Zargana Avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında GökhanÇ tarafından paylaşıldı.

1. GökhanÇ

GökhanÇ Gökhan

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420cm 220gr
    Favori Makine:
    Safina Pro Spa-65 Okuma
    En İyi Avı:
    İstavrit,Sazan,Levrek
    Merhaba Bostancı sahil maltepe arası zargana tutabilecegimiz bi avlak varmı acaba ve öğlenden sonra gitmeyi düşünüyoruz .
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Nokta atışı kimse bir yer söylemez sanırım öğleden sonra biraz rüzgarlı olacak oda zargana avını etkiler gibi.. liman içleri iskele yan tarafları genelde daha uygun oluyor zargana için.. yem olarak ne kullanacaksınız?

3. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Gökhan bildiğim kadarıyla direkt olarak zargana avı için bir mera yok Pendik'ten _ KAdıköy'e kadar. Alıp takımlarını in sahile yem olarak midye veya İstavrit kuyrukaltı öneririm veya gümüş bulabilirsen onun filetosunu şiddetle tavsiye ederim ama gümüş bulmak biraz zor oluyor maalesef.. Şansın varsa zaten zarganalar dolaşırken yemini takip edip yeme dalar limit dahilindeyse kovana gönderirsin kardeş... Ben bugün pendik sahilde 2 saat falan atçek yaptım birtane güzel boy zargana aldım birdaha da çıkmadı mesela.. Kısmet biraz ama en uygun yeri gezip deneyerek bulabilirsin.. Rastgele :thumb:

4. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Bizim buraların zarganaları boy olarak çok iri olmuyor sanırım

5. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Oralarda yer fark etmiyor. Evinize yakın olan bir kayalığa geçip avlanabilirsiniz. Yalnız gümüşleri takip edin, onlar önünüzden geçtikten sonra vurma ihtimalleri daha yüksek olur.

6. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Selam Gökhan Suadiye sahilden birkaç hafta önce aldım bir tane yem olarak kurt kullandım , bu hafta yine bir yoklama yapmayı düşünüyorum genelde öğleden sonra 4-5 gibi balık yapıyor bilgin olsun , bende çiftehavuzlarda oturuyorum kardeşim müsait olduğun bi zaman beraberde avlanabiliriz kendime av partneri arıyorum zaten :)))

7. GökhanÇ

GökhanÇ Gökhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Safina Pro Spa-65 Okuma
    En İyi Avı:
    İstavrit,Sazan,Levrek
    ipek alıp ipekle denicekdim bakalım artık şansımıza balık varsa bızı bulur zaten bıkmak nedır bılmeyen 4-5 arkadasım var yokdan var ederız *** :)) bılgıler için teşekkurler

8. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Gokhan kiyidan henuz ipekle tutulmuyor yani atlamiyor zargan haberin olsun.

9. GökhanÇ

GökhanÇ Gökhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Safina Pro Spa-65 Okuma
    En İyi Avı:
    İstavrit,Sazan,Levrek
    hadi ya 10 dk once okadar ipek aldım boşa gıdıcek desene. ozaman hamsi alayım hamsi takayım yemli yaparım

10. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    birşey almana gerek yok kolunu sok kayanın alt tarafından çıkar büyük midyeleri bıçakla ayır ikiye kenarındaki kurt a benzer kısmı itina ile sıyırıp onu güzelce tak kancaya bitti gitti işte.. sonrasında tuttuğun zarganın kuyruk altı fletosunu takıp at daha iyi sonuç verebilir...

11. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    benim çantada da 1 poşet aldığım günden beri duruyor..bollaştığı zaman zargana ipekle tutarsın veya tekne motor tarzı bişeyle açılırsan gene olur.. kıyıdan ipekle çok zor özellikle bulunduğun sahilde şuan imkansız..

12. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
  13. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    evet sizin konunuzu gorup ahh cekmistim zaten :) bizim bu tarafda ipege gelmiyor hatta herkez midye kullandigindan midye kalmadi kiyida ya suya gircen yada girenlerden isticen.. millet sanki 300 tane zargan tutcak bir dunya midye israf oluyor.. kullanmadigini suya geri atmaya bile useniyor insanlarimiz anlamiyorum...