Zargana tutmak istiyorum kartal sahilinde çikcagini düşünüyorum ama emin degilim sormak istedigim bu mevsimde çikar mi bide midye kullanmayi düşünüyorum uygunmudur cevaplariniz için teşekurler
Hocam Kartal'da çıkar mı bilmiyorum bölgeyi tanımadığım için fakat zargana için midye çok iyi bir seçim olmayabilir. Mümkünse gümüş, hamsi ve istavrit balıklarının kuyruğa yakın yerinden ince uzun bir fleto yaparsanız -beyaz izmarit iğnesi mantıklı bir seçim olacaktır- daha avcı olabilir. Ayrıca zargana için satılan ipekler var. Onlar da pratik ve epey avcı oluyor. Çok ağır olmayan bir şamandıra altına tek iğneli ve yaprak ya da boncuk kurşunlu bir takım öneririm. Zira zargana daha çok yüzeye yakın avlanma yapar. Yakalaması da muazzam keyiflidir. Suyun üstünde çırpınmaya başladı mı insana büyük bir haz veriyor gerçekten. İnşallah bu zevki yaşarsınız. İyi avlar.
Midye kenarı, tavuk göğüsü( ince ince kesilmiş), gümüş, kaya kurdu, kuyruk altı ile tutabilirsin. Kartal için biraz erken olabilir. Gerçi bu sene daha gitmedim hiç zargana tutmaya.
bır ay kadar sonra bolca cıkar ıskele olan bolgelerı tercıh et en ıyı yem canlı gumus dur gumus harıcı boru kurdu ıpek kum kurdu ıstavrıt alt karın dakı beyaz etı sıyırıp takabılırsın hazır satılan gumus takımları var. 2 metre kadar bır beden ucuna hırsızlı beyaz duz veya capraz ıgne kullan. dıger ucuna fırdondulu hazır zargana topları var ona bagla topu da olta ya klıpse taksan olur yemı dusurmeden atabıldıgın kadar uzaga at sonra makıneyı yavas yavas sar ara ara hızlı hızlı sar 3-5 atımdan sonra vurus olmazsa tekrar at ve takımı beklet topu takıp et bence en verımlı atcek yapılan yontem ben kum kurduyla cok guzel av yapıorum hem kefalde atlıo rast gelsın
teşekurler mevsimi geldimi tam olarak anlamadim gitsem tutabilir miyim çünkü boşuna gitmek istemiyorum sabah gitmek daha mi iyi olur yoksa akşam uzerimi
Agzına alabileceği boyda hareketli olan her şeye saldırıyor.. iplik parçasına bile - çapari iğnesine bile
Merhaba arkadaşlar bende anlayamadım da, kartal da tutulur mu bu balık şuan zaman olarak uygun mudur acaba?
hatay dörtyolda şamandra arkasında beyaz simli üç adet silikon yüzdüren on onbeş tane emekli var kıyı boyunca. işi gücü yok bu adamların. belli bir ustalığa da sahipler. ben sabah dört buçuk beşte geldim silikonla benden az sonra gelip üç tane tutmuşlar 60-70 cm 3 tane bana verdiler. ilk turnamla birlikte 4 balık etti. evin yolunu tuttum. balığı temizlerken Allan gücüne gitmesin zarganadan iğrendim. turna ile aralarında yaradılış farkı kalite farkı vardı. z sanki polyesterden imal edilmişti. sırtı, yenmeyen balıkları andırıyordu, pulu olmaması aslında bir albeni. fakat bunun pulu bir başka yok. istavrit gibi zevkli değil tenine dokunmak... ıyyy böyle yunus balığına dokunmuş gibi ne bileyim. ıyy. temizlerken bir balığa değil de sanki ne bileyim, yenmeyen bir deniz canlısı hayal et, fok mok. ne bileyim iğrenç işte. eti yok hayvanın. bunu avlayanlar sanırım küçüklerinden tutuyorlar 20 cm, ondan sonra pişirince karışığa gidiyor ağızda dağılıyor her bir yanı, etmiş hissi veriyor galiba. anladım. sıra atçekle ilk avım olan turnayı (GES ile tutmuştum polyester) temizlemeye geldiğinde, kafası bir kazı andırmakla birlikte çok iğrenmedim. turnamın eti de polyester değildi, etti. löp et. sucuk. anladım adamların tuttukları kol gibi zarganaları neden bana verdiklerini. kendileri için herhangi bir değeri yokmuş bu balıkların demek ki. ben de ne kadar olgun, doygun, cömert ve usta ruhlu adamlar demiştim heh heh. silikonlarını geveleyip kullanılmaz hale getirdiği için üzüntülü ve sinirlilerdi. hedefleri levro veya lüflüf idi. gele gele z gelmişti. benim turnayı ise aynı balık sandılar. demek ki turna silikona vurmuyor pek fazla. şaşırdım yani, onlar için benim baraküda ile z nasıl aynı hayvan olabilirdi ? belki de gözlüklerini almamışlardı. eve getirdiğimde kocca balıkları bayağı sükse yaptım. başlangıçta sevinen valide hanım yemekten sonra dedi ki, oğlum bir daha bana balık getirme olur mu ? yalnız şu diğer tek balık iyiymiş, ondan olursa getir. anladın mesajı ?
bende geçen hafta aksam deneme yaptım istavrit fileto yem ile takip bile alamadım sonra istavrite devam ettim kartalda falan baya geç başlıyor o zaman, ağustos ayında denemelerı sıklaştıracağım...
İstavritin bu sene sabah suyunda pek yapmadığını gózlemledim... 6-7 defa sabah suyunda saat 5 - 8 arası sahilden denedim kayda değer bişey tutamadım. ama akşam suyu güzel istavrit yapıyor...
evet katılıyorum sana benimde 4. gidişim 1inde sandalla açıldım 2 kişi 3 saat de 7 kilo civarı aldık. kıyıdan çok yapmıyor. bugun de 5 tane çekebildik 2kişi. onları da çok ileriden çektik zatı.