Yumurtalık At-Çek / 4 Atlayış Biri Cepte :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında İnan01 tarafından paylaşıldı.

1. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Merhabalar;

Dün akşam Evrim arkadaşımla sabah suyuna at-çek için anlaşıp ayrıldık. Sabah saat 04:30 gibi Evrim'i evden alıp yola koyulduk. Saat 05:30'da avlağımızdaydık.

Rapalanın, şu an adını,kodunu tam hatırlayamadığım su üstü sahtesiyle denemelerime başladım

İlk atlayış güzel bir levrekten oldu fakat sahteyi tutturamadı arkadaş :D Sonrasında, rapalayı sallarken düğüm açıldı ve rapala sizlere ömür :( Gerçekten ciddi anlamda üzüldüm. Bugün yenisini almak için araştırmalara giriştim :)

Sağlık olsun deyip, Daiwa Saltiga Laser Sardine'i takıp yüzdürmeye başladım. Kalama tamamen kapalı değil ama büyük balığa ayarlı (Sanki biliyormuşum gibi :) ) Kıyıya yaklaşırken yapışan ağırlık ve kilo üzeri levrek sahtede :) Gel gör ki 5-10 saniye süren tanışma faslı ve sıkı kalamayı cırlatmasından sonra levrek," Bana müsade" deyip yol aldı banghead

Pes eder miyim :D Devam...

Ardından geçenlerde akya palazı aldığım matzuo popper ı misinaya iliştirdim ve at-çek yapmaya devam. Birkaç atıştan sonra yaklaşık 300-400 gr arası bir levrek popper a yapıştı. Nasıl debeleniyor ama :D O da kurtuldu ....banghead

Popper ile atışlara devam ettim. Balık yine bindi sahteye. Kısa bir süre boğuşma ama bu sefer kaçırmayacaktım, güzel bir tasma. Bir önceki akyanın ikizini kıyıya aldım sonunda :) İki iğne de balığın ağzında,gözünde. Kaçmasına imkan yok. Sonrasında güneş iyice belirdi ve biraz spor ağırlıklı at-çek e döndü bizim av :D

Lafın kısası keyifli bir sabah geçirdik Evrim ile. Fakat Evrim sadece spor yaptı malesef :D

Hepinize rastgelsin. Sağlıcakla kalın

Uploaded with ImageShack.us

Kullandığım makina ve kamış;

Savage Gear Bushwhacker 2.53 - Penn Fierce 3000

2. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Güzel bir av yapmışsınız .. umarım ki balık suya iade .. çünkü 25-35 kiloya denizlerimizde sıkca rastlanıyor. yine spor olmuş .. ben ard arda o kadar aksiyon ve balık kaçırsaydım .. kalp krizi geçirirdim :D foçada nerde kıyıdan akya .. bana birkere kaşığa bastı :) :) ama kaçtı tabii Afiyet olsun ...

3. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Tesekkurler Ege kardesim.

Baligi suya iade etmeyi dusunmedim degil ama sonrasinda bunca aksiyona bu balik hak deyip aldim ;) Biraksaydim da lezzetli olmadigi icin birakacaktim ama ignelerden biri gozunde oldugu icin cikarirken gozunu de almak zorunda kaldim :)

Umarim sen daha heyecanli avlara imza atarsin. Rastgelsin.

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bayağı heyecanlı geçmiş av günün:) darısı bizim topwaterların başına diyelim:D
    devamına rasgelesin..

5. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Yine Maceralı geçmiş Tebrikler.

6. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    İnşallah Kadir abi :) Özledik senin raporları. Sabah tekrarı var bugünün :D Bakalım kısmette neler var.

Teşekkürler Sonay :)

7. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    İnan tebrikler levreklede rapor açarsın inşallah bereketli olsun.

8. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler İnan. Güzel bir av olmuş. :)

9. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    İnşallah Recep abi :) Hatta sabah benden levrek raporu görebilirsiniz :) Teşekkürler

Teşekkürler hemşom :) Rastgelsin

10. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

İnan nedir bu palazların senden çektiği :D

Tebrik ederim

Umarım sonraki kurban levrek olur :)

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Gözünün birini de alsanız o balığı suya bırakacaksınız eğer sürdürülebilir av düşüncesinde iseniz... Balığı lezzetli değil diye bırakmayınız... Böyle düşünürseniz, ufak boyda olsa bile lezzetli olacak avı salmayacaksınız demek...

Hele ki; bunca aksiyona bu balık hak demeyiniz, sizin yaptığınız aksiyonun fazlalığı denizden çıkmak istemeyen yavru bir balık için hak değildir. Bakınız kanundan ondan bahsetmiyorum zira zerre umrumda değil. Hak değildir, siz efor sarfederek yavru bir balığı almaya hak kazanmamışsınızdır amatör balıkçılık usulüne göre. Hatta; çok efor sarfedip yavru balık alırsanız, ona daha fazla itina gösterip öyle suya salınız...

Benim de bir gözüm kördür, annem-babam bana bakmasa idi belki hayatta kalamazdım belki kalırdım. Denizler altında yaşayanlar avlanmak, gelişmek, ebeveyn olmaksızın yaşamını idame ettirmek için bizden daha yeteneklidir. Tek gözlü balığım var akvaryumumda, en cevval, en avcı da odur... Ortalama ömrü 5 sene olan imparator tetra, sürü balığı olmasına rağmen ve tek gözü olmasına rağmen 3 senedir tüm balıklara tek başınayken galebe çalmış ve akvaryumun padişahı olarak her yemi önce hissedip ağzına götürmektedir ona buna omuz koyarak...

Siz de bundan sonra dilerim ki bu mahiyette av yapınız... 50 kilo olacak balığı 500 gram iken alıkoymayınız...

Nihayetinde tek gözü kör bir adam çıkıp sizden hesap sorabilir :)

12. Beyazzmavi

Beyazzmavi Ferhat

Favori Kamış:
    Shimano Surf Leader Bx..
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000pg...
    Yazdıklarınızı canı gönülden destekliyorum. :thumb:

13. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık

Peki....:typing: :)

Akya - Lichia amia - 30 cm - 3 adet

14. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Böyle giderse daha çok çekecekleri var :D Sevdim bu işi. Hedefte, levrek ve kofana var.

Teşekkür ederim bu arada :)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler İnan, avcı balıkları senin raporlarında çokça görmeye başladık. :)
    Bu gidişle atçekçi olacaksın, demedi deme. :D

İspendekler bayağı aksiyon yaratmış, onca vuruşa rağmen alamaman beni şaşırttı, acaba çekerken bi yerde hata mı yapıyorsun? Bence bi araştır, kallafi bi levrek kaçırırsan üzülürsün. :D

Devamına rastgelsin, yakında levrek te görecez senden sanıyorum. :)

16. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, hem aksiyon, hem sayı var. at çek avının verdiği zevki diğer avlar vermez, hele de su üstü sahtelerle. ama ne yazık ki su üstünde de saldırıları sayıya çeviremiyoruz çoğu zaman.

serbest bırakma konusunda ise; limitler dahilinde yakaladığım balıkları alırım, çünkü yakalamak kadar yemeyi de severim. kendi namına isteyen 20 kg.lık balığı da serbest bırakabilir. eğer gerçekten sürdürülebilir avcılık isteyen, bu düşüncesinde samimi olanlar varsa amatör avcının yakaladığı bir balığın değil ( zaten o da limiti aşıyor ) ticari balıkçıların, tezgahlarda satılan limit altı balığın peşinde olsunlar. gördüklerini gıda tarım ve hayvancılık bakanlığına ihbar ederek vatandaşlık görevlerini yapsınlar, daha faydalı olacağı kanaatindeyim.

biraz önce gittiğim bir markette herbiri 14-15 cm gelecek 1 kasa deniz çipurası 9,90'dı.

17. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Dalga geçe geçe işte bu hale geldik. Ben de sizin yaptığınızı yapıp bir figür koyayım...

reeling Bakın oltanın ucu boş :) 30 santimlik akyalar günde 3 er tane tutuldukça iri akya olmayacak suda :) Trofe boyutlara ulaşamayacaklar. Sirkülerden alıntı yapmak bu gerçeği değiştirmeyecek.

Siz sanıyorum beni klavye balıkçısı sandınız, oturduğu yerden fiti fiti yazı yazıp eleştirip de başka bir şeye yaramayan birisi sandınız.:) Siz yine de dediklerimi sirküleri bir kenara koyup irdeleyin.

Nice güzel avlara...

18. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Teşekkürler Volkan :) Keyif aldığım aşikar. Bir de keyfimi bozmasalar :D

Kallavi bir levrekti kaçanlardan biri zaten Volkan :D O kadar sıkı kalamadan misina alan levrek iyidir herhalde :D Bu ilk levreğim olacaktı alabilseydim. Sanırım yanlışı tasma atmadan kalama almasını bekleyerek yaptım ki zaten olay 5-10 sn falan sürdü. Yine de güzeldi be :rolleyes: :D

Penn ve Kombat kamış satlıktır. Duyurulur :D

Teşekkürler Bilge :) Su üstü sahteleri çekmek ayrı bir keyif ve biraz daha yorucu. Sanıyorum aksiyonumu bulduğumu düşünüyorum ki 3 farklı sahteye de balık atladı ( Ya da balık boldu ve ne gördüyse atlıyordu, bilemiyorum :D )

Limit altı balık konusunda beni bilen biliyor. Sadece limit altı değil, limit üstü de olsa bilen biliyor. Yoruyor bu tarz muhabbetler beni, girmek istemiyorum :)

Geçtiğimiz hafta Gültekin'in açtığı bir konu vardı hatırlarsan; tezgahta satılan minik çipuralarla ilgili. Oraya da yazmıştım bu durumlarla ilgili neler yaptığımı.

Görüşmek, hatta bir ara Dörtyol'a gelip beraber avlanmak dileklerimle :) Rastgelsin

19. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Sevgili Kaan arkadaşım. Teşekkürler duyarlılığın için ama gereksiz uzatmanın anlamı yok. Sen ne anlamak istediysen o yazdıklarımdan onu anla farketmez. Kimseye burada açıklama yapmak durumunda değilim. Trofe boyutlara ulaşmayacak akya benim yüzümden ulaşmayacaksa emin ol en ufak problem yok (!) :)
    Bu arada sirküye ....yım, benim kendi sirküm var. Yeterli mi bu benim nasıl bir insan olduğumu anlaman için :)

Siz içinizi benden yana rahat tutun bu boy konusunda olur mu? "Yok ben taktım sana arkadaş" dersen de, her zaman verecek bir cevabım da olacak.

Size de, nice güzel avlara.

20. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Tebrikler Yeğen :) daha da iyileri gelir inşallah.

El kadar pisiyi,10 - 15 kg olacak Çinekop,sarıkanatları sürü halinede yakalayan birisi olarakmı söylüyorsunuz bu sözleri,abeste iştigal

Gidip biraz balık tutun,rapor açın ondan sonra yorumları canı gönülden detsekleyin,abeste iştigal