Ben daha aranıza bugün katıldım. Benim sormak istediğim zargana avı için ipek mi kullanılıyor yoksa yem mi? Yem kullanılıyorsa hangi yemin kullanıldığı ve Avrupa yakasında en iyi balık çıkan yerin neresi olduğu konusunda bilgi verirseniz sevinirim.
Arkadaşım Zarganada ipek ile kıyıdan balık tutmak zordur.Devamlı uzağa atıp çekmek gerekir. En kolayı midyenin kenar siyah kısmını kurt gibi takıp tutmaktır.Ayrıca kaya kurduna asla hayır demez.Gümüş balığı veya zargananın kuyruğundan keseceğin ince (parlak tarafı) kurt gibi ince kesip te tutabilirsin.Hatta onları da bulaadıysan istavriyin kuyruk altını da anusüne kadar kesip tutabilirsin.Zaten 1 tane yakaladın mı zaten kuyruktan kesip devam edebilirsin.Ayrıca top ile iğne arasındaki beden 16 no ve mümkün olduğunca 2-2.5 kulaç olursa daha iyi olur Ben avcılar tarafında tutuyorum ama genelde tüm sahil ve liman kıyılarında olur.Rasgele.
Takımı hırsızlı yapıp, Tavuk göğsünü liflerine paralel,kibrıt çöpü gibi kurt halinde yapıp atarsan da zargana alabilirsin.
Zargana için ipek kullanabileceğin gibi yem olarak karidesde kullanabilirsin. Yukarda denildiği gibi, kendi kuyruk altındanda güzel yem olur. Önemli olan yemlide balığın yemi takip ettiğini görüp durup hareketlendirmek suretiyle kıskandırma yapman gerekir ki balık oltaya saldırsın. Ve bu yazdıklarım burası için geçerlidir,sizin oralarda kullanılan sistem değişik olabilir. Rastgele,,
zargana topunun ( turuncu tercihimdir ) ucuna 1.5 - 2 metre 0.20mm misina ve 12 numara kısa pala çapraz iğne , yem olarak da kuyruk altı istavrit veya zargana. salla deryaya gitsin 2 kez topu sektir boşluğunu al etrafta zargana varsa kesin atlar. meraklı cin gibi herşeye burnunu sokan bi balıktır zargana şimdiden rastgele
Bende zarganayı turuncu top ,0.16 misine,10 no iğne ve ince uzun tavuk göğsüyle tutuyorum (ipekle tutmayı daha beceremedim)
Canlı gümüş hamsi flote bence zargananin en sevdiği yemlerdir canlı gümüş takarsan sürekli at cek yapmaya urasmazsin atarsın ve beklersin taki Suda ki top değişik varyosyonlar yapana kadar bedenini 30 ve uzeriyaparsan takımın dolanmaz dolansa bile çabuk açılır beden altına minik firdondu onun altına 0'16 hirsizli kostek kısa pala 10 numara iğne bağlar olayı bitirebilirsin