Tüm balık sevdalısı dostlara selamlar, saygılar. Forumumuza Almanya, Fransa, İngiltere, Polonya, Bulgaristan, İsveç ve Finlandiya'dan katılan dostlar olduğunu biliyorum. Kazakistan ve Yeni Zelanda gibi ülkelerden de kıymetli paylaşımlarda bulunan üyeler var malum. Seyrek de olsa Amerika ve Uzakdoğu'dan av raporu paylaşan dostlar da oluyor. Yurt dışında yaşayan ve balık avlayan veya yurt dışına seyahatlerinde balık avlama imkanı bulabilen dostların çok işine yarayabileceğini düşündüğüm bir siteyi paylaşmak isterim. Bu İngiliz sitesinde göreceğiniz bazı ülkelerin bayraklarına tıklandığında o ülkedeki deniz ve/veya tatlısu avcılığına dair çok çeşitli bilgiye (balıklar, avlaklar, balıkçılık rejimleri, yemler, balık avı turları vs) ulaşılabiliyor. Site bu: http://www.fishingnet.com/index.html Bence el atında bulundurmakta fayda var.
Geçenlerde Almanya'da bulundum ve hatta Ren Nehri'ne olta attım. Gitmeden önce bu tarz bilgileri kırıntı olarak toplayabilmiştim; siz çok düzenli bir kaynak paylaşmışsınız. Çok iyi paylaşım, teşekkürler...
"Forumumuza Almanya, Fransa, İngiltere, Polonya, Bulgaristan, İsveç ve Finlandiya'dan katılan dostlar olduğunu biliyorum. Kazakistan ve Yeni Zelanda gibi ülkelerden de kıymetli paylaşımlarda bulunan üyeler var malum. Seyrek de olsa Amerika ve Uzakdoğu'dan av raporu paylaşan dostlar da oluyor." Abi tüm bunlar balıkavı.net'te oluyor değil mi? Bi yanlışlık olmasın. Emeğine sağlık İbrahim abi, akşam mutlaka inceleyeceğim.
Evet Volkanım, aynen öyle. Forumumuzun yurt dışı temsilcilerinin isimlerini de verebilirim gerekirse. Ama gerekmez, zaten biliyorsunuz, uzakta da olsa tanıyoruz o değerli dostları.
Polonyadan gol haberi var galiba Fransa temsilciligi olarak sahaya çikmak için hazirliklarimizi tamamladik. Rakibimizi gününde yakalarsak atak oynayip iyi bir mücadelenin ardindan mutlak 3 puan hedefliyoruz.
Roy selam. bu yil ODRA nehri icin gecerli karttan aldim.... sudak ve turna bolmus. ayni zamanda bizdeki sis baligi sanirim burda BOLEn deniyor. ilk denememde tuttum bir ufaklik.... mayis ayinda sezon aciliyor bekliyoruz 1 mayisi..... haziran temmuzda da haftasonu kalmali planlar var. yayin icin......
Serhat merhaba abicim. Bu sene buzda av göremedik sizlerden. Bir faaaliyet mi olmadı yoksa? Manuel buz delme burgularıyla ne kadar kalınlıkta buzu ne kadar süre ile delebiliyorsunuz? Aklımıza yatarsa gelecek sezonda kullanmayı düşündükte.
Paylaşım için teşekkürler. Sürekli kalanlar az çok o ülkenin huyunu suyunu bilir ama kısa süreli ziyaret yapanlar için çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum...
nuri abim selamlar saygilar.... bu sene buzda av yapamadik zira havalar cok yumusak gitti. buz kalinligi 5-10 cm civari idi ve biz de buzda hic avlanmadik..... genelde burda buz avciligindan cekiniliyor. her sene uc bes kisi kaza nedeniyle suya dusup oluyor....
roy yayin icin techizat vs ayarliyoruz.. ama benim esas hedefim bu sene bol bol sudak tutmak. yayin bonus olacak olursa
Buralarda da önceki yıllara göre nispeten sıcak bir kış yaşadık. Fazla soğuk olmadı, gayet mutedildi havalar ve de çok erken çözüldü buzlar.. 3 yıl önce gittiğimiz bir avlakta 1 metrenin üzerinde buz kalınlığı vardı. Bu sene 60 cm. yi zor buldu. Ancak hayatımızın buzda balıkavı senesiydi diyebilirim. Muhteşem günler yaşadık ice fishing ile. Birkaçını raporladım da. Gelecek yılın kışını daha şimdiden özler/bekler olduk. Baharla birlikte gittiğimiz her av gününde hasret ve minnetle anıyoruz o günleri. Bu satırları yazarken de yeniden o muhteşem anların esrikliğini yaşadım. Şu burgu meselesine de ufaktan bir değinseniz - gözden kaçtı sanırım - minnettar olurum gözüm.mrsparkle
nuri abi inan hic olcmedim. benim zaten buz delicim yok. genelde arkadaslar delmis oluyor gittigimde. seneye sure ve buz kalinligi olcumu yaparim senin icin....