Yüzerken Balık Yakalamak Nasıl Olur..?

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ACARALPER tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Selamlar;

Sizlerle küçük bir anımı paylaşmak istiyorum.

Geçen yaz ev ahalisi ve arkadaşlarla denize Çeşme'ye gittik. Herkes yüzme sevdasındayken ben ve Cengiz07 gözlük ve snorkelleri takıp ayağımızada paletleri geçirip denizde turlama başladık. Bu arada Cengiz suyun üzerinden olta atmayı teklif etti. Kıyıya çıkıp oltaları aldım. Yem olarakta kıyıda taşların üzerinde salyangozlardan aldık. 1 saat kadar takıldık. Su yüzeyinde balıkların olduğu yeri bulup oraya olta atıyorduk. Sonuçta benim takatim kalmamıştı. Tam oltayı toplayacağım sırada bişeyin asıldığını hissettim. ancak bir türlü dengemi sağlayıp oltayı toplayamıyordum. Cengiz'e işaret ettim oltanın ucunda ne olduğuna bakması için. Suya daldı ve dışarı çıktığında elinde çok tatlı bir lidaki :eek: duruyordu. O anda ne yapacağımı şaşırdım. Parmaklarımı solungaçlarına geçirdiğim gibi kıyıya yüzmeye başladım. Denizden çıkarken herkes merakla beni izliyordu. Bu daha da hoşuma gitti.:cool: İnanın lidanın tadı bir harikaydı.

Hatta aşağıda fotosunu görebilirsiniz.

Herkese iyi avlar.:)

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Çok da güzel balık alınır denedim ve başarılı oldum. Tek sorun öğle saatlerine kalıpta suyun serinliğinden güneş yanığını hissetmezseniz ayvayı yediniz demektir. Gidip açıkta bir taş bulup tepesine olta indirmek gerçekten çok zahmetli bir o kadar da keyifli. Maksat seçerek balık yakalamaksa kesinlikle uygulanabilir bir yöntem. Ancak koşullar müsaitse her zaman klasik yöntemler iyidir. Bu yöntem verimli meralara kıyıdan atışla ulaşılamıyorsa kullanılabilir.

3. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Bizim içinde ilginç bir deneyim oldu. Hatta 1 hafta sonra yeni gözlük ve şnorkel almaya gittiğimde malzeme aldığım arkadaşa anlattığımda dalga geçiyorum sandı. İnanamadı bir türlü. Amacımız seçerek balık yakalamak değil de sadece olabilirliliğini görmekti. Ve sonucu güzel oldu.

4. 56562

56562 xxx xxxxx

Tebrikler ve afiyet olsun. Bu yöntemi KKTC de 1980 yılında bilinçli olarak uygulamış ve şahane bir av yapmıştık. Yem olarak yengeç bacağı kullanmış ve hepsi seçmece 2-3 Kg. balık tutarak sudan çıkmıştık. Bu arada tutulan balık bence lidaki olmaktan çıkıp baya bi deniz çipurası olmuş.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.