Merhabalar, Hafta sonu yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim. Çok tesadüfi ve bir anda gelişti ama sonuç başarılı idi. Geçtiğimiz hafta sonu her zamanki gibi Assos Kadırga Koyu'na uğradım. Cuma akşamı vardım ve o gün sadece denize girerek geçirdim. Cumartesi günü deniz muhteşem görünüyordu. Tanıdıklardan şnorkel ve palet tedarik edip, her zaman olta attığım bölgeleri taramak istedim. Öğleden sonra 3 civarı suya girerek gezmeye başladım. Tahminen kıyıdan 80-100 metre açıkta, 10-15 metre derinlikte dolaşmaya başladım. Com diye tabir edilen bir bölgede (aniden derinleşiyor) sınır çizgisinde dolaşırken Karagöz, İstakaroz sürüsüne rastladım. O kadar çoklardı ki orta suda, aynı bölgede asılı duruyorlardı. Yaklaşık olarak 15-20 dakika boyunca seyrettim. Benden rahatsız olmadılar ve kaçmadılar. Aniden aklıma bir fikir geldi ve kıyıdan kerteriz alarak geri yüzdüm. Kıyıya çıkınca ince bir misnanın ucuna, 3-4 mumara bir iğne bağladım. Cebime ise ayıklanmış, kesilmiş bir avuç karides koydum. Bunları da bir torabaya koyarak tekrar aynı bölgeye yüzdüm. Balıklar aynı noktada duruyorlardı. Bende biraz karides attım ve aniden sürü karidesleri yemeye başladı. Yaklaşık olarak 2-3 metre altıma kadar yaklaştılar. Daha sonra iğneye karides taktım ve hop suya. Bu arada gözlük ile nasıl yeme atladıklarını seyretmeye başladım. 1 tane iri istakaroz hemen atladı ve oltada idi. Yukarı çektim ve oltadan çıkararak geri bıraktım. Tekrar karides taktım ve bu sefer iri bir Karagöz geldi. Bunu oltadan dikkatlice çıkarıp, kanıt olarak torbaya attım. Daha sonra, sürü karides'lere gelmedi. Hatta iğneden çıkartıp ortalarına atmama rağmen, yanına kadar gelip kaçtılar. Yarım saat boyunca denememe rağmen yemleri yemediler. Tekrar iğneye yem takıp attım. Bu sefer Kupes sürüsü bastı. Kupesler, yemin yanına kadar gelip, önce önden sonra arkadan tekrar dönerek bir daha bakıp yemi yemediler. Karagöz sürüsü ise yanına bile yaklaşmadı. Ufak balıklar ise tırtıklayarak kopardılar. Daha sonra tekrar yem taktım ve misinayı salarak yüzmeye başladım. Yani bir nevi dip sırtısı çektim Hop saniyeler içinde bir balık daha yakalandı. O balığı da suya iade ederek bir Karagöz ile kıyıya çıktım. Benden önceki gün aynı şekilde açıkta 1kg üzeri bir Ahtapot yakalamışlar. Sonuç olarak şu şekilde bir yorumum oldu, Hepimizin başına gelen bir sorun. Oltayı suya attığımızda, önce güzel balık vuruyor ve sonrasında yarım saat kadar balık vurmuyor. Anladım ki balık yemi tanıyor ve sürüden 2 veya daha çok balık ayrılınca yanaşmıyorlar. Şimdi bunu bilmiyordun diye yorumlayacak arkadaşlar olabilir. Evet teknenin üzerinden yaşadık ama suyun altında bu manzarayı görünce sanki yaşamamış gibi izledim. balık yakalamaktan çok benim için biraz gözlem oldu. Bu hafta sonu tüm alanı gezmeyi planlıyorum. Eylül ayına hazırlık yapacağım.herkese selamlar, Onur
Çok değişik bir av ve yöntem olmuş, olanları izlemek çok zevkli olmuştur eminim Güzel raporunuz için tşk ederim Rastgele
Ben bu yöntemi levrek için yemlik balık yakalamak için kullanıyorum. Tamamen görerek seçerek istediğim yemliği yakalıyorum. Nuri abiye katılıyorum. Av sırasında mutlaka alternatif yemler bulundurulmalı. Biri iş yapmıyorken bir başkası çok güzel balık çekebiliyor. Yine de bazı yemler var ki bu yemler sürüden kaç balık çekilirse çekilsin çok başarılı avlar yapıyor. Balık hayır diyemiyor. Özellikle çok taze hatta canlıyken tuzlanmış ve kesinlikle çamurlu sudan değil kumluktan çıkartılmış sülünez. Bu sülünez ölü balığı bile diriltebilir bence
Güzel bir av olmuş. tebrikler. Kadırga koyu ve sokakağzı koyu gerçekten muhteşem yerler. balıklarla beraber yüzüyorsunuz. ben de sokakağzına giderim arasıra.
sanırım bu tekniği denemeyen kalmamıştır aramızda. bu konudan çıkacak kıssadan hisse,eğer imkan var ise,alternatif yemlerle avlanmak gerekiyor aynı avlakda
Bu şekilde avlanmayı bende denedim fakat başarılı olamadım,keratalar sanki hissediyorlar, baktım olmuyor bende onları ellerimle besledim.
Bu yöntemi kaçtır deneyeceğim bir türlü fırsat yakalayamadım. Assosa balıkkurdu Ercan'da gidiyor bu haftasonu. Bu rapordan sonra benim bildiğim Ercan kesin deneyecektir (Buzluğu unutma)
onun için takım yapmaya başladım bile ama biraz geliştirdim formülü. mesela deniz yatagına sörf tahtası gibi oturarak tabi yatagın üzerinde istakoz olmakta var ayrıca buzluğu benim içinmi düşündün kendin içinmi
bazen yem çıkartırken şişin ucundaki yemlere saldıran mırmırları görünce ah keşke yanımda bir misina olsaydı dediğim çok olmuştur
Sevgili Onur , Muhtesem bir gozlem olmus.Pek cok soru isaretine cevap veriyor. Benim de benzeri deneyimlerim olmustur. Cok isterdim bir kamerayla buna benzer durumleri goruntuleyop burada yayinlamak.Bir gun yapacagim...Insallah... Bu oldukca zor gecen balikcilikta bile balik salip, secici davranman gayet takdir edilecek bir durum...Tebrik ederim... Rast gelsin...Saglicakla kal...
Ben gecen sene Kas'ta barbun tutuyordum bu sekilde...Belgesel izler gibi oluyor gercekten...Tek sorun dip oltasini hanoslardan filan firsat bulup barbunun onune indirebilmek...Barbun hic ikilemiyor, aninda kancada