Arkadaşlar, Aşağıdaki video, National Geographic'den. Plajda oturan iki Brezilyalı, kıyıya sokulan yunusu sevmeye gidiyolar ve dize gelen suda birisi hayatını kaybediyor: http://www.spike.com/video/hunter-hunted/2763525 Ağız yapısından dolayı gülüyo sanıyoruz, sevimlidir Flipper'dır diyoruz ama oldukça yırtıcı bi balık. Şu aralar yaralı yunus haberleri çoğalınca aklıma geldi.
muhtemelen hayvan hanımıyla kavga etmiş. kafa dinlemek içinde kıyıda yalnız klacağı bir yerde düşünüyordur ve o adamlar zaten sinirli olan yunusu birde oksama operasyonlarına başlayınca yunus da çileden çıkmış hocam Tabi bu işin latife kısmı hayatta hiç bir kimseye ve hiçbir şeye güvenilmez hocam. bu böyle bilinide tedbir ve telkin elden bırakılmamalı. ne olursa olsun...
Video çalışıyor, link doğru. Evet yunuslar çok şirin, çok şeker ve canayakın canlılar. Ama ne olursa olsun tedbirli davranmak gerekir. Bizler kabul etsek de etmesek de, insanlar gibi, hayvan psikolojisi de farklılıklar gösterir. Biz zannediyoruz ki, bildiğimiz hayvan hep aynı şekilde davranır, ama böyle bir şey yok. Yıllardır beslediğiniz, sadakatinden şüphe duymadığınız ve uysal olan köpeğiniz, bir gün hiç beklemediğiniz bir anda size saldırabilir. Örnekleri de çokça yaşanmıştır. O yunus oraya gelmeden önce denizde ne yaşadı bilmiyoruz. Belki bir saldırıya uğradı ve çaba harcayarak kendini kıyıya atmakta çareyi buldu. Belki çok aç ve sokulduğu kıyıya kadar avını kovaladı ama kaçırdı da ona sinirlendi v.s. v.s. Bu ve bunun gibi etkenlerden ötürü, o an için saldırgan olması muhtemel. Bu nedenle kendi adıma, hayvanlar hakkında "çok canayakın" ya da "çok saldırgan" gibi genellemeler yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Teknede avlanırken de çok yakınımdan yunuslar geçiyor.Elimle bile dokunabileceğim kadar yakın.Ama ne olur ne olmaz hayvancık sinirlenir.Belki de çok tutucudur. Ben her zaman uzkatan sevmeyi tercih ederim.
yunuslar çiftleme dönemlerinde saldırgan olurlar.onun dışında gayet sakin ve cana yakın hayvanlardır..
Haklısın. Ancak o kadar çok yunus türü varki bunların bazıları diğerlerine göre daha saldırgan olabiliyor. Özellikle çizgili yunuslar bu konuda öne çıkıyor. bu konuda en çok dikkat edilmsi gereken nokta asla yunus sürüsünün olduğu bir yerde denize gimemek. Tek başına gezen yunusların saldırma vakaları hiç yoktur. Ama hiçbirzaman akıldan çıkarılmaması gereken nokta Yunusların gülümser ifadelerinin yanında gerçekte vahşi bir hayvan oldukları. Yani yunuslar dizilerde oynayan bir Flipper değil ne yapacakları belli olmayan çok zeki ve vahşi bir hayvandır. En çok korktuğum şey levrek için yaptığım bırakmalara bir gün yunus balığnın takılmasdır.
Ben neden izleyemiyorum yahu kafam bozuldu bilgisayara sayfayı açıyor ama ortalıkta ne video var ne başka bişi
Belki Flash player'ın son versiyonunu istiyordur, aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. http://www.adobe.com/go/EN_US-H-GET-FLASH
Bende enayi gibi yanıma arkadaş katarak sevmek maksadı ile yanlarına yüzmüştüm.Tabiki sevdirmeyip kaçtılar.Hiç bir vahşi şeye fazla yaklaşmamak gerekiyor.