Eylül başı İzmir karaburun' da gece av için gittiğim yerde yaşadığım olay; Avlak olarak gittiğim yer yerel balıkçıların kayıkla kefal için ağ attıkları ve bolca kefal yakaladıkları bi yerdi. Saat 03.00 gibi gittim ve önce yemli klasik dip takımı atayım dedim, takımın kurşununun suya vurması ile "bence" 30 ( çok tırstığımdan abartıyor olabilirim.) kiloluk bi akya öyle bi su üstüne fırladı ki resmen gece karanlığında ödüm koptu. Kıyıdan belki 10-15 metre acıkta idi. Görmeniz gerekir süper bi an idi...:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
Aynı şeyi tek başıma zifiri karanlıkta eşkina yakalarken yaşamıştım. Tam konsantre haldeyken bir anda önümden nerdeyse 10 metre açıktan tahmini 3 metrelik bir yunus bir anda kefallerle birlikte sıçradı. Çok heyecanlı bir andı.
insan cidden bi garip oluyor ya. Heyecan adranalin korku şaşkınlık çok aşırı bi duygu karmaşası yaşanıyor. farukaan arkadaşım yakalayamadım gerçi hatayla kazayla yakalasam anında kopartırdı eminim Ama kaçan balık büyük olur hesabı çok gururlanırdım
yusuf yusufluk değilde bu tarz pis bi anımız var aretle. emirgan sarayın önündeki otobus durgının önünde lüfere atıyoduk. kamışlarımızın önune bir fare geldi ikimizde 10 metre geri uzaklaştık kamışlardan tiksintiyle bakakaldım. gitmiyorda kerata bi 5 dk dolandı oralarda sonra gittide kamışlarımıza kavuştuk . direk yer değiştirdik sonra
Zıpkınla balık avına merak saldığım günlerden biriydi. Günde bir paket sigara içtiğim ve çok iyi bir yüzücü olmama rağmen açılmaktan deliler gibi korktuğum halde zıpkıncı bir arkadaşımın bana hediye ettiği eski zıpkınıyla antalya çaltıcakta eskiden iskelenin olduğu yerde iskele kalıntılarının aralarında dolaşmaya başladım. Biraz ilerilere gittim. Birkaç balığın peşinden dalma girişiminde bulundum derken... Devasa bir balığın bana doğru gelmekte olduğunu farkettim. Çok süratli idi.Balığın silüeti uzaktan nerdeyse benim kadar görünüyordu. Beni gördüğüne eminim ve buna rağmen bana daoğru geliyordu. Zıpkıncı arkadaşlar için belki bulunmaz bir fırsattı ama ben acaip tırstım ve arkama bile bakmadan kendimi kıyıya zor attım. Bu balığın ne balığı olduğunu bile merak etmedim. Ve o günden sonra anladım ki ben kıyı balıkçısıyım. Zıpkın mıpkın bana göre değil.