oncelıkle herkese merhabalar cumartesı aksamından kuzenım ozkan la planımızı yapıp gece saat 4 gıbı yola koyuldum once kuzenı ve seamster marka zodıac botumuzuda arabaya attıgımız gıbı avlaga ulastık.Hedeftekı balık cok ozledıgımız zarganıydı gectıgımız hafatalarda cok azınlıkta hemen hemen hıc yok gıbıydı ama bu haftadan umutluyduk.yalnız sabah saatı ılk once acıktan bır istavrıtı deneyelım dıyerekten acıldık ama ıstavrıt malesef hıc yoktu yemlı dıp olatası bır yarım saat kadar denemeler yaptık malesef kucuk mezgıtlerden dolayı pek verım alamadan gerıye donduk botumuzu karya cektık ve zargana denemelerıne basladık bıraz gumus yakalıyıp canlı göndermeye basladık.hop bırıncı ıkıncı 3 derken ıcımden gecen aynen şuydu bugun sanıyorum kıyamet gıbı zargana yakalıcam diyordum. kuzenım ozkanda o sıra gumus yakalıyordu ve oda zarganaya denemeye basladı.ama sansı sabah saatlerınde pek yoktu balıkta bıraz kesmıstı saatler 2 yı gosterdıgınde bende 10 ozkanda 4 yada 5 zargana vardı fakat 2 den sonra ozkanın sansı acılmaya baslamıstı at cek yapıyordu adeta ama bende ondan farksız sayılmazdım kuzen suraya topu sallıcam makıne kapanmadan yeme atlıcak uzerınde olucak dıyordum bana guluyordu ama dogru soyluyordum aslında.sallıyorum tak uzerındeozkan oleden sonra aştı kendını ve toplamda 16 zargana alarak gunu kapattı ben ıse 14 te kaldım bnm brz sanssızlıgımda yok deıldı belkı 7 yada 8 tanesı dusurdum ama cok guzelbır av gun gerceklestımıs olduk ılgılelen arkadslara takım olarakta bahsedıyım bıraz. Gezerlı bır top kullanıp 2.5 kulac 0 35 no beden yapıp altına mınık fırdondu takıp ona da 0 18 hırsızlı kostek 8 no igne kullanıyoruz yem canlı gumus yer yenıkapı tum bılgılılerı ve guzel gecen gunumuzu sız degerli dostlarımlada paylasmak istedim umarım daha ii avlar sizinle olur iyi hafta basları dılıyorum herkese ben eser 30 kuzunun 14 tanesi bana diger 16 taneside altta gordugunuz kuzenım ozkan a aittir
Merhaba eser kardeşim ben de Cumartesi günü boğazda oğlumla biraz istavrit ve gümüş tuttum ama iri balık olmadığı için ilk defa Yenikapı'yı deneyeyim dedim.Balık satılan yerlerin Sirkeci tarafında kayalıkların oraya gittim.Zargana için her türlü deneme yaptım ama hiç sonuç alamadım.Oranın müdavimi iki amca da vardı.Biri hiç bir şey alamadan gitti.Diğeri ise küçük bir zargana yakalayabildi. Sanırım ben Yenikapı'da yanlış bir yere gittim.Siz herhalde İdo'yu geçiyorsunuz.
suan mevsımsel olarak belırlı yerler harıc balık azınlıkta hatta yok bıle dıyebılırız eylulun ortasından sonra marmarada bır cok bolgede yapıcaktır evet abı ıdoyu gecıyoruz
tesekurler buyrun gelın beraber olsunzargana gezer top;ıkı tarafında da delıklerı olan ve uzerınde herhangı bır klıpsı bulunmayan bır top cesıtıdir.ozkan aslında bunu cok iyi bilir maksat kamaoyunu aydınlatmaktan sormus sanırımDaha genıs soyle anlatayım makıneden gelen mısınaya once topu delıklerınden gecırıyor sonra klıpsı baglıyoruz ve arkasına takımımızı yapıyoruz hali ıle top klıpse baglı olmadıgından gezer halını almıs oluyor ve balık vurdugunda o topun agırlııgını hısstmiyor buda balıgı yakalamada daha verımlı bır hal kılıyor.hepınıze rastgele
Avınız çok güzel geçmiş maşallah. Senin gezer topunu Rizeli bir arkadaşta uyguluyor, gayet etkili bir yöntem. Ben genelde 0,12 veya 0,15 misina kullanınca daha iyi verim alıyorum. Kancayı da 10 numaya kullanıyorum. Bu kancada haliyle canlı yem kullanamazsın, o yüzden ben bulabilirsem gümüş ile ilk balığı yakalayıp (sargan öldükten sonra) sargan kuyruğundan ince uzun bir parçayı düzgünce çıkarıp yem yapıyorum. (Gümüştende aynı şekilde yem çıkarıyorum, hamsi zamanı kesinlikle hamsi daha etkili bir yem oluyor.) İki gün önce eşkina avındayken güneş doğduğu zaman yakaladığım barbunun peşine gelen sarganı görünce barbundan ince, uzun bir yem çıkarıp (tabi pullarını temizledikten sonra) yanımda tesadüfen var olan sargan topuyla takımı yapıp 5 adet sargan yakaladım. Aslında balık tek tük dolaşıyordu, daha sürü yapmamıştı. (Biraz fazla konuştuk/yazdık galiba sadede gelecek olursak misina, kanca ve yem konusunda yazdıklarımı bir dene istersen. Bazen bu takıma istavrit bile vuruyor. Bugün 12 gibi sargan avına çıktığımda bir yavru çinakop(yaprak), 4 sargan, 2 adette istavrit aldım.) Avınız bereketli ve daim olsun. Rastgele.
irfan abi merhaba tesekkur ederım oncelıkle.hamsı zarganın bırıncı ve en verımlı yemı bencede aynı sekılde gumuste oyle yalnızsana solesolıcem abı bız kosteklerı 0 14 yapardık balık patlatırdı sonra 0 16 yapmaya basladık onuda patlatıyorlardı en son 0 18 e donduk ve suan 18 le atıyorum ama arada o bıle patlayabıyor 0 20 ye gecmem an meselesı bende rızelıyım orada hıc tutma sansına erısemesemde tutan dostalarımdan mamaradakı zarganların oradakıle gore baya buyuk oldugunu soyluyorlar burda gercektende cok ırı zarganalar var yanı 0 12 0 14 0 16 gıbı kostekler yapsam patlaması cok kısa surer bende anlattıgım takımla 2 tane essek ıstavrıtı yakkalamıstım ama her zaman olmuyor ıste sanadaafiyetolsun abı iigunler dılerım saygılar