Zargana Avı Sahte Önerisi

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Remnn tarafından paylaşıldı.

1. Remnn

Remnn Eren

En İyi Avı:
    kıyıdan 6 kilo İstavrit
    Merhaba , hayırlı pazarlar .. Artık okulların kapanma tarihinin yaklaşmasıyla derslerinde iyi olmasının verdiği heyecanla tatil yaklaşıyor .. Tatil demek tabii ki bizim için balık avı demek :) Sorum şu olacak yaz günlerinde sarozda ipekle zargana avlamaktan sıkıldım , geçen yaz sahte ile avlananları görmüştüm , bana sahte önerisinde bulunabilir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim ..

2. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Sahte ile ilgili bir fikrim yok.Çevrende gördüğün abilerine sorarsan çok daha sağlıklı bilgiler edinebilirsin.Çünkü onlar merayı bizden daha iyi tanıyorlar.Ama şunu da söylemek isterim; teke-karidesle dahi zargana tutabilirsin :)

3. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    Gümüş balığı yani ATERİNA veya KUPES tutup ince ama sağlam bi iğneyle kuyruğundan canlı takıp ileri doğru atın ama kılavuzu açık tutun.. ( misina en çok 0,25 olsun )

zargana balığa biner binmez tasmalarsanız tutamazsınız.. 30 saniye kadar iyice yutmasını bekleyin, sonra güçlü bi tasma ile balığı alırsınız..

zargananın sivri ağız yapısı avını bi anda yutmasına engeldir, yavaş yavaş yutar..

ufak kupes veya aterina tutmak içinse 0,10 - 0,15 lik misinaya en ufak iğneyi bağlayın ve iğneye karides içi veya tavuk göğsü takın..

bikaç saniyede istenilen balıklar tutulur..

bu dediğim yöntem hem daha zevkli, hem de şamandıra ve rapalaya göre çok daha verimlidir..

4. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    13 cm eurofish sardine rengi.
    beni zargana çekmekten bıktırdı...

5. BonJai

BonJai Berk

Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000
    En İyi Avı:
    Levrek 64 Cm Sazan 1,2 KG
  6. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Eurofish Aragon zargana için çok iyi işler çıkarıyor . Hatta bir abimiz Çanakkalede yaptığı av raporunu paylaşmış avında eurofish aragon kullanmış akya-zargana-lüfer balıklarından tutmuştur.