YURTDIŞINDAN ALIŞVERİŞ???

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    4kg civarı vatos ve bolca istavrit:)
    Herkese merhaba yurtdışından kamış, makina vs.. almak internetteki türk sitelerinden alışveriş yapmaktan avantajlımıdır? Parasal olarak ahım şahım karlı çıkarmıyız? Yardımcı olursanız sevinirim. Bildiğiniz güvenilir siteler varsa tavsiyelerinizide bekliyorum saygılarımla...

NOT: Eğer buna benzer güncel açılmış bir konu varsa moderatör arkadaşlar konuyu silebilir şimdiden kusura bakmayın.

2. greenfish

greenfish q

gümrük olayları var, bazen geçemiyor gümrükten.fiyat açısından tabiki daha avantajlı oluyor da her mal geçmiyor gümrükten.

bi tanıdık dışarıdan ürün almıştı gümrüğe takıldı, gümrüğe gidip rüşvetle alabildi hemen hemen aynı fiyata geldi :D :D :D

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yurt dışı alışverişlerde ki avantajlar, alacağın ürüne göre değişir.

75 Avro + Kargo bedeli limit söz konusu. ( Bunu aşarsan, sipariş ettiğin ürünün tamamı gümrüklü olacaktır ) Buna + olarak 15-20 gün bekleme + kargonun kayıp olma riskinide eklersen, ana maliyeti çıkartmış olusun.

Bu sitede TR. Gönderisi olan firmaların Ebay linklerini içerir. Satıcının '' Best Seller '' olması güvenilirliğinin çok üst seviyede olduğunun belirtisidir. Kart riskine karşı '' Paypal '' sistemli ödemeler en garantisidir.

http://global.ebay.com/

4. greenfish

greenfish q

bu limitin altında da gümrüğe takılıyor, zira yukarıda bahsettiğim 95 tl lik bi üründü. demek ki gümrüğe göre de değişiyor :D

5. kağan

kağan Kağan

Yurtdışı alışverişin artık pek avantajı kalmadı.Döviz ucuzken gerçekten avantajlı alışverişler olabiliyordu ancak artık elde edilebilecek karlar alınan riske ve bekleme süresine değmiyor. Fakat fiyattan kar etmek amaçlı değil de Türkiye'de bulunmayan bazı malzemelerin temin edilmesi açısından yine de tercih edilebilir.

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tabii ki gelen kargonun adresinin işyeri adresi olması, gelen ürünün ticari değer anlamı taşıtabiliyor. Ayrıca, 2 ayda 1 ve yılda 5 kezden fazla olmaması gerekiyor. Ve en önemlisi, o gümrük işlemini yapan görevlinin, o an ki ruh hali. Hele ki eşi o gece sırtını dönmüşse, kargo bekleyen gariplerimin vay haline.hihi hihi

7. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    4kg civarı vatos ve bolca istavrit:)
    İlginize teşekkür ederim...

8. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Aman dikkat hocam 2 ayda sadece bir kez alışveriş yapabilirsin,gümrükte takılan malı da almaya hiç uğraşma ,bir hafta ve sinir krizleri geçirmeyi göze alıyorsan ve üç katı kadar para ödemeyi göze alıyorsan başka ...Yani 40 düşünüp bir almak lazım :(

9. ESİR BALIK

ESİR BALIK Ahmet

Favori Kamış:
    Amudson Kudos Expret
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR 560
    En İyi Avı:
    Palamut, Lüfer
    Alacağın malzeme Türkiyede satışı olmayan bir ürün ise arıza veya kırılma durumunda yedekparça sıkıntısı olacaktır. Ayrıca 6-7 ay kadar önce benzer araştırmaları yapıştım. En uygun fiyat bile %25 fark ediyor. Yarı yarıya fark eden ürün bulmak için ise sürekli indirime girmesini takip etmen gerekiyor. Kısacası değecek gözükmediği için vaz geçtim. Ancak kendim yurtdışına çıktığım zaman alınacak uygun bir ürün bulabilirsem alıyorum.

10. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    kaybolma riski ile ilgili birşey söylemek istiyorum, benim başıma bir kez geldi,

ucuz olsun diye siparişlerimi adi posta ile istemiştim. ödemeyi paypal ile yaptığım için 30 işgünü içeriinde ürünün bana teslim edilememesi durumunda paramı iade isteme hakkım oluyor. ve bu yolla paramı geri aldım.

satın aldığınız ürünlerdeki kargo seçeneği çok önemli kargo takip numarası "tracking number" olan kargo seçeneklerini kullanmanızda fayda var. buda ürününüzü takip etmeniz için gerekli olan bir numara

first class post seceneğinden uzak durun.
    priorty post, air post, ems, ups, fedex kargo seçenekleri ile güvenli teslimat gerçekleştirebilirisiniz.

11. degazor35

degazor35 Adem

Favori Kamış:
    Bir olta
    Favori Makine:
    bir kucak sabır
    En İyi Avı:
    zargana 70 cm
    iki ayda bir,yada 5 ayda 2 kez sınırı var diye yazılı bir talimat yok.Bana haftada 1 gün çin ve usa dan paket gelir.Hiç birisinde sıkıntı yaşamadım.Belki biraz şans,birazda gümrüktekilerin o günkü hava durumları ile ilgilidir.Evinize gelmeyen postalar nereye gidiyor? diye sormayın :)

Bu arada e-bay ve paypal kullanmak gitti-gidiyordan daha emniyetlidir.Oradaki itiraz süresi bizden fazladır.Geçen ay ürün aldım ve satıcı temin edemedi,mailime cevap vermedi,dördüncü gün e-bay ve paypal a mesaj attım,yedinci gün para hesabıma iade edilmişti.

Sadece ve sadece değerli ürünler 100 $ ve üstü gümrük memurunun keyfine kalır,geri kalanı ev adresi ise muhakkak gelir.

Birde tracking no ya o kadar güvenmeyin :)

teslim aldığım malın tracking nosunun ne abd de ne de Türk postasında kaydedilmediğinide görmüş bulunmaktayım.

12. ambrosia

ambrosia bulut

Kelimeleri seçerken özen gösterlim zira bu tür ithamlar, hem sözü söyleyen kişileri hemde siteyi (site sahiplerini) zor duruma sokabilir.

13. panel21

panel21 ercan

http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Posta.aspx ((( posta/hızlı kargo yoluyla gelen ve değeri 75 Avroya kadar olan eşya için uygulanan muafiyet, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır))).yeni yasaya göre böyle 2 ay içinde bir ürün olayı artık yok ben 09.01.2012 honkoktan misina 01.18.2012 taihindede abd den quantum burst makaram geldi hiç bi sorun çıkmadı

14. panel21

panel21 ercan

pardon 18.01.2012 olacaktı

15. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    PayPal ile alışveriş yaparak, herhangibir sorun yaşadıgınız zaman paranızı geri alabilirsiniz böylece ptt elemanlarının yada gümrükçüklerin keyfi davranışları sizin mali kayıp yaşamanıza yol açmaz.:)

16. ambrosia

ambrosia bulut

Ürün Türkiyeye giriş yapıldıktan sonra asıl sizin bu KEYFİ davranışınız sayesinde de Türkiye ye ürün gönderen firmalar bizleri kara listesine alır ve bir daha ürün göndermez. Sizin sayenizde sizden sonrakiler ürün alamaz. Ayrıca Türkiyeye giriş yapan bir ürün olursa o ürün artık kısmen sizindir.