YUMURTALIK TEKNE (İNAN)25-26.05.2013 ve Sürpriz :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında İnan01 tarafından paylaşıldı.

1. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Cümleten merhaba,

Uzun zamandır doğru düzgün av yapamıyorduk. Ya balık yoktu ya da balık yoktu :D
    Mimar arkadaşım Cem, ben ve iş yerinden arkadaşım Ahmet ile Cumartesi günü saat 17:00 sularında kendimizi teknede bulduk. Bir önceki seferimiz hüsran ile sonuçlanmıştı maalesef.

Güzel istavrit çıkıyor duyumlarıyla yanımıza birkaç renk çapari almıştık. Biraz da karides aldık dip sarkıtması için. 2 adet kamış getirmiştim. Bir tanesine (yanlış hatırlamıyorsam 7'li idi) çapariyi takıp aşağı doğru sallandırdım ve diğer kamışımla yemliye takılmaya başladım. Tık yok :)

Sonraa... Bir anda, sarkıttığım çaparinin üzerindeki Penn Fierce 3000 (27 lik mono sarılı :D ) cırlamaya başladı :confused: :eek: Ama öyle böyle değil :)

Kalamayı aldıkça almaya çalışıyor. Evet üzerinde koca bir balık var ve ben bu misina bu balığı çeker mi diye düşünürken, bir yandan da kalama ile oynayama devam ediyorum, balığı yorabilmek için :) Cem videoya çekiyor, Ahmet yanımda bekliyor, kaptan elinde kepçe :D:D Sonunda o güzelim parlama:eek: Çapariye yanılıp şaşırıp ne gelmiş olabilir ki bu kadar büyük ... :confused: Biraz daha kalkınca, sarıkuyruk akya sandım ne yalan söyleyim :D Artık suyun üzerine yan yatınca güzel bir minakop (karakulak) kepçenin içinde idi :) Sevinçten ağzımı bozmuşum. O yüzden, videoyu ayarlayıp öyle eklemeyi düşünüyorum :D Gerçekten müthiş keyif aldım.

Kaptan itiraf etti " Vallahi, sen çekerken içimden kesin koparır diye düşünmüştüm" :D Eh birazcık da tecrübemiz konuşsun değil mi :p :D

Kısacası ava çok güzel bir motivasyonla başladık. Ardından Cem, güzel bir Demirci aldı. Hava karardıktan sonra ay, tepemizde tepsi gibi belirdi. Işığın altına toplanan ufaklıkların altı istavrit doldu. Gel gör ki çapariye atlayan yok :) Yanlış hatırlamıyorsam 2 adet istavriti çapari ile kandırdık. Diğerlerini yemli takımlarla aldık.

Zaman ilerledikçe diğer azmanlar belirmeye başladı teknenin altında. Baracudalar... :D Atıp-çekmediğim sahte kalmadı. Hatta yeni aldığım tiger bile iş çıkarmadı. Takip var saldırı yok banghead Uzun zamandır çantamda yatan Duel 'in güzel bir sahtesi vardı. Denedim... Start verildi ve koşu başladı :D Sabah skoru; İnan : 8 - Cem : 6 - Ahmet: 2

Arada yemli denemelerimizde birkaç melanur aldık ki güzel semirmişler.

O kadar rahatlamıştık ki sabah olduğunda. Uzun zamandır bu kadar güzel bir av günü geçirmemiştik. Umarım hepimizin en kötü günü böyle olur :)

Sağlıcakla kalın.

http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=N85BJfc9pmM

Uploaded with ImageShack.us

Telefonla ay ve yakamoz bu kadar :)

Bendeniz

Cemdeniz :D

Bu boyutlara bu kilo yakışmadı ama :D

Bu da "gaffasıı" :D

2. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    ilk tebrik benden,

uzun zamandır çorbacı fotografları görmüyoruz. sanırım kadroda değişti galiba. sonunda emeğinizin karşılığını almanız sevindirici. misina koparmı diye endişe ettiniz ama çapari bedeni kaçlıktı?

avlarınız daim ve bereketli olsun.

afiyet olsun.

3. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim keyifli bir av geçirmişsiniz, minekopta çok iyiymiş, afiyet olsun :)

4. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Tüm ekibi tebrik ederim İnan :) Balıklar harika görünüyorlar :) :)
    Yalan dünyada bende baracuda yakalıyaydım iyiydi :D :D

5. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Teşekkürler Hakan :) Yaz geldi, sıcaklar bastırdı, çorba yalan oldu :D Kadro değişmiyor aslında. Kadro çeşit çeşit bizde :D

Çapari bedeni kaçlıktı hatırlamıyorum dostum ama beni şaşırtan uzun zaman kullandığım, makinaya sarılı misina idi :)

Daha bereketli avların olsun.

Teşekkürler Önder :) Aynı keyfi yaşaman dileklerimle

Teşekkürler Mehmet dostum :) Laf olsun diye söylemiyorum; bana özelden telefonunu gönder bir sonraki sefere arayım seni de giderken :)

6. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Hemşerim tebrikler. Ben yokken coşuyorsun maşallah.:cheer2:

7. gokansacakli

gokansacakli Gökhan

Favori Kamış:
    Okuma V system 240cm, Okuma Similan 20-30 lbs jig kamışı.
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S, Okuma Avenger Av-45
    En İyi Avı:
    :(
    Harikasın İnan çok güzel bir av olmuş tekneden çapariyle Minakop süper :) daha güzelleri rastgelsin diyecem ama bize kalmıyacak diye korkuyorum.

8. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Maaşallah abi güzel av olmuş. Sizin surf casting ekibine hastayım yemli surfte sizden başka balık alan yok doğru düzgün. Hedef bu yaz surfle başarılı avlar gerçekleştirmek. Devamını bekliyoruz abi rastgele..

9. Querorz

Querorz Fatih

Of be abi. İçim eridi. Harika bir av olmuş gerçekten. Gündüz değil de gece çıkmanızın sebebi hedefinizde baracuda olması mıydı yoksa? :)

Akdeniz'de çapari atıldığını ilk defa duydum ve çok şaşırdım. Minekopların sahtelere saldırma gibi huyları var mıdır nadiren de olsa?

Şu Yumurtalık'da bir türlü bir tekne kiralayıp av yapamadım. Fiyatlar nedir şu aralar acaba?

Farkettim de konu Yumurtalık olunca sürekli sorular soruyorum :) .

T-shirt'ün harikaymış bu arada.

10. melikşah

melikşah ........................

İnan tebrik ederim heyecan dolu bir av günü olmuş muhakkak:)
    Nice güzel avlara:thumb:
    Yanlız tuttuğunuz balıkları üzeri paslı yada kirli yerlere koymasanız daha iyi olmazmı;)
    Hijyen bakımından:)
    Bende amma titizim:D

11. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    İnan nerdesin kardeş,harbiden sesin soluğun çıkmıyordu;tebrik ederim yaşamış kadar oldum,bi çırpıda okudum,hırmıdalın çapariye gelmeside ayrı bi renk katmış,tekrar tebrik ederim.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Yav insanda şans olacak. :D
    Bi insan anasından ballı doğunca sonuçlar da böyle hayret verici oluyor sanıyorum.
    Bi de benim gibiler var. :D:D:D (Neyse)

O minekopu çapariyle nasıl yakaladın, dimağımda canlandırmaya çalıştım. ???

Hayvan zaten ağız yapısı olarak ben dipte kum eşeliyorum diye bas bas bağırıyor. :D
    Bence çapariyle doğru düzgün balık alamayınca çapariyi öylece dibe yatırmış napsam napsam diye düşünürken hayvan o bölgede kum eşelerken rastgele yuttu iğneyi. :D:D:D Artık senin şansın mı, hayvanın kadersizliği mi bilemiyorum. :D
    Penn'in içine su kaçırma, isparoz bile çekemezsin maazallah. :D
    Lakin kuruyken 10 numara makine. :D:D:D

Şaka bi yana, tebrik ederim İnancım. Gene ustavari !!! :D bir av.
    Tekne, surf, spin farketmiyor. Balık varsa alıyorsun her türlü. :D

Nicelerini ve devamını dilerim. :D

13. T2Faced

T2Faced Yusuf

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 - Cormoran Bullfighter 2,70
    Favori Makine:
    Penn SurfBlaster 7000 - Eurofish Saltic 60
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kilo 0/
    Herkes şakın, atlayıştıı hihi
    Hep istiyorduk balığa doyacak, tutmaktan yorulacak bir av yapabilmeyi, sonunda olmuş. Bir yanın eksik olsa da ! :) minekopla beraber ava dahil olmuş "gibi" oldum. Bir dahaki sefere gibi olmayacak inşAllah ! :hippie:
    Ekibe ve kaptana bravo, sanada kocaman bir aferin :madgrin:

Babun u dört gözle konuya bekliyorum, bakalım hislerini hangi kelimelerle aktaracak bizlere :D

14. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Harika süprizlerle dolu bir av. Maşalah diyelim nazar değmesin, devamı gelsin.

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Vay hemşom müthiş bi dönüş olmuş :) ellerine sağlık tebrik ederim, çapari ile minekop ilginç olmuş :D daha güzelleri de rast gelsin

16. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Müsait olursam neden olmasın İnan kardeşim, şeref duyarım :)
    Balık avı dışında Ceyhan'a gelirsende muhakkak ara ama ;)

Telefonumu yolluyorum özelden.

17. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Tebrikler inan :)

18. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Allah'ın izniyle bir sonraki gelişinde beraber coşarız hemşom :tea: Teşekkürler.

Teşekkürler Gökhan abi :) 1000 kere daha olta sallasam denk gelmez sanırım :) Sana ayırdım 1-2 tane :p :D

Teşekkürler Onur kardeşim :) Alem bize biz balıklara diye boş beleş bir espri yapayım :D:D Ayrı bir teşekkür bu güzel sözlerin için. Umarım çok daha iyi avların olur.

Biliyorum :D Aynen söylediğin gibi, baracudalar :) Ki genelde de gece çıkıyoruz ava.

Akdeniz'de her zaman çapari atıldı. Sanırım duymana ben vesile oldum :) Minakop'ların sahtelere atladığına dair tek duyumum; sahte karideslerdi :)

200-250 Tl arası değişiyor fiyatlar.

Keşke hep böyle sorular gelse, ben mutlu olurum :)

T-shirt uncle ın (Orhan Avşar) hediyesi :) Sağolsun kıyamaz yeğenine :D

Teşekkür ederim bu arada :)

Abi 1 saatte ancak oturabildim teknede :D Teşekkür ederim :)

Sabah, o heyecan ve yorgunluk karışımı ile balıkları nereye koyduk farkında bile değildik :D Haklısın ama...
    Rastgelsin.

Abi arada bir ufak tefek avlarımız oldu ama kayda değer değildi. Dolayısıyla milleti takip ediyorduk ve bileniyorduk :D Teşekkürler. Sen gelmiyor musun Adana dolaylarına, ben de seni görmeyeli bayağı bir zaman oldu :)

:D:D
    Tamam itiraf ediyorum Volkancım. Balık ağzı ayrık dipte gezerken çaparinin en alttaki iğnesi kafasına girmiş. Yani senin tezin doğru; insan anasından ballı doğacak :D Yalnız benim annem biraz az yemiş balı. Her avda bu kadar şanslı olmuyorum :laughing:

Tuzlu su değil ama eve her geldiğimde duş başlığını tutup suyu boca ediyorum, öylece de kurumaya bırakıyorum :)

Değerli övgülerin için ben teşekkür ediyorum :p :eek: :D Daha güzelleri rastgelsin.

Bu ikinci oldu :) Neyse bizim asıl sezon açılıyor yakında :D Bu arada balıkları tutarken eksiklik hissetmedim :laughing: :laughing: Rengin sarı olmasına rağmen belgen olmadı hiç :madgrin: Bu ne yaman çelişki. kımon kımo kımonnn :D:D

Babun bize gülüyordur şimdi pis pis :D

Teşekkür ederim Sinan :) Bol sürprizli avların olsun :D

Durup durup vurmak hoşuma gidiyor :D Herkeş beni unutmuşken :laughing: Manyak mıyım neyim :D:D

Teşekkürler hemşom, daha iyileri rastgelsin :)

19. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Eyvallah :) Bir çayını içmeye gelmek isterim inşallah. Görüşmek üzere.

Teşekkürler Mehmet :)

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler Inan :) çapari ile minekop büyük surpriz cidden.