Merhaba Arkadaşlar Turgut Abi ve Umut Hocam ile birlikte yine düştük yollara Saat 17:00 gibi avlağımıza gittiğimiz de,denizin çarşaf gibi olduğunu gördük,6 saat beklememize rağmen Deniz de ve Balıklar da hiç bir hareket olmayınca,avlak değiştirmeye karar verip ikinci avlağımızın yolunu tuttuk,oltaları atar atmaz Turgut Abi ve Umut Hocam Çipura,Mırmır almaya başladılar,Dümdüz bir arazide olduğumuz için Poyraz ve Soğuk içimizi titretmeye başlayınca,tekrar avlak değiştirmeye karar verip,çevresindeki yükseltilerden dolayı korunaklı olan üçüncü avlağımıza gittik.1 saat geçmeden Alarmın ötmesiyle kamışı alıp balıkla mücadeleye başladım,çekerken müthiş derece de zorlanıyor bir o kadar da keyif alıyordum 1-2 dakika süren mücadele ile Hayvanı kıyıya aldım,Takımdaki diğer iğnenin de kuyruğundan takıldığını görünce neden çekerken zorlandığımı anladım, Sabah 04:30 gibi,sandalyemde uyuklarken alarmın sesini duymam ile koşmam bir oldu ve mücadele başladı Hayvan müthiş direnç gösteriyordu,5-6 dakika süren mücadelen sonra Hayvanı kıyılamayı başardım,5 metre ilerimde kocaman bir minekop suyun üstünde bembeyaz yatıyordu,attığı son kafa darbesi ile kendini kurtardı ve gözden kayboldu Hemen takıma baktım,iğnenin bir tanesi yoktu Takım Detayları ve Fooğraflar Kamış ; İtalcanna Kombat,Okuma Cedros Makine ; Shimano Ultegra 4500,Daiwa Emcast 4500 Misina ; Take Duo Color Surf Casting 0,26 mm,Stren FC 0,38 mm,Okuma Shotai FC 0,285 mm İğne ; Sasame Chinu 1 no,Gamakatsu Worm 39 2 No Ağırlık ; 84 Gr Turnuva Kurşunu Yem ; Sülünez Hepinize Rastgelsin.
BOTAŞ yumurtalık ta doğdum ve büyüdüm..çok balık aldık oranın denizinden..ellerinize sağlık...memlekete slm lar
tebrikler Orhan abi bu güzel muskar için tebrik ederim. Geldiğim her iki bayramda da seninle balığa çıkmak nasip olmadı. Ben geçen bayram aslında lagün kıyısından olta atıp yakalamıştım ama fotoğraf çekmediğimden raporlayamamıştım. Senin raporların içimizi eritiyor desem yeri, yaz tatilinde 20 gün orada olacağım, inşallah beraber gideriz.
Tebrikler orhan abi, bayağıdır hatırını soramadım keyifler gıcır görünüyor minekoplar harika ; bizim burada minekop avlağı bulmam lazım, bu balık çok hoşuma gidiyor karadenizde kötekten alışkanlığımız var ilgimi çekiyor...minekopun avlak özelleliklerinden bahsedermisin biraz orhan abi ..selamlar..
maşallah orhan abi tebrik ederim senin bu paylaşımların sayesinde birşeyler öğreniyoruz sen bizim üstadımızsın ):::
dün gece gerçekten güzel bir av yaptık 2. avlağımızda balık boldu aç gözlü olsaydık sabaha kadar at çek balık yakalardık biz rahat oturup muhabbetle balık avlamayı seçtik.minekop kumluk yerlerde yemleniyor bu aralar bol ve büyük herkese rastgelsin
tebrikler tüm ekibe gece ve o soğukta büyük balık peşinde olmanız gerçekten çok güzel Böyle maceraları okuyup görünce insanın içi içine sığmıyor devamını dilerim
Teşekkür ederim Teşekkür ederim Teşekkür ederim İnşallah kaptırdığım iğnemi alırım en kısa sürede Teşekkür ederim Teşekkürler Kardeş Aleykümselam Ahmet Hocam Balık Minekop ( Karakulak,Hırmadal ),Muskar'a ( Sarıağız,Granyöz ) çok benzer, İnşallah Ahmet Hocam geldiğiniz de birlikte avlanırız. Teşekkürler Teşekkürler Kardeş Sağolasın Yılmaz genel de kum ve killik bölgeler de yaşar Minekop, Teşekkürler Kardeş yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana, Güzel bir av oldu Hocam Kısmet değilmiş Nevzat bir dahakine inşallah. Teşekkür ederim Kardeş