Zargana bu rapalayı yermi ??

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında eskina_man tarafından paylaşıldı.

1. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Selam arkadaşlar,

Sahte yemler konu başlığı altında aradım ama bulamadım.

Merak ettiğim şey, aşağıdaki rapalanın ( 30 mm. ufak gümüş görünümlü ) zargana avında şamandıra sonrası 2 - 2,5 kulaç misinadan sonra takılması durumunda sonuç verip vermeyeceği,

Buna benzer bir sahteyle kıyıdan şamandıralı zargana alan oldumu

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Üstadim zor o rapalaya 30 mm lik bir ebat büyük bir ebat gelemez zargana.çok daha ince ve ufak olmalı. ki rapalayla hiç zargana tutmadım desem yeridir.

3. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    ali abi o kadar msj attım dönmedin..pazar aksamına gelıyormusun...bu arada yenı bır mera haberi geldi yok böyle bisey,kofanamı dersın.kalkanmı dersın,levrekmı dersın...

4. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Aliço can,

ama 30 mm. yani 3 santimetre be abi, zaten zarganaya zarganadan kuyruk altı yaprak yapınca oda 2 - 3 santim oluyo,

neyse bakalım bir deneyen vardır heralde, yoksa ben gidip deneyeceğim
    :p :p

5. 56562

56562 xxx xxxxx

Murat Bey merhaba,

10,5 cm rapala ile zargana tutmuş birisi olarak şahsi fikrim zargananın pekçok çeşit rapalayı kovaladığıdır. Yalnız çene yapısı itibarı ile rapalanın iğnesine takılması çok güç ihtimal olduğundan, bana denk gelen iki balıkta kafasının değişik yerlerinden " çarpma " dediğimiz şekilde yakalanmıştı.

Eğer ben şamandralı at-çek yaparak zargana yakalamak isteseydim, rapala yerine ipek kullanmayı denerdim.

Rasgele

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    üstad inceliğini hesaba katmıyorsun herhalde. bence zor gorunuyor ama bir dene bakalım sonuçları alalım

7. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Hakan abi,

haklısın galiba, ipek zaten bildiğim bir yöntem ama, rapala da acaba iş yapar mı, daha fazla verimli olurmu nun peşindeyim,

Bu arada Kartal Pendik Tuzla civarı zargana çok bol değil ve ipek pek iş yapmıyor, :(

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Aliço bak şimdi canııım rapalayı ortadan ikiye böldüreceksin bana :D

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Yok canım olurmu öyle şey bence yemez şahsi fikrim. dün akşamüstü ufaklıkla beraber limana gittim baktım iskelede birkaç arkadaş. zarganaya top atıyorlar. ve olabildiğine fırlatıp yavaş yavaş çekiyorlar.

Aklıma hemen geçen sene geldi. çok çocukca ama süper bir avcılık. ve .ok eğlenceli. Kepçenin içine ekmek koyuyorsun ve kepçeyi sudan çok az dibinde hiç ama hiç kımıldatmadan bekletiyorsun. ekmeğe gelen gümüşlerden bir iki tanesini alıp. en ufaklarından. bir sinek iğne ucuna kuyruğundan geçirmek suretiyle takıyorsun 3-5 metre salıyorsun zargana üstünde. ve bu işin o kadar makarası olduki sorma. koca koca balıkçılar utanmıyorsunuz dimi. yazıklar olsun şudur budur. ama

SONUÇ: yemle yakalanan zargana livarda daha çok yaşıyor ve ölmüyor. nedeni ise şu bence. balığın tor vs bir yere sürtünmeden tutulması olayı. bundan da bir sonuç çıkarmıştık. aynı durum ipekle yakalanan zarganadada söz konusu oluyor...

bak nerden nereye çıktı bilgi karşımıza......

10. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:

Haydaa, kepçeyidemi alıcaz şimdi yanımıza :D

11. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    buraya fazlalık olduk galıba..eyvallah beyler..

12. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    ipekle zargana avı nasıl oluyor?
    ilk kez duydum desem yeridir?
    yani en sona iğne-yem yerine ipek mi bağlayıp atıyoruz?

13. 56562

56562 xxx xxxxx

Volkan Bey,

İpek ile avlanmada iğne kullanılmaz. İğnenin yerine, hazır satılan daire şeklindeki değişik renkleri bulunan ipek bağlanır ve çekilir. Zargana, ağız ve diş yapısı nedeni ile ısırdığı ipeğe dolanarak yakalanır. Forumlarda bu konuda çok detaylı açıklamalar mevcut.

14. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Volkan,

evet en son iğne yem yerine altta resimlerde gördüğün ipek takılıyor.
    zargananın diş yapısı geriye doğru testere dişi şeklinde olduğundan, yakalanınca kolay kolay kurtulamıyor. Tabiki at çek yapmak şart. Turuncu olan çoğu kişi tarafından tercih edilmekte

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    ÖNEMLİ:

Yukarıda görülen şemedaki ipek modeline misinanızı bağlarken Düğümden bağlamayacaksınız. Düğümler sağda ve solda kalacak çekilde ipekten bağlayacaksınız. Nedenine gelince. Balık gelince O düğüme atlarsa tutulmaz dişlerinin ipek üstüne gelmesi lazım. yazni ipeğin bol olduğu noktaya bazı bağlayan arkadaşların düğümden misina bağladıklarını görüyorum tamamen yanlış bir uygulamadır.

Sevgiler.

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    ipek zargananın en bilinen av yöntemidir. Misinenin ucuna bağlanan ipek denize bırakılır ve hafif hızda giderken arkadan çekilir, tabii ki kurşun olmadığı için su üstüne çıkar. Zargana da hep yüzeyden gezen bir balıktır. Diş yapısı farklı olduğu için ipeği ısırınca kurtulamaz.

Burada önemli bir husus da şu: Bu yöntemde balığı elle avlamak çok zordur. Bu yüzden 2 tane ince ağaç dalı kırılır ve sandalın 2 yanına bağlanır. Misineler de bunların ucuna bağlanır. Zargana yakalandığında dik duran bu dallar aşağıya kadar eğilirler, bunun üzerine olta çekilerek balık alınır. Elle yakalamaya kalkarsanız verim çok düşecektir.

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    + teknede lastikte kullanılır. elle tutmadan kendisi tutar

18. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    yada meşhur ossuruk ağacı dalı :D

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sende yani ercan evet arkadaşlar telde kullanılır yeterki elastik durumda birşey olsun yoksa el ile zarganaya tasma atmak ustalık işidir. ve zor olur.:D

20. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

belgeselde izlemiştim yerli amcanın teki ormandaki örümcek ağlarını elinin üzerine sarmalıyodu sonunda örümcek ağları bizim ipek gibi şekil kazanıyordu ardından bir tane yaprak buluyordu kocaman, uçurma gibi havalandırıyordu onu bir ucunada yaptığı ipeği beden bırakıp bağlıyordu zarganaları öyle yakalıyordu. vay be demiştim :)

rapala ile benimde aklıma geldi zargana tutulurmu acaba :eek: gerçi teke varken hiçte lüzumu yok.