar, Balik Dostlari Müjde! Yozgatta Baraj Ve Göllere 200 Bin Balik Birakildii

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında wolky tarafından paylaşıldı.

1. wolky

wolky Volkan

Favori Kamış:
    İstanbulda İstavrit Tutmak içinmi :(
    En İyi Avı:
    sonunda aynalı sazan 1.5 kg ilk ve sondu :(
    Yozgat'ta tarım alanlarının sulanması amacıyla yapılan baraj ve göletlere tarım müdürlükleri tarafından balık bırakılıyor. Yozgat İl Tarım Müdürü Abdullah Ertuğrul, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2004 yılında DSİ ve Köy Hizmetleri ile imzaladığı protokol doğrultusunda, sulama amaçlı yapılan gölet ve barajlardaki balık sayısını artırmak amacıyla 200 bin civarında balığın bırakıldığını söyledi. Tarım Müdürü Ertuğrul, "Göletlere bıraktığımız balıklar ile gölet ve barajlarımızın su ürünleri açısından zenginleştirilip, ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü olarak bu yıl il genelindeki baraj ve göletlere 200 bin yavru balık bıraktıklarını açıklayan Ertuğrul, ''Bütün baraj ve göletler müdürlüğümüz tarafından kontrol edilmekte olup, barajlardaki balık sayısını arttırmak ve balıkçılığı yaygınlaştırmak amacı balık bırakma çalışmalarımız hızla devam ediyor'' dedi. Yozgat baraj ve göletlerine bırakılan ''Damızlık'' balıkların kısa sürede büyüdüğünü ve sert geçen Yozgat iklimine uygun olduğunu kaydeden il müdürü, balıkların 2 -3 yıl sonra avlanabilir büyüklüğe gelerek, Yozgat'taki amatör balıkçılara geçim kaynağı olacağını ifade etti.

YOZGATLILARA VE VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN AMA 2 3 YIL BEKLEMEMİZ LAZIM BEKLEYELİM BU KADAR BALIK SALINMIŞ YOZGATA VE BÜTÜN MEMLEKETLERİMİZE BÖYLE Bİ ÇALIŞMA OLMASINI DİLİYORUM ÇOK SEVİNDİM YA VE MEMLEKETİMDE OLMASI GURUR VERİCİ

Son düzenleme: 23 Ağustos 2007
  2. canalpakin

canalpakin

yozgata gitme ihtimalim olmamasına rağmen çok sevindim inşallah yozgaztı arkadaşlar değerini bilir ve kurallara uygun avlanırlar ,istanbulda kuraklık ve ağcılardan balık kalmadı tatlı su avı nerdeyse artık yapılmıyo israil sazanı dışında

3. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Yozgat'lılar adına sevindim umarım kurallara uyulur çuvallarla götürülmez hayılı olsun..

4. adra

adra

vay be negüzel bir uygulama vatana millete hayırlı olsun

5. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Balık bırakıldığına sevindim ama genelde balık bırakıldıktan sonra orada av yasağı koyarlar öyle bir duyuru yapıldımı?

6. wolky

wolky Volkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    valla bakalım 3 gün sonra yozgattayım bakıcam ne var ne yok :) ama çok sevindim darısı öbür illerimize

7. EFE42

EFE42

Favori Kamış:
    makarali olta
    En İyi Avı:
    pullu sazan 14 kilo
    cok güzel cok hosta dsi nin daha önce baska barajlara biraktigi baliklar gibi bunlarda zaten o barajda az sayida olan sazan ve diger balik popülasyonunu tüketmesin bilen varmi hangi cins baliklarin birakildigini.:confused:

8. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    vallaha cok guzel bir haber inşallah yozgatlı vatandaslarımız bunu degerini bilir

9. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Umarım butun belediyelere ve sivil toplum orgutlerine ornek olur..Ve umarım hain eller bir dinamitle yuzbin balıgı katletmez..

10. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    vatana millete hayirli olsun arkadaslar ama resimdeki sekilde baliklarin salinmis ise cogu telef olacaktir...
    1-balik salinmadan once salinacagi golun suyuna alistirilmasi gereklidir..bu islem baliklari bir tankerle getirip golsuyunu yavas yavas ilave ederek tanker suyuna baliklar once alistirilir ve salinir..
    2-bu tur asilamalarda bence balik boyutlari 10-15 cm civari olmali ki daha dayanakli olsunlar ve avci baliklara kolay yem olmadan gelisip ilk dollerini versinler..
    paylasim icin tesekkurler..
    saygilarimla

11. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı

Volkan merhaba sevindirici bir olay ama sana bir tavsiye ,bundan 1 ay önce edirnede de 37 tane gölete balık bırakıldı ,ve ben balık bırakılan göletleri ve barajları yazdım o yerlere gidecek arkadaşların zor durumda kalmaması için büyük ihtimal av yasağı olabilir ,o yüzden balık bırakılan yerlerin yasak mı değilmi diye öğrenirsen daha faydalı olursun teşekkürler paylaşım için

12. wolky

wolky Volkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abicim yarın akşam otobüsse biniyorum yozgata gitmek için en yakın zamanda haberdar edicem :)

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    inşallah gümüş veya israil sazanı atmamışlardır :confused:
    paylaşım için sağol:)

14. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    tamam volkan ,ilgin için teşekkürler

15. muptela

muptela

Favori Kamış:
    Olta.
    En İyi Avı:
    2 Kilo Sazan
    Arkadaşlar teşekkürler iyi niyetli mesajlarınız için, memleketimize hayırlı uğurlu olması dileğiyle.

Paylaşım için teşekkür ederim.

16. paşabayırlı

paşabayırlı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5 kg sazan
    benmi yanlış okudum acaba biri beni bu konuda aydınlatabilirse sevineceğim

amatör balıkçılara geçim kaynağı olacak ama nasıl?

amatör balıkçıların yakaladıkları balıkları satması yasak değilmi?

bu sözü sarf eden kişinin sirkülerden haberi varmı?

17. volgym

volgym Volkan CANSEVER

bende efe arkadaşımıza katılıyorum daha önce de yaşınıldığı gibi faydalı diye israil atmasınlar bunlar! ama bilgili ve tecrübeli olarak sazan heleki aynalı salındıysa gerçekten çok güzel. keşke balıksız göl kalmasa yada elle sayılacak kadar ;)

18. emrecan

emrecan Emrecan

Favori Kamış:
    Shimano
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    keşke yasak konulsa da balık büyüme şansı bulsa

19. yurdakul53

yurdakul53

Favori Kamış:
    OLTA MAKARALI
    En İyi Avı: