bu video daha önce paylaşıldıysa affola http://www.av-videolari.net/izle-1623-diger-balik-avi-videolari-japonya-yunus-katliami.html
aynı vahşet norveçte de yaşanıyor. daha önce görmüştüm. bu olayı prtesto eden bir kaç doğa tutkunu içlerinde ünlülerde var japonyaya gitti ve balıkcılardan dayak yiyip geri geldiler..
bunun yapan japon balıkçılara en içten duygularımla tüm hissiyatımla şu an aklıma gelen gelmeyen ve yeni bulduğum ne küfür varsa saygılarımla sunuyorum...
Konuya maydonoz olmadan gecemeyecegim;bizim milletler gibi yunus yemeyen milletlere bu cok vahsi gorunuyor,vegeteryan milletlerede bizim koyun,inek vs hayvanlari bogazlayip yememiz vahset olarak gorunuyor,japonya gidada yuzde 40 gibi bir oranla disa bagimli,kanadada her yil iniut yerlileri tarafindan kutub ayisindan foka hareket eden her hayvan avlaniyor ve yeniyor,yine fok,kutub ayisi gibi etler menulerinde olmayan tuzu kurular kiyameti kopariyor,halbuki adamlarin baska bir alternatifi yok,kuzeyde agac dahi bitmiyor,adamlar orada binlerce yildir ayilari,balinalari foklari yiyerek medeniyetlerini surduyorlar,japonlara donersek yunuslar kutsal bir hayvanmiki avlanip yenmesin,uzakdoguda yenmeyen hayvan yok,kopekler,kediler de dahil,mr maydonozdan bugunluk bu kadar.
Konuya bu yönden yaklaşan bir yorum geleceğini bekliyordum. Yalnız abicim örneğin biz kurban keserken en keskin bıçakları kullanıyoruz, bir kere de hayvanın boğazı kesilsin ve sürekli acı çekmesin diye. İnek de olsa, balık da olsa bu nimetler insanlar için, tabiki yenecek fakat bu kadar canice ve hayvanın hiç canı yokmuş gibi davranmak bana hiç etik ve vicdanî gelmiyor.
Evet, bu goruntuler hersene yayinlanir ve vicdani olanin uzulmemesi mumkun degil,her sene yuzbinlerce kopek baligi sadece yuzgecleri icin avlaniyor,kopek baliklarinin yuzgecleri canli canli kesilip hayvanlar hala canli iken denize geri atiliyor,cinde ve japonyada yuzgec corbasi icmek zenginlik gostergesiymis,bazi lokantalarda kasesi 100 kaymeye kadar gidiyormus.
sadece üzülmek geliyor elimizden ama düşünmedende edemiyoruz denizlerimizde trol ve gırgırlarla katliyam yapanların bunlardan ne farkı var.....
bu katliamın anlatıldığı oskar ödüllü THE COVE adında bir belgesel var muhakkak izleyin derim konuyu daha ayrıntılı anlamak için..
Çok haklısın o yüzden kendi adımıza ilk başta elimizdeki değerlere sahip çıkmalıyız. Biz sahip çıkamadığımız için denizlerimiz, iç sularımız yağmalanıyor.