Merhaba Arkadaşlar. Cumartesi günü akşam 17:30 gibi Şahin,Şahin'in Kuzeni,Ufuk ve Ahmet Hocam ile birlikte İncirli Sahilinde avlanmak için yola çıktık saat 20:00 gibi avlağa ulaştık,ilk çipurayı saat 22:30 da aldım,ilerleyen saatlerde Ufuk Hocam '' Orhan Abi şu kamışta hareket oldu '' sözüne '' Hocam kontrol edip,hareket varsa tasmala '' diye cevap verdim,Ufuk hoca tasmayı vurdu ama pek bir şey hissetmediğini söyledi,takımı elime aldım hafif vuruşlar geliyordu tasmalayıp sarmaya başladım,sararken anlam veremediğim bir zorlanma ve gıcırtı olmaya başladı,avlandığımız bölge kısmen kayalık olduğu için dikkatli olmak zorundaydık,kamışı incelediğimde hareketli porselenin kırık olduğunu misinanın bundan dolayı zor sarıldığını ve sürtünmeden dolayıda yıprandığını gördüm '' Hocam bu takım bu şekilde kullanılırmı,keşke çıkarken söyleseydin hemen hallederdik '' şeklinde sitem ettikten sonra,misinayı elime alıp çekmeye çalıştım ama takılmıştı '' Ah be Ufuk hocam,ah be Ufuk hocam,oltada çok güzel bir balık var ama takım dibe takıldı '' diyince Ufuk ve Ahmet Hocam misinayı ellerine alıp balığın vuruşunu gördüklerinde '' Orhan Abi vallahi sen halledersin aman kaçırma yavruyu '' diyerek balığı çekme işini bana bıraktıklarında El oltası ile Sazan avladığımız zamanlar yaptığımız uygulamayı yapmaya karar verdim oltayı biraz gerdim ve balığı rahatsız ederek daha sert hareket etmesini sağlamaya çalıştım,3-4 dakika boyunca aynı işlemi yağtım ve bingo elimle çekerek balığı kıyıya aldım,Son zamanlar da yakalanan en güzel çipuralardan birisini misafir ettik Sabah gün ışıdığında gelen Vantuz'u ( Bit Balığı ) iğneyi keserek suya iade ettim,Şahin Başkanım günü bolca gümüş ve bir kaç mırmır,çipura ile bitirdi,güne dair resimler ve takım detayları ; Hepinize rastgelsin. Makineler ; SHimano Stradic 8000 FI Aero,Okuma Raw 1155 Kamışlar ; İtalcanna Kombat,Okuma Cedros Misinalar ; 0,26 mm Take ( Lineaffea ) Surf casting İğne ; Gamakatsu Worm 39 2-4 no Salı günü akşam üstü Metehan eksik malzemeleri tamamlamak için yanıma uğradı sohbet,muhabbet derken balığa çıkmaya karar verdik,Ercan kardeşim de gelip '' Abi bana da güzel bir takım yapalım,bende geleceğim diyince kendimizi saat 22:00 de yumurtalık limanın da bulduk Salih Abi ve Murat Ağam ( Şaka değil,gerçekten Ağa ) saat 22:15 gibi açıldık ve 23:00 gibi avlakta olduk,İstavrit yaptığını bildiğim için direk istavrit takımını suya indirdim ve istavritleri almaya başladım,2-3 saat avlanıp toğlamda 11 adet İstavrit aldım,bir o kadar da kaçırdım Taytayımın balıkları çıktı diyerek avı sonlandırıp yatay pozisyona geçtim Diğer arkadaşlar 1,5 kg lık bir lagos,10-12 tane Baracüda,Melanur,İstavrit vs aldılar, İstavritleri almış olduğum takım Ali Babanın,Nam-ı Diğer BİBER KAPTAN'ın yapmış olduğu silikon çapari takım,Sağolasın Ali Baba Hepinize rastgelsin. Ava dair resimler ve takım detayları ; Makineler ; Abu Garcia Revo Toro Baitcast,Okuma Raw 1155 Kamışlar ; Okuma Speed Jig, İğneler ; Gamakatsu Kırmızı İğne 4 No Takım ; Ali Baba takımı
Maşşallah istavritler çok güzel görünüyor . İmrendim doğrusu hiç böyle istavrit tutamadım. Bereketli avlar dilerim
Teşekkür ederim daha da büyükleri var,inşallah denk gelir paylaşırım. Rastgelsin. Teşekkürler rastgelsin.
sevgili hemşerim avın daim şansın bol olsun kurbanda adana da gelecem işallah tanışır beraber bir balık tutmaya gideriz.reeling
off offf ya ben ya ben bende istiyorum bunlardan bizede bir gün kader güler güler inşallah abi benide götürün buralara artık. saygıyla selamlarım
Abi her zamanki gibi yine süpersin,ellerine sağlık...Taytay'ın istavritleride ayrıca bir güzelmiş maşallah Görüşmek dileğiyle...Rastgele...
tebrikler çok güzel av olmuş her iki avda Yumurtalıkta hangi tekne ile açılıyorsunuz acaba? fiyatı nedir? beraber av yapmak isterim
Sıpa Sibo bıratan Abim teşekkür ederim,çay içmeye beklerim,inşallah güzel bir de balık avı yaparız,o zamana kadar havalar da biraz serinler daha rahat avlanırız. Ersin Hocam inşallah ilk fırsatta birlikte avlanırız,nöbetleriniz bir türlü denk düşmüyor Selam ve saygılarımla, Zaferim teşekkür ederim,daha iyileri sana rastgelir inşallah,yiğenimi öpüyorum,görüşmek dileğimle.
Burç kardeş teşekkür ederim. Yumurtalıkta 2,dörtyol da 2 ayrı tekne ile açılıyoruz,inşallah birlikte kıyı veya açıkta av yaparız,yanılmıyorsam seninle tanışmıştık Ali Sayar tanıştırmıştı Rastgelsin.
Sevgili Orhan gayet güzel av olmuş..saglık ve kısmet devamlı olsun.. vantuz balıgı nın oltaya gelmesi ni ilk kez gördüm ??
Doğru hatırlıyorsun Kardeş Teşekkür ederim Abim daha önce de başka bir arkadaşım çekmişti,Yakalaması çok zevkli,oltayı gezdirmesi muhteşem ama vantuz olduğunu görünce yüzümüz düşüyor tabiki Rastgelsin.
Bende seneler önce Mersin Tömük civarlarında vantuz yakalamıştım canlı bırakma ile ) Cidden çok güzel bir mücadelesi var! Orhan abi sizin dükkan adı neydi yeri hatırlıyor gibiyim ama ismi unuttum