sabahın ilk ışıklarında uyanıp hazırlıklarımızı yapıp yola koyulduk avlağımıza vardığımıza saat 6:30 olmuştu canlı karideslerimize takıp denizle buluşturduk ve gelsin zarganalar teker teker çekmeye başladık tabi kaçanlar çabası saat 8:00 civarları nereye baksam zargana çırpıntısı ve zıplamsı vardı heyecan %100 nerde hareket hemen oltayı oraya konduruyoduk zaten düşmesi ve balığın yemi alması 10 saniye geçmiyodu ama işimize engeleyen bizim tabirimizce salça olan bi amatör balıkçı arkadaş sürekli oltalarımıza kendi oltasını karıştırmasından dolayı baya balık kaçırdık şükür sonunda elindeki bütün takımları kopartıda bizde kurtulduk rahat rahat avımıza devam ettik bi ara su üstünde iki tane gezen acayip balıkları izlerken kalama sesiyle irkildim ben ip hızlı bişekilde boşalıyodu ben çekiyom zargana çekiyo baya bi uğraştım ipi kesmesin diye bi ara su üstünde baya bi zıplaya zıplaya geldi büyük olduğu ip almasıyla belli oluyodu sonunda balık yaklaşmaya başladı çok iyi kafa atıyodu ipi kesmesin diye dua ediyodum sonunda kıyıya geldi ve balığımıızı kepçeye aldık trofe olmasada ideal bi balıktı uzun zamandan belli beklediğim zargana zamanı gelmiş oldu iyi bi cumartesi avı oldu pazara kısmet diyelim. [/IMG]
Offf... Çok güzeller . Ben de at çek yaparken görmüştüm zarganaları. İpekle şansımı denesem de bir kaç takipten fazlasını alamadım. "Canlı karides" den kastınız tekedir herhalde. At çek mi yapıyorsunuz yoksa başka bir sisteminiz mi var? Cevaplarsanız çok sevinirim.
Çok zevkli olmalı,tebrikler. 5 cm-8-10 gramlık mini jiglerle de müthiş heyecanlı oluyor avlanması. Sizi de tebrik ederim,çok güzel poz vermişsiniz,rapora renk katmışsınız.
evet çok zevkli bi av bugün ipekle yakalayan vardı ama bizim av kadar bereketli değildi.evet tekede diyoruz karidese şamandıralı zargana topu diyebiliriz renkli eva şamdıralarla su üstü atıyoruz yemi hareket ettirirsen daha fazla dikkat çekiyo şansın artıyo.
Çok teşekkür ederim Bulut Bey, değerli bilgilendirme için. Şu jig olayını da birisi izah edebilirse bu başlığı daha fazla meşgul etmeyeceğim . Çok enteresan geldi. Jigin yoğunluğu çok fazladır. Hemen dibe iner. Zargana nasıl olacak ki jigle?
Ben forum da denk geldim. jig yemle zargana yakalayan konuyu bulursam link atarım arkadaş daha iyi anlatmış.Yine kısaca izah edim.10 gr la 40gr arası değişen kısa jig yemleri var ben hayabusa marka aldım savagear ında var bir çok markanın var spin gibi atıp çekiyorsun artık kafa göre aksiyon veriyorsun.hızlı çekersen yüzeye kadar çıkıyor.bu arada dipte gezmez deme dip oltasıyla yakalayan çok gördüm reeling .
Çok teşekkür ederim.bu gun zargana avına katıldım, geceden balıga çıktım,uyuya kalmamak için Bu gun raporu yayınlarım