HERKEZE MRB. BUGUN ARKDŞLRLA ZARGANA AVINA GİTTİK AMA GİTTİĞİMİZLE KALDIK Bİ TANE BİLE YAKALAYAMDIK O KADAR OLTA ATTIK 4 DEFA VURDU KAÇTI AMA ALAMADIK BUDA YETMEZMİŞ GİBİ YANIMZDAKİ BÜYÜKLERİMİZ ALAY KONUSU OLDUK ,NEYMİŞ EFENDİM 2 KİŞİ ONLAR ATSALARMIŞ 10 KİLO BALIK TUTARLARMIŞ TABİ ONLAR TUTTUYA 8,10TANE RAHAT RAHAT KONUŞTULAR BİZDE ÖĞRENME AŞAMSINDAIZ DEMEKLE YETİNDİK ŞU KONUDA YARDIM İSTİYORUM, İĞNE NO, RENK,ZARGANA TOPUNUN SEÇİMİ, KULLANILAN YEM ( BİZ HAMSİ ATTIK AMA GELMEDİ) BİRDE İĞNYE GEÇİRME ŞEKLİ , YEMLERİN BOYUTLARI NASI KESMELİYİZ? BUKONLARDA BANA RESİMLİ YARDIMDA BULLUNACAK Bİ ABİM YADA KARDEŞİM VARSA SEVİNİRİM, BALIK NASIL TUTULURMUŞ GÖSTERMEK İSTİYORUM NOT BUNU BURDA ŞUANDA HEP AT ÇEK YAPIYORLAR BEKLEME YAPMIYORLAR AVINI ,BURDAKİ KONULARDA HEP ATIP BEKLENDİĞİNİ OKUMUŞTUM.
forumda zargana avı ile ilgili o kadar çok konu var ki... mesela, http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=131 birde küçük uyarı forum kuralları gereği, gerektiği haller dışında yazışmalarımızda BÜYÜK HARF kullanmıyoruz. bilginize...
ercan bey burayı inceledim ama resim gözükmüyor ondan bi bilgi elde edemedim.bilgilendirme içinde teşekkürler
Hakan bende Giresun'da okudum ve Güzel zarganalar yakaladım limanda. Fakat şimdi limana giriş yasaklanmış diye duydum. Güney av bayii. var biliyor musun orayı ? Eskiden özel idare işhanı altındaydı. şimdi mucize pazarının yanında. Oraya git. Balıkçıların toplanma mekanıdır orası.. Eminim yeterince yardımcı olacaklardır sana.. Ha birazda teorik bilgi vereyim . Uzun pala 11 numara mavi iğbe kullan. zargana topunun arkasına 0,15 misinayı yaklaşık 2 kulaç kadar bağla. Kesinlikle kurşun kullanma. Hamsi yada zargananın kendisini fleto kes. 3 cm boyunda şerit halinde kestiğin fleto yemi iğneye tak . Atabildiğin kadar uzağa at. Orta hızda çekmeye başla. Çekerken topun arkasını gözlemle. Çekerken kıpırtı olduğunu göreceksin. Kıpırtı olduğunda biraz daha yavaşla balığı yakalayacaksındır. Rast gele.. Güney av bayiine gidersen Çorum'lu Serhat'ın selamı var demeyi unutma bolşans... rastgele
Ordan yaparım alış verişi zaten, geçen mahzemeyi ordan aldım ona yaptırdım takımı beyaz 8 no iğne ama gelmedi iğneye, iğne iyi değildi bence eğiliyordu iğne , balığı tutmadığından alamadık galiba. teşekkürler bilgi için denicem bu dediklerini. saolsın...