Merhaba Bostancı sahil maltepe arası zargana tutabilecegimiz bi avlak varmı acaba ve öğlenden sonra gitmeyi düşünüyoruz . Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Nokta atışı kimse bir yer söylemez sanırım öğleden sonra biraz rüzgarlı olacak oda zargana avını etkiler gibi.. liman içleri iskele yan tarafları genelde daha uygun oluyor zargana için.. yem olarak ne kullanacaksınız?
Gökhan bildiğim kadarıyla direkt olarak zargana avı için bir mera yok Pendik'ten _ KAdıköy'e kadar. Alıp takımlarını in sahile yem olarak midye veya İstavrit kuyrukaltı öneririm veya gümüş bulabilirsen onun filetosunu şiddetle tavsiye ederim ama gümüş bulmak biraz zor oluyor maalesef.. Şansın varsa zaten zarganalar dolaşırken yemini takip edip yeme dalar limit dahilindeyse kovana gönderirsin kardeş... Ben bugün pendik sahilde 2 saat falan atçek yaptım birtane güzel boy zargana aldım birdaha da çıkmadı mesela.. Kısmet biraz ama en uygun yeri gezip deneyerek bulabilirsin.. Rastgele :thumb:
Oralarda yer fark etmiyor. Evinize yakın olan bir kayalığa geçip avlanabilirsiniz. Yalnız gümüşleri takip edin, onlar önünüzden geçtikten sonra vurma ihtimalleri daha yüksek olur.
Selam Gökhan Suadiye sahilden birkaç hafta önce aldım bir tane yem olarak kurt kullandım , bu hafta yine bir yoklama yapmayı düşünüyorum genelde öğleden sonra 4-5 gibi balık yapıyor bilgin olsun , bende çiftehavuzlarda oturuyorum kardeşim müsait olduğun bi zaman beraberde avlanabiliriz kendime av partneri arıyorum zaten ))
ipek alıp ipekle denicekdim bakalım artık şansımıza balık varsa bızı bulur zaten bıkmak nedır bılmeyen 4-5 arkadasım var yokdan var ederız *** ) bılgıler için teşekkurler
hadi ya 10 dk once okadar ipek aldım boşa gıdıcek desene. ozaman hamsi alayım hamsi takayım yemli yaparım
birşey almana gerek yok kolunu sok kayanın alt tarafından çıkar büyük midyeleri bıçakla ayır ikiye kenarındaki kurt a benzer kısmı itina ile sıyırıp onu güzelce tak kancaya bitti gitti işte.. sonrasında tuttuğun zarganın kuyruk altı fletosunu takıp at daha iyi sonuç verebilir...
benim çantada da 1 poşet aldığım günden beri duruyor..bollaştığı zaman zargana ipekle tutarsın veya tekne motor tarzı bişeyle açılırsan gene olur.. kıyıdan ipekle çok zor özellikle bulunduğun sahilde şuan imkansız..
Bostancıyı bilmiyorum ama tarabyada 1 saatte 7 zaragana geldi ipeğe. Konuyu da açmıştım: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50108
evet sizin konunuzu gorup ahh cekmistim zaten bizim bu tarafda ipege gelmiyor hatta herkez midye kullandigindan midye kalmadi kiyida ya suya gircen yada girenlerden isticen.. millet sanki 300 tane zargan tutcak bir dunya midye israf oluyor.. kullanmadigini suya geri atmaya bile useniyor insanlarimiz anlamiyorum...