malumunuz bu aralar zargana kıtlığı var. lüfer avından önce zargana ararken çok fazla zaman kaybedip fosil yakıt tüketiyoruz. 10-15 iğneli bir şey düşünüyorum. yurtdışında kılıç balıkları açık denizde uzunluğu 10 mile varan büyük paragatlarla yakalanıyor. benzer ağız damak yapısına sahip balıklar.ne dersiniz olur mu?zargana iğneyi ağzından atabilen bir balık mıdır? ustalardan yorum bekliyorum saygılar....
benimde aklımda hep düz orantılı bi sistem var ya aynı hızda 2 tekne, yada oyuncak bi tekne de olsun diğer ucu aynı hızda ilerle 25 e yakın sahte olsun suyun üstünde yüzdür : ) sonuçta mücadeleyi seven bir hayvan hareket eden herşeye zıplıyor ufak parlak silikonlarda olabilir gibi.
uzaktan kumandalı tekne ile ipek gezdirerek zargana aldım. çok da keyifliydi fakat bir o kadar yorucuydu. balık gelmesi için ipeğin en az 10 15m rc teknenin arkasından gelmesi lazım dalgalarda teknenin pruvasını sürekli çevirdiği için tekne illa ki misinanın üzerinden geçiyor ve pervanesine dolanıyor.bu seferde tekneyi almak için denize girmeniz gerkiyor. uzun uğraşlar sonucu 1 tane alabildim ama 3-4 defa pervaneye misina dolandı. aldığım tekne buydu http://www.yenicarsim.com/double-ho...-surat-teknesi/radyo-kontrol-tekne/id/143728/ fiyatı çok uygun herkese tavsiye ederim balık için almıştım oynaması daha zevkliymiş
Benimde aklıma gelmedi değil ancak zargana büyük olursa bu sefer teknenın arkasından baka kalırsın tekne elden gitse bile en az olta kadar zevklı olsa gerek seneye orta buyuklukte bır benzınlı tekne alarak denemeyi düşünüyorum at çek yerıne ılerı geri sağ sol
Denizde nasıl olur bilemiyorum ancak (o tekne tuzlu suda çalışmaz yada bozulur) bizim arkadaştaki tekne tatlı su için üzerinde balık bulucu ve yem dökücü var onunla birkez oynama adına sırtı misali misina ve kaşık bağladık sonunda kendimizde suyun içindeydik küçük bir turna vurmuştu ve dibe çekti tekneyi birde büyük birşey olsaydı 1400 liralık tekneden olacaktık
Bu iş için olan tekne biraz büyük olacak. Dahası su jeti veya daha iyisi, yukardan fanla çalışacak. Birde her durumda, size bir misina ile bağlı olacak. En iyi neticeyi katamaran tipi olanlar veriyor.