Yumurtalık 04 05 2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan1969 tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Merhaba Arkadaşlar :)

Dairesel tasmalama mucidi Dr.Burç Hocam,1 haftalığına Adanaya gelmiş fakat bir türlü balığa çıkamamıştık :p Perşembe günü görev yeri olan Aksaray'a dönmesi gerekirken,dönüşü nöbet günlerinin değişmesi nedeniyle Cuma akşamına ertelenince,perşembe akşamına program yaptık.Turgut Başkan'ı da davet edip,hazırlıklara başladık :)

Meteoroliji kuvvetli sağanak yağış var diyordu ve perşembe günü öğleden sonra bardaktan boşanırcasına yağmur başladı.

Sağanak yağış nedeniyle ilk kararlaştırdığımız avlağa gitmemiz zaten bozuk olan yolun yağmurun etkisi ile daha da bozulacağından dolayı zor görünüyordu,

Serdar Hocaya İskenderun'u,Yıldırım Abiye Mersin'i,Mahir Hocaya İncirliyi,Gökhan kardeşime Sugözünü sorduk,her yerden aynı cevap geldi Kapalı ve sağanak yağışlı.

Hele bir çıkalım yolda kararlaştırırız gideceğimiz yeri diyerek yola koyulduk,aşırı yağıştan sıkışan trafikten çıkmamız 1,5 saatimizi aldı,19:00 gibi İşyerinden çıktık,çok zorlanmamıza rağmen ilk kararlaştırdığımız avlağımıza saat 22:00 gibi ulaştık,

Hava kapalı,deniz dalgalı ve sert bir rüzgar eşliğinde oltalarımızı suyla buluşturduk,15-20 dakika sonra ilk vuruş ve ilk balık yaklaşık 700 gr lık bir minekop,oltaların yemlerini kontrol ederken,Burç Hoca '' Orhan Abi,Turgut abi küçük bir balık yakaladı,gel bir bak '' diye seslenmesiyle o tarafa doğru gittim,Turgut Abi 3-4 kg lık bir Muskar/Granyöz/Sarıağız çekmişti,balık kumla kaplandığı için başta Minekop sanmıştım,balıkları yıkarken gördüm minekop olmadığını :p

Oltanın yemini değiştirirken,diğer oltaya sert vuruşlar geldi ve başladık balıkla boğuşmaya,bu mücadeleyi bir yerden hatırlıyor gibi oldum ;) gelen 80-90 cm boyunda eski dostum Sapan / kemane idi,hayvanı iğneden kurtarıp tekrar suya iade ettik.

30 dakika geçmeden yine sert bir vuruş,yine sert bir mücadele ;) 2-3 dakikalık bir mücadeleden sonra Minekop ta Kariyer Rekorumu kırdım ve yaklaşık 70-75 cm lik bir minekop'u yakaladım.

İnan kardeşim sürekli durum raporu alıyordu,çok istemesine rağmen bize eşlik edemediğinden dolayı müthiş bir üzüntü içerisindeydi,büyük balık haberlerini almaya başlayınca daha da derinleşiyordu bu üzüntüsü :p büyük bir minekop aldığımı söyledikten 10 dakika sonra,beni aradı '' Abi cümbür cemaat geliyoruz '' dedi ve saat 02:15 gibi yanımıza geldiler :p saat 03:30 a kadar yanımızda kalıp geri döndüler,saat 04:00 gibi kendini göstermeyen yağmur,sağanak halinde yağmaya başlayınca toplanıp dönüş yoluna geçtik,Savaş Abimizin Ortaköy Çorbacısın da çorbalarımızı içip güne merhaba dedik :)

Takım Detayları ve Fotoğraflar :)

Takım Detayları ;

Makine - Kamış ; İtalcanna Kombat 4.20 - Okuma Raw 55 / Shimano Speedmaster 4.30 - Shimano Ultegra 4500 XSA
    Misina ; 0,18 - 0,22 mm Savagear Adrenalin Braid , 25 LB Stren FC , 8 Lb Seuguar FC
    İğne ; 3 no Gamakatsu worm 39
    Kurşun ; 90 gr Turnuva Kurşunu
    Yem ; Boru Kurdu

Daha iyileri sizlere rastgelsin :)

2. unexpected

unexpected HAMZA

tebrikler hocam, valla güzel rapor olmuş, afiyet olsun..

3. zeroplus

zeroplus umut tuna

e olmadıki orhan abi ya biz ne tutacaz bugun :) sahane balıklar tebrıkler tum arkadaslara daha ıyılerıne

4. fatih_dogan01

fatih_dogan01 FATİH

Favori Kamış:
    alba star2,70, remixon 3,00
    Favori Makine:
    Albastar dega 5000 ve şeytan oltası :)
    En İyi Avı:
    levrek 2.085 gr... Akya 10,500 gr.
    orhan abi helal valla ben cesaret edip gitmezdim bu havada denize , yollar bi dert yağmur bi dert sığınak bi dert canı gönülden tebrik ederim... yine göstermişsin çılgınlığını balıklar şahane duruyoor....

5. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tebrikler orhan abi maşallah balığı kırıp geçirmişsiniz. bereketli avlar olsun

6. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Zoru göze almışsınız sonuç ortada tebrikler.

7. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Abi tebrik ederim süper av olmuş. Biz bu havalarda cesaret bile edemezken sen yine tecrübeni konuşturmuşsun.
    Herdaim rastgele.

8. biber kaptan

biber kaptan ali ören

Akşam üzeri Olta Pazarına geldik, Burç Hoca ve Turgut beyle balığa gitti denilince, bunlarda hiç akıl fikir yokmu, bu havada balığamı çıkılır dedim ama sözlerimi geri alıyorum. Ekibi kutlarım, Daha irileri rastgesin.

9. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Uncle Orhan bir de buradan tebrik edeyim bari :) Nasil avlak ama :D Kariyer rekorunu kirmana yardimci olmaktan dolayi rusvet olarak o kucuk minekoplari alabilirim :p :D

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Orhan abi, müthiş balıklar yakalamışsınız. Sizin oraların minekop ve granyözü bayağı ünlü olmaya başladı. İzmirde bizim avlaklarda ben hiç rastlamadım, tutanı da görmedim. Oralara özgü sanırım bu tür balıklar.

Daha güzellerine rastgelsin. Rekor balık gelmesi senin için artı güzellik olmuştur.
    Senin adına çok sevindim, sevgiler...

11. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Hey maşallah, orhan abi tebrik ederim. Demek ki balık zor şartlarda, sert havalarda rızık oluyor..

12. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler bu güzel avınız için imrendiriyorsunuz yani daha nice trofelere inşallah
    :thumb:

13. sedatt

sedatt SEDAT AYDIN

Tebrik ederim orhan abi.çok güzel balıklar.devamını diliyorum..

14. sedatt

sedatt SEDAT AYDIN

biz şu aralar çok verim alamıyoruz orhan abi şu yalancı mercanlarla başımız belada :s.uzun zamandır şöle keyifli bir av yapamadık.kısmet diyelim:s

15. hemperi

hemperi Ethem

tebrikler orhan abi, işyerinin önündeki fotoğraf harika görünüyor :)

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrik ederim orhan abi. trofe gelmis masallah :)

17. hunter01

hunter01 AHMET

Favori Kamış:
    abu garcia stınger telesurf.lineaeffe turnafresh surf
    Favori Makine:
    okuma max-4 carp 60 .lineaeffe rapid long cast
    Maşallah Maşallah tebrikler abi..

18. gokansacakli

gokansacakli Gökhan

Favori Kamış:
    Okuma V system 240cm, Okuma Similan 20-30 lbs jig kamışı.
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S, Okuma Avenger Av-45
    En İyi Avı:
    :(
    Tebrikler Orhan Abicim baliklar cok guzel. Guzelde pos vermissin bu arada yakismis.

19. segmen

segmen selo

orhan bey tebrikler çok güzel balıklar gerçekten hayran kalmamak elde degil bizim bu aralar kısmetsigimiz üzerinebanghead de bu görüntüler tekrar galyana getirdi beni hadi bakalım herkese rastgelereeling

20. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Orhan Abi tek kelimeyle "harika". O balıkların oltaya vuruşu onları çekerken alınan haz balığın mücedelesi hiç bir şeye değişilmez heleki minekop gibi mücadelici balığın trofesi olunca bu bambaşkadır. Güzel avlarınız daim olsun.