Yumurtalık Tekne Avlarım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. Querorz

Querorz Fatih

Arkadaşlar selamlar,

Yumurtalık'tan uzun zamandır güzel rapor paylaşılmıyor. Denizde işler oldukça kesattı bir süredir , açıkcası. 6 günlük Yumurtalık tatilimdeki avları sizlerle paylaşıp Yumurtalık avcılarının yüreğine biraz su serpmek istedim.

Yem: Salamura Karides

Gün 1 - Gün 2

Deniz oldukça dalgalı. Sabahları bile botla açılmanın bir yolu yok. Komşum Ruhi Abi'yle kayalıkların arasına kadar kürekle açılıp çapa atıp şansımızı deniyoruz fakat adam başı 2 haniden fazlasını yakalayamıyoruz.

Gün 3

Bugün hava biraz daha durgun. 1 metrelik dalgalar denize açılmaya engel değil. Ruhi Abi yeni bir balık bulucu satın almış. Baka baka açılıyoruz. Yalnız nasıl kullanacağımız hakkında pek fikrimiz de yok. Arada balık görünüyor sonarda fakat dakikada en az 5-10 metre sürüklendiğimiz için aynı merada durmamızın imkanı yok. Bir süre sonra vazgeçiyoruz. Açıldığımız noktadan çok uzaklaşmamaya gayret ediyoruz. Hava bulutlu. Deniz bozarsa kolayca kaçabilelim istiyoruz fakat 1-2 mırmırdan fazlası gelmeyince favori avlağımıza doğru gidiyoruz. Balık saatini biraz kaçırmışız. Saat 7 olmuş ama çipuralar sırasıyla gelmeye başlıyor. Ruhi Abi hepsini kovaya yolluyor. Ben sadece limit üstü olanları almaya gayret gösteriyorum. Yaklaşık 25 balık yakalıyoruz. 15 tanesi kovada. Hava iyice bozmaya başlayınca kıyıya dönüyoruz.

Gün 4

Ruhi Abi'nin misafirleri olduğu için ben tek açılıyorum. Yine dünkü meradayım. Bugün balık daha bol. Tek başıma 15-20 parça balık yakalıyorum. Bir ara güzel bir Antenli Mercan ( Trança ) geliyor. Aslında küçük bir balık fakat bu kadar irisini ilk defa görüyorum. Salıyorum onu da diğerleri gibi. Balık saat 9 gibi azalmaya başlayınca derinlere doğru gidiyorum. Fakat derinlerde iri berber balıklarından başkası yok. Gün boyunca yalnızca 1 adet en iri berber balığını alıkoydum. Evde eşimle bana yetecek kadar balık var zaten.

Akşam Nuri Cem'i(forumumuzun meşhur zargana avcısı) arıyorum. "Güzel balık var , sen de gel" diyorum. Yarın değil fakat diğer gün gelebileceğini söylüyor.

Gün 5

Yine aynı meradayım tek başıma. Ama bugün balık yok. 1-2 tane balık yakalayabiliyorum yalnızca. Yumurtalık'ta sırtıdan ümidimi kesmiş olmama rağmen sırtı deneyeyim diyorum. Nuricem'in tavsiye ettiği Lineaeffe Minitroll'e sırtı çekiyorum. Yarım saatlik sırtıdan bir sonuç çıkmıyor. Kıyıya dönerken oltamı toplayayım derken o da ne? 1 adet iri sayılacak melanur var oltamda. Hayvan muhtemelen 20 dakikadır oltada fakat sırtıyı sıyırtma kurşunla çektiğim için hiç bir şey hissetmemişim. Hayvan mefta olmuş .

Akşam üstü yine açılıyorum denize. Pek denizcilik tecrübem yok ve dalgalar çok yüksek. 35 km Lodos esiyor. Depodaki benzin de öyle fazla değil. Kayalara yakın sırtı çekiyorum ve benzinim bittiği anda kayalara çarpacağım. Yedek benzinim var fakat depodaki miktar fazla değil.

Açıkcası bir noktadan sonra oldukça korkmaya başlıyorum. Yine de dönmemeye niyetliyim. Bir ara misinam botun altında bir yere takılıyor. "Eyvahhhh! Misinayı pervaneye taktım" diyorum. "Sanırım sonum geldi" :) . Hemen kayalardan 20-30 metre uzaklaşıp motoru durduruyorum. Çok şükür ki pervanede bir sıkıntı yok. Sırtıya devam ediyorum fakat bir şey yakalayamıyorum.

Not: Minitroll döne döne gelen bir yemdir. Misinanızda gam yapar. 15 dakikalık bir sırtı sonrasında 30 metre misinanız çöp olur. Tavsiye etmiyorum.

Gün 6

Bugün bana Nuri Cem de katılacak. "İnşallah dünkü gibi bereketsiz olmaz deniz" diye dua ediyorum. 04:30 gibi açılıyoruz fakat tek bir tık bile yok. Yine Nuri Cem'le avlanamayacağız. Yine yüzümüz gülmeyecek. Bu adamla ne zaman beraber avlansak bir sonuç alamıyoruz. Levrek saati geçmeden sırtıda şansımızı deneyelim diyorum. Fakat kıyıya gitmek bir hayli sürüyor. Benzinimiz de bitince, depoyu doldurmakla filan uğraşırken levrek saati kaçıyor. Benim gözüm levrekten çok başka bir balıkta ama : Melanur

Hayatımda en fazla 5 melanur yakalamışım fakat 2 gün önce görüştüğüm bir adam , bahsettiği sistemi kullanırsam güzel melanur yakalayacağımı söylemişti. Hazırlıklıydım yani. Hava da bulutlu. Tam melanur havası yani.

Sahteyi suya indirip sırtıya başlıyoruz. Daha 45 saniye geçmeden tık tık tık... Balık oltada: Küçücük bir melanur. 100 metrelik bir mesafede 3 tane melanur yakalıyorum. Öyle keyifli ki anlatamam. Cem başlarda vuruş alamıyor fakat sonra o da almaya başlıyor teker teker. Çoğu küçük ve iade ediyoruz. Ama avın asıl zevki vuruşların hiç kesilmemesinde. 30 saniyede 1 vuruş alıyoruz. Saat 8'e yaklaşırken vuruşlar azalıyor fakat işi hiç belli olmuyor. Birden bire vurmaya başlayabiliyor. Balıklar sürü halinde gezdiğinden vuruşları da aynı anda alıyoruz. 2 saatte toplamda 20'den fazla balık yakalıyoruz. Çoğu iade. Ağzı çok yumuşak olduğu için pek çoğunu çekerken kaybediyoruz fakat hayatımızın en zevkli avlarından birini yapıyoruz.

Nuri Cem'den ayıklanmış melanurların fotoğrafı gecikmiyor :) .

Evi toparlayıp, buzluktaki balıkları çözdürüp restauranta uğrayıp Gaziantep'e dönüyoruz.

Akya zamanı yaklaşıyor. İnşallah güzel raporların devamını akyalarla getirebilirim.

Okuduğunuz için teşekkürler :)

2. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

tebrikler, güzel paylaşım için teşekkürler,

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler Fatih dolu dolu yasamissin bir hafta :)

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Tebrikler Fatih,güzel bir rapor olmuş.Ruhi abine selamlarımı ilet bir daha görürsen:)
    Tuttuğun balık gerçek antenli yavrusu,trança değil:) (izmirde katledilenlerde antenli değil trança yavrusu:mad: )
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=55890

Daha güzel avlarla buluşman dileğiyle, rastgelsin:)

5. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler gönlündeki akyalara rasgel

6. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Tebrik ederim fatih ben yokken iyi yakalamışsın :laughing: çipuraların keyfini yaşayamadım ama sırtı avımız çok eğlenceliydi.Darısı Akyalara artık :)

7. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Fatih çok güzel paylaşım olmuş. 3 aydır balık yakalayamıyorum ama oltamda seninki gibi ısrarcı değil ondandır herhalde avlarının devamını dilerim.

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tekne avından ziyade bot avı olmuş bu Fatih.:p

Günü kurtaracak balıklar avlamışsınız, tebrik ederim. Akyalar da gelsin tabi inşallah.:)

9. zaad

zaad ZAFER

Tüm raporu zevkle okudum, nice böyle avlar ve paylaşımlarda görüşmek üzere, Teşekkürler

10. Querorz

Querorz Fatih

Teşekkür ederim. :)

Sağol Roy Usta :) . Deniz iyi olsaydı ve şu sırtıya daha çok önem verseydim daha da keyifli bir hafta olacaktı. Bir dahaki sefere artık.

Fatih Abi, teşekkür ederim. Aleykümselam :D . Aslında raporun bir yerlerinde sana teşekkür etsem çok şık olurdu. Senin römork sayesinde bot işi çok kolaylaştı çünkü.

Peki antenli dediğimiz balık da trança gibi 10 kilo olabilen bir tür mü?

Çok teşekkürler. İnşallah :) .

Salla çipuraları be olm :D . Melanurlar şahaneydi. Akya zamanında senden çok şey bekliyorum bak :D . Ben senin kadar anlamam çünkü.

Erkan Abi, teşekkür ederim. Eğer deniz kenarında yaşıyor olsaydım ben de bu kadar ısrarcı olmazdım herhalde :) . Özellikle harika tatlı su avı noktalarına yakında yaşıyorsun. Keşke senin yerinde olsam :) .

Nuri Abi "bot avı" ifadesinin pek yaygın bir kullanımı olmadığından "tekne avı" nı tercih ettim :D . Teşekkürler.

Teşekkür ederim. :)

11. turnameraklısı

turnameraklısı Yusuf İMRE

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Turna-1,130 Kg. Levrek-1,450 Kg.Kofana-2 Kg.Deniz Turnası-80 cm.
    Tebrikler.Nicelerine rastgele...

12. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Fatih Abi, teşekkür ederim. Aleykümselam . Aslında raporun bir yerlerinde sana teşekkür etsem çok şık olurdu. Senin römork sayesinde bot işi çok kolaylaştı çünkü.

Peki antenli dediğimiz balık da trança gibi 10 kilo olabilen bir tür mü?

Link verdim ya;) orda detaylı anlattım olayı:)

13. Querorz

Querorz Fatih

Teşekkür ederim :) .

Boyutlar hakkında bir bilgiye rastlamamıştım ama Fishbase ne güne duruyor ? :) Sağol Abi.

14. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    resimlerde boyutlar belli olmuyormu:)ayrıca fish base de bulamazsın o yazdığım detayları:)

Bu arada ne oluyor antepte,nedir işin aslı astarı?

15. Querorz

Querorz Fatih

:) Haklısın Abi.

Sanırım Suriyeli olaylarından bahsediyorsun. Zaten Suriyelileri istemeyen ciddi bir kesim vardı. Açıkcası "Bunlar bizim din kardeşimiz" diyen bir kesimin haricinde isteyen de pek yok bu adamları. Emlak piyasasını şişirip milletin ekmeğiyle oynuyorlar , pek çoklarına göre. Geçenlerde yürüyüş yapılmıştı bu olaylardan hemen önce. Bunlar da tuz biber oldu. Sen ne düşünüyorsun dersen, milliyetçi bir yapım yoktur. İyileri kalsın, kötüleri gitsin. Türklerin de kötülerinin gitmesini isterim tabii :) .

Şimdi şehri terketmeye başlamışlar güya. Gelirken emlak fiyatlarını şişirip kiracıları mağdur ettiler. Şimdi de bütün binaları boşaltıp, inşaat yapmakta olan müteahitleri rezil edecekler :) . Bilerek yapmadılar fakat insan sinirleniyor haliyle.

16. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Fatih Abi, Bursa`ya geliyorlarmış :)

17. Querorz

Querorz Fatih

Şaka maka, doğru :D . Çoğu İstanbul'a gidiyor. İstanbul'daki trafik ve kiraları görünce en yakındaki metropole kaçacaklar. O da Bursa oluyor sanırım :D .

18. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Bursa`da Doğanbey diye mahalle var toki koca koca binaları dikmişti şuan orada hatrı sayılı Suriyeli mevcut bende televizyondan duydum İstanbul ve bursa diye

19. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    FATİH TÜRKİYE TURUNDA...

DAHA DÜN İDİ SANKİ BANA TELEFONDA ALMAK İSTEDİĞİ TEKNEYİ VE AMAÇLARINI ANLATIRKEN DİNLEDİĞİM FATİH ŞİMDİ TÜRKİYE TURUNDA ..BU GİDİŞLE GALİBA DIŞARIDA AÇILACAK...ROY YER HAZIRLA KARDEŞE HANIMI İLE YAKINDIR ORAYA GELMESİ....ŞAKA BİR YANA RASTGELE ...AMA NEDENSE O ÇİPURALAR BANA HEP LİDAKİ GİBİ GÖRÜNÜYOR. SEVGİ İLE...

20. Querorz

Querorz Fatih

Mustafa Abim :) . Senin mesajını görmek çok mutlu etti beni. Buralarda marina olmadığı için tekne olayı bir kaç sene sonraya kaldı. O da olur inşallah :) .

Mustafa Abi, raporu incelediysen yakaladığım limit üstü balıkların bile çoğunu saldım. Hatta toplamda tuttuğum balıkların 1/3'ünü görüyorsunuz o tepside. Elbette elime metre alıp ölçmem mümkün değil fakat karışıma güvenirim :) . Burada tekne ile 25 cm üstü çipura tutana rastlamadım henüz(kışın çıkıyormuş sanırım) . Benim yakaladığım en büyük çipura da 22-23 cm'dir zaten. Ah keşke yarım kiloluk çipuralar çıksaydı da vicdani limitim, yasal limitlerin üzerinde olsaydı. :)