Yumurtalık Çipura ve Mırmır Avı 3

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan1969 tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Serinin üçüncü bölümünden Merhaba Arkadaşlar :)

Öncelikle şunu belirtmek isterim,birlikte avlandığınız kişiler içerisinde mutlaka bir Cerrah arkadaşınız olsun çünkü yakaladığınız hiç bir balığı iğneden çıkarma zahmetine katlanmıyorsunuz :D heleki hayvan iğneyi mideye indirdiği zaman uğraş ki çıkarasın,Sağolsun Ortopedi Cerrahımız Ersin Hocam,yakalanan tüm balıklara ( gümüşler ve dudaktan yakalananlar hariç :D ) anında müdahale etmiş ve iğneleri balıkların midesinden çıkarmıştır :p Bir alkış Ersin Hocama

Yine avlandığınız kişiler içerisinde mutlaka bir Aile Hekiminiz olsun :D her an yeni teknikler öğrenme fırsatı bulursunuz :D 35 yıla yakındır avlanırım,bunca yıldır görmediğim '' Dairesel Tasma Atma '' tekniğini Burç Hocam Sayesinde gördüm :D
    Ersin Hocam yakaladığım balığa Cerrahi Müdahalede bulunurken,oltasına balık vurdu,oltanın yanında olan Burç Hocam,oltayı kaptığı gibi sağ omuzu üstünden tasmayı vurmaya başladı,olta sağ omuz üstünden,sola,sonra tekrar sağa doğru dairesel bir yol izleyip tekrar başladığı noktaya yani sağ omuz hizasına geldi :D
    Bir alkışta Burç Hocama :D

Öğleye doğru mekana Önce Şahin ve Muhittin Başkanlar geldi ve takım hazırlıkları başladı,takımlar hazırlandıktan sonra,Önce Burç Hoca,Sonra Ersin Hoca geldiler akşam saat 18:00 gibi iki araç ile yola çıktık,İncirlide iftarımızı yaptıktan sonra,saat 20:30 gibi bize evsahipliği yapan Ali Kardeşimizin yanına ulaştık,

İlk dakikalar da Şahin Başkanım Güzel mırmırlar almaya başları,ben yaklaşık 1-1,5saat balık alamadım,balık vurmuyorsa bir nedeni vardır diyip,önce takımı değiştirdim,sonra da gündelik kıyafetim jean pantolon,spor ayakkabıyı çıkartıp,yazlık balık avı kıyafetim Şort ve terliğimi giydim,5 dakika geçmedi ilk Çipurayı aldım :D:D Ekip olarak gece boyunca çok güzel Mırmırlar aldık,çipura biri dışında lidaki boyundaydı ve bolca da gümüş misafirimiz oldu.

Geçen hafta çok verimli yemimiz madyanın yerini Sülünez ve Boru kurdu aldı,ben bait elastic ile sardığım sülünezler,diğer arkadaşlar boru kurdu ile avlandılar.

Gecenin en büyük balığını yine Ali Kardeşimiz aldı,geçen hafta yakaladığı yaklaşık 35 cm lik mırmırdan daha büyüğünü yaklaşık 37-38 cm lik bi mırmırı yakalamayı başardı.Tebrikler Ali Kardeş :p

Ava dair resimler :) hepinize rastgelsin.

Soldan sağa Muhittin,Şahin,Orhan ve Dairsel Tasma Atış mucidimiz Dr.Burç

Muhittin,Şahin,Orhan ve Ortopedi Cerrahımız Dr.Ersin

2. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Dairesel Tasma Tekniği çok güzel, bayağı güldüm hocam. Bu arada arkadaşlarınızın resimleri de aynı "2 resim arasındaki 7 farkı bulun" gibi çıkmış. İki dr. arkadaşınızı ayrı tutarsak hemen hemen 2 resim de birbirinin aynı :D
    Avlarınız da muhabbetleriniz de hep rast gelsin.

3. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    :D ORhan abiiii Orhan abi :D

O kadarda tekniklerimi paylaşmamaya çalışırken bir anlık dalgınlığımla özel tekniklerimden birini kaptırdım :D Ne yapalım kısmet böyleymiş en azından diğer teknikleri koruduk değil mi :D

Bu arada belirtmeden geçmeyelim her ne kadar Tebliğde belirtilen boy limitleri altında olduğundan anavatanına iadesi yapılmış olsa da, dairesel tasmalamam sonrasında çekilen avımızdan bahsetmemiş olman beni derinden üzdü açıkcası Orhan abi :D Gecenin özel misafiriydi kendisi :D

Çok güzel zaman geçirdik Ersin hocamızın bir ortopedist olarak mide-barsak ameliyatlarında başarılı sonuçlar aldık.

Bir daha ki avımızda tekrar görüşmek üzere...

4. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.20cm cormoran bullfighter x 2.10 cm okuma v-system 2.40 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 3000vi,okuma raw 1155,kumyang zion 20,captain bd 30
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    benim için bir büyük zevk ve onurdu

ava katılan, muhabbeti ile keyif almamızı saglayan tum arkadaslara teşekkür etmekle başlayalım söze. kendi açımdan tıbbi dille yarı şuurlu ve uykuya meyiili olarak adlandırılan genel şuur durumunda olmama rağmen son derece zevkli geçen maceramızın en kısa zamanda tekrarlanması dileğiyle..ben daha öncede belirttiğim gibi agresif cerrahım abi ,yani benim için genel tıbbi felsefe 'vur kır parçala bu maçı kazan'dır dolayısıyla mide barsak veya ihtiyaç olursa beyin ve göz her tür cerrahi işlemi zevkle yaparım yeterki mırmır çupra olsun ;tutmak güzel tabi ama canlıyken o güzelim hayvanları eline almakta çok güzel ve hatta iğneyi tek hamlede çıkartmakta,balık olsun bolca ;amaç bence budur .ha birde dairesel tasmalama hareketiyle şirin bir deniz yıldızı tuttuğumuzuda unutmayıp o hayvanıda onurlandıralım ve okuyucularla tanıştıralım. ne güzel mırmırlar yakalandı ama tadı damağımda kaldı bu avın.bu gece sulunezin gecesiydi madya geçerli not alamadı bu balıkların davranışlarını anlamak mümkün değil halbuki 1 hafta önce sadece madya çalışmış.bu arada burç arkadaşıma yeni görev yerinde başarı ve huzur diliyorum unutmadan. kolay gelsin, kolay geçsin mecburi hizmet

5. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ediyorum. İnanıyorum yakın zamanda tekrardan hep birlikte güzel avlar yaparız. Tabi nöbetlerimiz fırsat verirse :)

6. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tüm ekibi tebrik ederim :) neşeniz daim olsun . Orhan abi Pozdravlayu :) .

7. hemperi

hemperi Ethem

fotoğraf çekerken tripot kullanılmış anladığım kadarıyla :)

Neşe dolu bir balık avı ve güzel güzel balıklar insan daha ne isteyebilir ki :)

8. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Teşekkür ederim Ümit Abi :)

Abim sen anlatıma gülmüşsün,birde kendini bizim yerimize koyuver,koptuk resmen,Burç Hocamın hareketini bugün Ersin hocam ile konuşurken yine koptuk gülmekten :p

Rastgelsin.

9. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Sevgili Hocam :) dairesel tasmalaman gözümün önüne geldikçe gülüyorum :D :D Gecenin özel misafirini siz söyleyesiniz diye yazmadım.

En kısa sürede tekrar birlikte olmak dileğimle :p seni bilmem ama biz Ersin Hocamla plan yapmaya başladık bile :D :D :D

Rastgelsin.

10. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Uzun zamandır en keyif aldığım av oldu,en kısa zamanda tekrarlamak dileğimle :)

Aslında en büyük alkışı,10 kg lık karpuz'u av sahasına kadar taşıyıp,hiç el sürmeden,sabahta sana taşıtan Muhittin Kardeş hakediyordu :D :D :D

Rastgelsin.

11. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Sıpa Sİbo bıratan :)

12. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Teşekkür ederim Ethem Kardeş :) Resimleri Dr.arkadaşlarımız elleriyle çektiler.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Güzel av atmosferinden geriye kalanlar, dostluklarla oluşan anılardır. Gerisi bahane.

Ortopedi cerrahımız Ersin beyde, maşaallah yanınızda genel cerrahlık uzmanlığını başarıyla geçmiş. :p :p

Avlarınızın ve dostluklarınızın daim olması dileklerimle.

14. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Abi demek dönüşte Ersin hocama taşıttı!

Av sahasına getirirkende bana taşıttılar :D

Biz iki doktora yapılacak iş mi bu! :D Hakkatten sabah farkettim karpuzu yemeyi unuttuğumuzu yoksa ben gece bir operasyon düzenlerdim o karpuza! Ersin hocam balıklara cerrahi yaparda ben karpuza yapmazmıyım :D :D :D

Orhan abi Ersin hocamla madem planları yapıyorsunuz benide haberdar edin ben nöbetim yoksa herzaman hazırım av için bilginize :D yeter ki av olsun...

Saygılar!

15. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.20cm cormoran bullfighter x 2.10 cm okuma v-system 2.40 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 3000vi,okuma raw 1155,kumyang zion 20,captain bd 30
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    yazık hemde çok yazık

av sahasına burç getirdi burca yazık oldu sahadan ben arabaya taşıdım bana yazık oldu ve karpuzu yiyemedik hem karpuza hemde hepimize yazık oldu herkesin kaybettiği bir durum oyun teorisine aykırı ama birinin kazanması lazımdı en azından hepimiz kaybetmişiz farkına varmadan üzerimize kan sıçramış doğarken( yusuf hayaloğlun'banghead dan)

16. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Teşekkür ederim Tevfik Abi :) daha keyifli avlar sizlere rastgelsin.

10 kg lık karpuzu,avlağa gidişte Burç Hocama,dönüşte Ersin Hocama taşıttığı için en büyük alkışı Muhittin Hakediyor o zaman :D :D :D

Helal olsun sana Muhittin :laughing:

17. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Tebrikler çok eğlenceli geçmişl anlaşılan:). Ben o koca mırmırlara takıldım:p. Abi bizim Mersinde de bu aralar bol mırmır çıkıyor. Ama bizler daha çok acemiyiz. O büyük mırmırlar nası bi takımla alındı? Yemde boru kurdu demişsin sanırım. Kurt kolay takımı merak ettim:D.

18. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sevgili Onur,

Orhan abimiz uzun zamandan bu yana surf takımı hariç takım ve teknik kullanmıyor. kendisi mırmırları bizim gibi daha çırak mertebesindekilerin ancak tekne ile yada yüzerek ulaşabileceği mesafelerden çıkartıyor :D

19. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sevgili doktorum Muhittin hocam karpuzu bayramlık kaldırdı :) günün kazanan ismi karpuz oldu bence! bir günü daha tek parça geçirdi yada bir kaç günü :D

20. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Takım derken makine kamış ve avcı takımı sormuştum abi:). Misina iğne kurşun vs:).