Merhabalar. Esas memleketim Sakarya olup iş dolayısıyla İstanbul'a göç etmiş bir balık avı sevdalısıyım. Memleketim Sakarya'da tatlı su avı için bolca alternatif var. Sapanca Gölü,Sakarya Nehri,Sakarya Nehri Civarındaki Göletler (Mollaköy diye biliniyor) gibi avlaklarda avlanmışlığım var. Kimseye yük olmayacak kadar bu av işini beceririm. İğne bağlama takım kurma vb. gibi. Öyle büyük balıklar peşinde olmadım hiçbir zaman. Mantar zevki diye tabir ettiğim hastalığım var. Mantarım kıpraşsın,ya da kamışı titretsin de varsın gelmesin o balık. İstanbul'da av ve avlak konusunda kılavuz (yol yordam gösterici bir balık arkadaşı) sıkıntım olduğundan epeyce ava gidemedim. Neyseki şu sıralar bu sorunumu aştım gibi. Kadıköy'de Balon civarında (kayalıklarda) istavrit tutmuşluğum var. Kuleli gibi yoğun yerlerde olta sallamayı stres atmak değil de stres kaynağı olarak görüyorum. Hoşgörüsüz insanların arasında olta sallamıyorum. Bu yakın zamanlarda tatlı su avına gitmişliğim de var. Resimlerini de ekleyeceğim. Uzun lafın kısası Tatlı veya tuzlu su av organizasyonu düzenlenirse -kimbilir belki de ben düzenlerim günün birinde - çok büyük ihtimalle iştirak ederim. Kullandığım takımların marka model ve resimlerini de ilk fırsatta ekleyeceğim. Ayrıca, sitede avlak yerlerinin açık açık söylenmiyor olmasını da komik buluyorum. Açık açık söylenmiyor fakat pm yolu ile avlaklar paylaşılıyor.hihi Siz X yerde balık tuttunuz diye herkes orada balık tutabilir anlamına gelmiyor. Bu iş kanaatimce nasip ve beceri işidir.Varsa kısmetinizde yanınızdaki adam tek parça alamazken siz kovanızı doldurursunuz. Bu sebepten dolayı avlak yerinin paylaşılmamasını komik bulduğumu söylemeden geçemedim. Umarım iyi ilişkiler kurarak kaliteli vakit geçireceğiz. Tüm balık avcılarına selam olsun. Çeşitli vesilerle daha çoookça yazıp çizeceğiz.layball:
Yunus kardeş diline saglık , açık seçik tanıtımın ve anlatımın için , darısı gizili saklı gezinenlerin başına..
hoşgeldin yunus merhaba öncelikle hoşgeldin.komik bulduğun olay okadarda komik değil forum herkese açık ve herkez senin gibi zevk peşinde değil bu işi katliam olarak yapan binlerce arsız var. o yüzden önemli avlaklar mesajla gönderiliyor ve bu avlaklar öyle çok büyük barajlar değil ufacık göletler .düşünki bu yerleri ve içinde netür balıklar olduğunu herkes öğrense ve bi ağ gerilse artık o göl bitmiş demektir. o ağların sonu gelmez tırıvırıyı saymıyorum bile. bence en mantıklısı böyle şahsım adına istanbulda gitmediğim tatlı su gölü deresi falan neredeyse kalmamıştır diyebilirim ve bu konuda güvendiğim insanlara mesaj yoluyla her zaman yardıma hazırım. tekrar hoşgeldin.
Hoşbulduk... Sizin düşüncenize göre forumda, İğne bağlamasını,ya da X balığının hangi takımla,nasıl yakalanabileceğini vb. gibi konuları da açıktan konuşmamamız gerekiyor. Öyle ya. Forumdan iğne bağlamasını öğrenen acemiler gelir çöker avlaklarımıza... Sazanın Sarı objelere,fresh mısıra dayanamayıp oltaya düşmesini öğrenen herkes avlaklarımızda av bırakmaz. Elbetteki sürdürülebilir avcılık yöntemlerine herkes ama herkes sadık kalmalıdır.Avlaktaki avların sonunu getirecek avlanma yöntemlerine nasıl engel olabiliriz sorusuna yanıt arayalım.Bu bahsi geçen sorunun çözümüne yönelik fikirler üretelim,görüş bildirelim. Fakat "avlağın yerini forumda söylememek" o avlağı korumaz. Avımızı ve avlağımızı korumanın yolunun sürdürülebilir avcılık yöntemlerinin forumdaki herkese sebep-sonuç ilişkisini anlatmaktan geçtiğini düşünüyorum. Bu tanışma konusunun tartışma konusuna dönüşmesini de istemem. Bu konuyu forumun ilgili alanında -daha önce tartışılmamışsa- tartışmaya,konuşmaya hazırım. Selamlar...
Yunus merhaba, hoşgeldin. Keyifli paylaşımlar dilememe gerek kalmadan sen başlamışsın bile. Güzel, devamı da güzel ve keyfli olsun.
Yunus kardesim oncelikle foruma hos geldiniz. Saygı ve nezaket cercevesinde keyifli paylasımlar dilerim. Gorus ve degerlendirmelerinde Bekir kardesim de haklı, bakıs acınızla sizde haklısınız. Aslında aynı seylerin mucadelesi icerisindesiniz. Amac burada amatorce avlanarak, stres atmaya calısanlara yer soylememek degil. Sotada bekleyen art niyetli kisilere ( Agcı, gırgırcı, serpmeci v.s.) vesile olmamak. Su an forumlarda ki katılımcı sayısına bakarsanız, uye sayısının 10 katı dısarıdan misafir statusunde izleyici arkadaslar vardır. Bunlardan en az 5 - 10 kisisi sotada av bekleyen akbabalardır. Yoksa 100 kisi olta atsa, 1 serpmeyle yakalanan balıgın 10 da birini tutamaz, Tutsa bile, en az % 50 sini '' Bu daha ufakmıs '' diye geri salar. Dediginiz gibi egitim sart. Bu da zaman isteyen bir surec. Yeni yetisen genc nesilin dogaya bakıs acısının, olumlu sekilde asılanmasıyla saglanacaktır. Yoksa biz gibi belli bir yasa gelmis kisilere bunu cooook zor anlatabilirsiniz. Hatta anlatamazsınız bile. Umarım anlatabilmisimdir ne demek istedigimi. İyi dileklerimle.
merhaba yunus arkadaşım öncelikle şunu belirtmek isterim tartışmak iyidir sorunlarımızı tartışarak halledebiliriz. evet hoşgeldin sayfasında olması biraz tuhaf olabilir ama işte konu konuyu açıyor ve dostluklarda bazen böyle başlıyor. öncelikle iğne bağlama konusunda keşke herkes öğrense ve tırıvırı ve ağları kullnmasa .siteyi takip edersen ağ ve tırıvırı ile mücadelede pek çok kez tartışıldı ve fikirler edinildi. ama çoğunluk olarak avlakların özel mesajla atılması benimsendi ki böylede devam ediyor. halada özel mesajdan yanayım bu değil demek değilki kimse bilgisini paylaşmasın herkes gelen mesaja cevap verecek olgunlukta bence. hepimiz aynı hedefin peşindeyiz. bilgi paylaşımı güzeldir ve sürekli olmalıdır fakat işte herşey istediğimiz gibi olmuyor bazen.şahsım adına biraz hasas bir konu bu. inan gördüğüm manzaraları görsen hak verirsin. şuan sana yakın olan elmalı barajına git ölü balık kokusundan suya yaklaşamazsın hep tırıvırılara takılan balıklar.reeling
Kullandığım ekipmanların resimlerini de vereyim istedim. Ayrıca yakın zamanda yakaladığım bu güzel balığın da resmini koymak istedim.
Aramıza hoşgeldin,keyifli paylaşımlar dilerim.Alenen avlak paylaşma konusunda bende biraz katıyım,belirtmeden geçmek istemedim ...
yunus kardeşim öncelikle hoşgeldin aramıza, ben sürekli vakit bulamadığım için siteyi çok ziyaret edemiyorum. ben bekir arkadaşımıza ( abimize ) katılıyorum. Tevfik abimin de dediği gibi sotada bekleyen okadar çokki burda yazılacak ''şu gölde acayip güzel balık var'' lafıyla ağlarını ve tırıvılarını toplayıp oraya gidiyorlar. Buda bizim alacağımız iki adet balık zevkinden mahrum olmamıza neden oluyor. ben balık tutmaya 3 sene önce başladım. İnşallah oğlumuda ( 15 aylık ) bu güzel spora yönlendirecem. eğer ağ ve tırıvırı işi kötüye giderse biz balığı tutmayı bırak göremeyiz bile. artık onu bile yurt dışından ithal ederiz. sana da hak veriyorum. ama burda sen özelden nerde balık tutabilirim diye birine msj yazsan inan imse seni geri çevirmez ve sana bir yerine beş yer ismi verirler. saygılarımla
boooşveeer! boşveeer! ben de bir kayık var... herkeşe açık... isteyen dilediği zaman alır biner gider...üstelik benzinsiz... avlak yeri bilmem... çünküm sadece istavrit tutabilirim... ben de yeni göç ettim... bodruma... aaa burada istavrit yokmuuuş.. yani istesem de sana yerini söyleyemem! ben de yeni üyeyim... hoşbulduk!