Yozuri F , Maria Princess ve Rapala HuskyJerk

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında erhanbabacan tarafından paylaşıldı.

1. erhanbabacan

erhanbabacan Erhan BABACAN

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Trança:9.970Gr
    Merhaba değerli büyüklerim ve kardeşlerim.

Elimde bulunan 3 adet sahte hakkında bilgi almak istiyordum. Bu sahteleri kullanan varmı? Kullanıyorsanız performanslarından memnunmusunuz? Kullanım hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?

Üstten Alta; Yozuri F, Maria Princess, Rapala Huskyjerk

Yozuri F ve HuskyJerk ile 2 gün önce sırtıya çıkmıştım. Herhangi bir sonuç alamadım. Maria Princess'i ilk kez yarın deneyeceğim.

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

2. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Sevgili Erhan ,

Kalamar seklinde agzinda tableti olan plâstik yem . 14 Cm modelleri 1,2 metreye , 19 Cm olanlarida 1.5 metreye kadar dalar ,, Levrek ve pelamides ailesi (Ton , uskumru , palamut ..) icin kullanilir bilgilerine rastladim.
    http://www.megapeche.com/e_commerce/fiche.cfm?affil=6821F80291F7CFCE88D9067591916A12&produit_id=2903

Maria prencess konusunda Yanilmiyorsam buradaki http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=3898 linkinde epey malûmat var .
    pride75 rumuzlu üyenin astigi resim üzerine tiklayip önce karsilastirmanizi yapmani öneririm .

Rapala konusuna gelince taninmis bir ürün ! Ama ne derece is yapar konusu tartisilir . Konuyla ilgili , Amerika ve Fransa balikciliginda test edilipte gözü kapali alinacak sahteler hakkinda ulastigim bilgileri yakinda aktaracagim..Yeri gelmisken bilgi kabilinden belirtmeyi uygun gördügüm bir husus ta 2 adet 3lü igneye sahip (Ortadaki fotagrafta oldugu gibi) olanlarinin (Her marka ) tatli sulardada kullanilmasi söz konusu ! Fakat 3 x 3 olanlarinin (altaki fotografta oldugu gibi) kullanilmalari yasak ! Ha ! 3 lülerden birini cikarip avlanmamiz mümkün ! O zamanda haliyle dengesinde olabilecek degisiklikle ne sekilde bir netice verir sorusu ortaya cikarki O' da malûm , ancak denemeyle aciklik getirilecek bir husus .

Ama ülkemizdeki tatli su avlanma kurallarinda böyle bir madde varmidir yokmudur bilmiyorum ! Bilen arkadaslarimiz varsa ve yazarlarsa sevinirim.

Kal Saglicakla

3. erhanbabacan

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:

Değerli bilgilerin için çok teşekkür ederim Boran abi, şu anda inceliyorum ve oldukça faydalı. Tekrar teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla.

4. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    avatarımdaki baracuda o alttaki turuncu rapalayla alnmıştır;)
    atışı sinir bozucudur hafif oldugu için pek gitmez ama yakında balık varsa hemen iş yapar:D

5. erhanbabacan

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Baraküda burada açıklarda bulunduğu için sırtıda denk gelirse işte :)

6. erhanbabacan

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
  7. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Yo-zuri ile sinarit çok yakalarsınız .. tam bir sinarit avcısı tabii egede :) Husky jerk ile lüfer gibi balıklar alırsınız diye düşünüyorum marianın lamıyacağı balık yok :D levrek lüfer palamut .. iri istavrit tabi benim maria 7 cm oda ayrı bir durum :)

8. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Erhan kardeşim, ortadaki 13 cm yeşilimsi sahteyi çok kullandım,
    kıyıdan tekne ile sırtı ile levrek,
    Tekne ile sırtı avında çok sinarir, Torik ve en fazla barakuda avladım, bunu 9 cm ile sarıkuyruklar , en üstteki sahteden bende var bir kaç sefer denediysemde artık köşedeki yerini aldı. en alttaki bir kardeşimizin dediği gibi çok hafif hiç kullanmadım. Rast gele, sevgiler.:) :) :)