Zargana İpeği

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında XboX tarafından paylaşıldı.

1. XboX

XboX seyhun

benim aldığım zargana ipeğinin boyu 95,5 cm anlatılanlardan fazla bişey anlamadım kaç cm misineye bağlıyoruz ? Bide bağlama şeklini anlatırmısınız yuvarlak,düz... saygılar...

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Nasıl yani 95,5 cm _?

3. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Zargana ipeği çapı maksimum 5-6 cm olan daire şekline getirilmiş ipe benzer aşağıdaki resimde poşetlenmiş ipeği görebilirsiniz..

Misinayı bu ipeğe düzgün bir şekilde bağlayacaksınız. Misinanın ucunda kanca vs olmayacak... Zargana topuyla ipek arasında 1,5 m civarı bir misina olacak.

Bu zargana topu

Bu da oltanın yapılış şekli, resimde 0,25-0,30 no denmiş ama misinayı daha ince(0,20 civarı) kullanırsanız verim artar diye düşünüyorum..

Son düzenleme: 21 Temmuz 2008
  4. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Zargana topuna, kamış boyuna yakın uzunlukta 0.16-0-20 mm tercihli misina bağlayın ( misinayı fazla kalın tutmayın, 0.16 mm misina ideal ). Misinanın ucuna, ipeği düzgün bir düğümle bağladıktan sonra, at-çek yapmaya başlayabilirsiniz.

5. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    zargana ipeğini kendi üstüne düğüm atarak kısaltabilirsiniz.Bazen ben öyle yapıyorum, uç kısmı kafa gibi oluyor, oradan da klipsli fırdöndüye bağlayabiliyorum, böylece ipek yıpranınca kolayca değiştirebiliyorum, ama bunu sadece zargananın çok olduğu zaman yapıyorum. Bir balıkçı amcam öğretmişti.:p

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    DEfalarca bu zagana ipeğini denedim ama ben verim alamadım.Yemli her zaman iş yapar.

7. olcay

olcay

Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK
  8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    her daim yanınızda 2-3 farklı renk ipek bulundurmanızda fayda var. sarı, kırmızı ve turuncu. bölge bölge ve gün gün zargananın renk tercihleri değişebiliyor. bir yerde dalgalı denizde kırmızıya atlarken sarıya çekingen davranabiliyor. bunları av yerinizde deneme yaparak görebilirsiniz. ama yine de kıyıdan at çeklerde kuyruk altı yem veya şerit haline getirilmiş akyem tercih edin derim. ipek bana göre tekneden kullanıldığında daha verimlidir.

9. XboX

XboX seyhun

herkeze yardımları için tşk ederim,boyu dediğim gibi zargana ipeği deiğimde bunu verdiler,yapısı bu resimlerdeki gibi kesip bağlıcam artık bi şekilde...