benim aldığım zargana ipeğinin boyu 95,5 cm anlatılanlardan fazla bişey anlamadım kaç cm misineye bağlıyoruz ? Bide bağlama şeklini anlatırmısınız yuvarlak,düz... saygılar...
Zargana ipeği çapı maksimum 5-6 cm olan daire şekline getirilmiş ipe benzer aşağıdaki resimde poşetlenmiş ipeği görebilirsiniz.. Misinayı bu ipeğe düzgün bir şekilde bağlayacaksınız. Misinanın ucunda kanca vs olmayacak... Zargana topuyla ipek arasında 1,5 m civarı bir misina olacak. Bu zargana topu Bu da oltanın yapılış şekli, resimde 0,25-0,30 no denmiş ama misinayı daha ince(0,20 civarı) kullanırsanız verim artar diye düşünüyorum..
Zargana topuna, kamış boyuna yakın uzunlukta 0.16-0-20 mm tercihli misina bağlayın ( misinayı fazla kalın tutmayın, 0.16 mm misina ideal ). Misinanın ucuna, ipeği düzgün bir düğümle bağladıktan sonra, at-çek yapmaya başlayabilirsiniz.
zargana ipeğini kendi üstüne düğüm atarak kısaltabilirsiniz.Bazen ben öyle yapıyorum, uç kısmı kafa gibi oluyor, oradan da klipsli fırdöndüye bağlayabiliyorum, böylece ipek yıpranınca kolayca değiştirebiliyorum, ama bunu sadece zargananın çok olduğu zaman yapıyorum. Bir balıkçı amcam öğretmişti.
Merhabalar... Zargana ipegi ile yakalanmis kuzu zarganlar av raporumdadir. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=504587&posted=1#post504587 Agzindaki ipek turuncu renktedir... Ama ben oyle bir ipek duzenegi kullandim ki anlatmaya utaniyorum Rastgelsin...
her daim yanınızda 2-3 farklı renk ipek bulundurmanızda fayda var. sarı, kırmızı ve turuncu. bölge bölge ve gün gün zargananın renk tercihleri değişebiliyor. bir yerde dalgalı denizde kırmızıya atlarken sarıya çekingen davranabiliyor. bunları av yerinizde deneme yaparak görebilirsiniz. ama yine de kıyıdan at çeklerde kuyruk altı yem veya şerit haline getirilmiş akyem tercih edin derim. ipek bana göre tekneden kullanıldığında daha verimlidir.
herkeze yardımları için tşk ederim,boyu dediğim gibi zargana ipeği deiğimde bunu verdiler,yapısı bu resimlerdeki gibi kesip bağlıcam artık bi şekilde...