Selamun aleyküm.Malumunuz zargana avı zamanı yaklaşıyor benim burda baktığım yöntemlerde genellikle yemli bazıları rapalayı anlatıyor ama bana markası lazım.Ben zargana avında zargana topunun arkasını bağlıyabileceğim bir rapala arıyorum bana öneride bulunurmusunuz?Asıl soruma gelirsek zargana için silikon kullanılırmı?Kullanılıyorsa kaç cm ve hangi marka ve renk kullanmalıyım?Ayrıyeten kaç numara iğne ile kullanayım?
Bence zargana için silikon kullanılır balık silikonu görünce fişklenir ama aralıksız çekmek lazım zargana iğne görünce yemiyor ..ve bence renk olarak .. (Yaz mevsimi(sabah-kırmızı 7.5 cm akşam fosforlu 10 cm ..Kışın sabah mavi veya yeşil açık renk olsun ve parlak simlide olur akşam -yakalayamadım) bunları ege bölgesinde böyle yakalayorum .. birde 0 numara kaşığın iğnesini çıkarmayın ama üzerine çapari gibi ipekle kaplayın .. en azından deneyin macera olur.
zargana için ya ipek kullanıcan yada yemli ben öyle kullanıyorum yemli için çine kopunki gibi çift iğne olacak ama iğneler 09 olsun yani yemin içinde gözük mesin yem olarakda hamsi kullanıyorum
Muhammed merhaba Öncelikle zargana topunun arkasina baglamak icin para verip rapala alma yaninda capari götür 4-5 tane istavrit işini görür Yakaladigin istavritleri kuyruk alti dedigimiz şekilde kes( kuyrugunun altindan keskin bir bicak yardimi ile karın bölgesine kadar ince bir fileto) kestiğin filetoyu karin bölgesi tarafindan igneye tak at ve cek Sonuc alacagindan eminim. Bir konu daha var görsellik açısından konu başlıklarını büyük harf ile yazmaz isen cok daha müthiş olur
ege kardeşim ben senin 12 yaşında olduğuna ianmıyorum bi resim foto bişey ekle bakalım görelim seni ? yada baban av market mi işletiyor. nereden bu yaşta bu bilgi ? yorumlara bak ya helal olsun valla
AHAHAHA SESLİ GÜLDÜM VE SEVİNDİM Cidden 12 yaşında değilim 13 yaşındayım .. Ayrıca babamın denizle bir alakası yok .. yüzmek dışında hihi Ben yazın 3 ay foçadayım eski foçada bu 12 senedir böyle sürüyor 3 yaşında balığa başladım .. ve 10 yaşına kadar sürdürdüm .. ancak hep ısparoz hep ısparoz .. nedense 1 gün oltama 350 gramlık bir mımır takıldı(11 yaşındayken)bende ozamandan bu zaman araştırdım kendim öğrendim .. ve deneyim .. balıkçı oldum .. yoksa ailede balıkçılıkla değil denizle alakalı kimse yok Facebookta Ege Demirağ yazın çıkar ..adımın yanında lakab olarak (pislicck) yazıyor
peki zargana hangi ayda kendini göstermeye başlar arkadaşlar? valla ben kaya kurdu kullanıyorum hep ve kesin netice alıyorum. acaba bu sene hangi ayda deneme yapsak ?
Zargana için, alt alta bağlanmış 3 iğneye, bir bütün kurt takarak avlanmanızı öneririm. Taktığınız kurtun altından 1 cm kadarını sarkıtın. Başka bir arkadaşımızın belirttiği gibi istavritin kuyruk kısmından keseceğiniz parçalarla da verimli av yaparsınız. Ama parçalar ince ve uzun şerit halinde olsun. Sahte ile avlanmadım, o nedenle yardımcı olamam ama ipek her zaman işe yarar.
19 yaşında değilim yaa diğer türlü herkes ezik 13 yaşında diyo o resimlerdeki çocuk 19 yaşında olabilirmi
abisi kimseye bir şey kanıtlamak zorunda diğilsin kimseninde ne düşündüğünü umursama. kimse 30 yaşında doğmuyor. herkes bir zamanlar 13 yaşındaydı yada günün birinde 13 olacak. takma bu kadar doğrusu neyse onu yaz