Bodrum sahillerinde karnı boydanboya kesilmiş, bir gözü çıkarılmış , 140cm boyunda yavru yunus bulunmuş,Habertürk' ün internet sayfasında videolu olrak yayınlanıyor,Balık bulunmadan önce aynı yerde ıkı zıpkıncı görülmüş,Bu vahşet daha nekadar sürer bilemem ama insan olan bunu yapmaz,,!
katılıyorum katılıyorum. bunlar insan kılığındaki bir böcek bence. ama ezmeye kalktın mı insan diyorlar böyle işte.. ne yapalım bunları... ben biliyorum ama burda söyleyemem.
ya bunu yapanlar büyük olasılıkla kimsenin günahını almamak la beraber ağları yunuslar yüzünden bozulan balıkçılar zıpkıncıların bunu yapmayacağını tahmin ediyorum her kim yaptıysa gerçekten yanlış ve kötü birşey fakat profosyonel av yapan tekne ağlarını parçaladığını ve ağları takılı kaldıklarını çeşitli platformlarda duymuştum tabiki bunu gören tekne sahipleride hepsini konunun içine dahil etmemekle birlikte çoğu yunuslara bu işi yapıyor hatta pompalı tüfekle ateş eden falanda oluyomuş zaman zaman
Kötü bir tatlısu raporu Sanırım önce ağa yakalanıp ölmüş, sonra da üzerinden sürat teknesi geçmiştir. Kesikler pervane izi olabilir. Bölgemizde bu tür olaylarla çok sık karşılaşıyoruz.
Bunu yapan ciğersizler, sanırım yunusun ciğerini aldılar ve yaptıkları caniliği görmeyen gözleri içinde hayvancağızın gözünü...
zıpkınla yunus öldüremezsiniz vede hiçbi zıpkıncı yunusa zıpkında atmaz atmaya cesarette etmez su altında zıpkın atıp kim tehlikeye atar kendini yemiyceği bi hayvan için bunu yapanlar ağlarına girdiği için gırgırlar.zıpkıncı görülmüş diyerek zıpkıncılar yapmış imasını yapmak karalamak oluyor.
Cem Bey'e gözlerim dolarak katiliyorum.. Biz böyle degildik neden tüm insani duygularimizi kaybeder olduk? Gün gectikce umutsuzlugum ve mutsuzlugum artiyor..
arkadaşlar bende üzülerek okudum bu konuyu... hem olta balıkcısı hemde zıpkınlar serbest dalış balık avcısı olarak bunu yapanları kınıyorum... insanlıktan nasibini almamış bu yaratıkları da Allah bildiği gibi yapsın ... Arada suna da deyinmek isterim ki zıpkınla avlanan avcılar su altında yunusa atış yapmazlar bunun birçok nedenleri vardır ki en önemlisi su altı avcılıgı yapan insanların cogu bu konuda çok duyarlıdırlar artı kendilerini ve malzemelerini 1 metre 50 cm civarında eti yenmeyen ve cok güçlü olan bir balıgı vurup riske atmazlar. Ve suna da deyinek isterim ki balıgın üzerindeki pervane yarası v.s değil resimlerden de anlaşılacagı gibi kesinlikle bıçakla karın kısmı tamamen kesilmiştir. bende muhtemelen ağlara tekılmış oldugunu ve ufak oldugu içinde ağları parçalayamayıp agcılara yem oldugunu düşünüyorum... Allah insanlarda acıma ve merhamet duygusunu hiç eksik etmesin... RAstgele