Merhaba Arkadaşlar Benim için üzücü ve sıkıntılı geçen bahar ve kış aylarının ardından, kış uykusundan uyanmanın vakti geldi diyerek, kabuğuma çekilerek yaptığım sahte balıklarımı yeniden sizlerle paylaşıyorum. Zalt markası, 1987 yılında İsveçli 2 amatör balıkçının uzun denemeleri sonucu ortaya çıkardıkları, Tatlı su turnası için oldukça başarılı bir kandırıcıdır. Hiç Zalt marka sahtem olmadı maalesef. Sadece internetten gördüğüm videolar ve resimler ile modelleme yaparak birşeyler ortaya çıkarmaya çalıştım. Aksiyonu beni tatmin etti; inşallah sezonda turnaları da kandırabilirim. Video : [YOUTUBE]Urvf-V0I13k[/YOUTUBE] Aynı ebatlarda 3 model çalıştım; 110 mm / 20 gr Yüzen (Floating). Kullandığım ahşap malzeme; Balsa levhası.
Yemin ederim dün akşam saatlerinde birden aklıma geliverdin. Nerededir Özcan abimiz ne demde, ne haldedir acep diye. Hatta çağrı niyetine eski konularının birine ikisine kısa bir kaç kelam yazıp belki dikkatinizi çekmiş olurum yada bilen-haberdar olan arkadaşlarımızdan bu vesileyle haberinizi almış olurum diye düşündüydüm. Arası fazla sürmemiş, yine o muhteşem el emeği, göz nuru, akıl ve ince işçilik dolu çalışmalarını görme fırsatımız oldu. Ellerine fikrine sağlık. Şahsınızı maket balık ustası/üstadı olarak kabul etti gönlüm bir kere ve yaptığınız her ürünü büyük bir heyacanla bekler oldum. Tekrar teşekkürler ve umarım dertsiz tasasız nice güzel günlerde en güzel çalışmalarınızla birlikte oluruz. Özcan abim tekrar hoşgeldin, özletmiştin. Selamlar abim.
Ben de biraz ona benzettim. Ama turna neye olsa atlıyor, düşünsenize kendi yavrusunu bile yamyamca yiyor. Akrilik boyalar ve fırça rötuşları. Boyaları suyla incelterek birbirine karıştırdınız mı farklı desen ve renkler elde edebiliyorsunuz.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Nuri kardeş. Ben de sizleri özlemişim. Geçen sene ortalarında babamın vefatı, işlerin ters gitmesi, hastalıklar vs. derken iyice kabuğuma çekilmiştim. Bir dönem geldi geçiyor inşallah. Selamlar tekrar.
Bence sudaki yüzüşleri çok güzel ve dengeli. Resimdeki turnayı yakalayan orijinalse pekala başarılı olmuşlar. İyi avlar dilerim,tebrikler Sevgiler
Tek kelime ile süper sahteler. Videodaki sahtenin kuyruk salınımları çok gerçekçi. AVCI olmuş bunlar...Tebrikler.
Vedat abi, resimde yapılan avda imitasyonunu yaptığım sahtenin orijinali kullanılmış. Yurtdışı forumlardan edindiğim gözleme göre bu sahtenin oldukça başarılı iri turna avları var. Ben de ilk fırsatta Kayseri' de Sarımsaklı barajında deneyeceğim. Size de bol trofeli avlar dilerim. Saygılar. Teşekkür ederim Hakan bey. Küvette aksiyonu tam olarak gösteremesem de oldukça iyi bir aksiyon veriyor. Hedef balık turna ve sudak; inşallah kandırabilirim. Selamlar.
Özcan bey yaptığınız sahteler gerçekten çok başarılı bu sahteleri gören turnaların hayır diyebileceğine inanmıyorum.. ben kayseride yaşıyorum fakat bildiğim kadarıyla sarımsaklıda (baraj kısmında) turna yok diye biliyorum eğer var ise gerçekten çok sevinirim çünkü en sevdiğim av turna avıdır ve pınarbaşına gitmekten kurtulurum hayırlı avlar diliyorum şimdiden.
Ben de 9 senedir Kayseri' deyim ama bir türlü tatlı su avına ısınamamıştım. Bu sene biraz daha zaman ayırmak istiyorum. Sarımsaklı' da turna ve sudak olduğunu bana da iyi bilen bir arkadaş tavsiye etti. Müsait bir zamanda gidip deneyeceğim. Selamlar.
ben sizin yaptığınız sahteleri hep takip ediyordum fakat kayseride yaşadığınızı bilmiyordum mutlu oldum Umarım iyi sonuçlar elde edersiniz. Sarımsaklıda turna olmasına da bi başka sevindim zaten. Denemenizin ardından bi av raporu bekliyorum sizden Saygılar.
Sarımsaklı en yakın yer sanırım. bu hafta sonu hava güzel olursa denemelere başlayacağım inşallah. Selamlar. Teşekkür ederim. Deniz uzak kalınca turnalara ve sudaklara kafayı taktım bu sene.
Bu sahteler denizdede işimize yarar sırtıda .. Çok güzel aksiyonu varmış ozellikle .. turuncu renngi beni cezbetti heran atlayabilirim tebrik ederim..