Zargana ipegiyle balik tutuluyormus bu ipegin sirri nedir nasil birseydir oltaya nasil baglanir kanca neresine takilir ve bu zamanlarda bu ipekten sonuc alinabilir mi?Ustalardan cevaplar bekliyorum...
zargana ipeği hazır paketlerde satılıyor, 10 cm uzunluğunda çeşit çeşit renklerde. zaragana topuna 2 kulaç misina bağlayıp ucuna bu ipeği takın. yavaş yavaş sarımda balık sanıp saldıracaktır, saldırı anında zargananın gagasına dolanıyor bu şekilde testere dişli olduğu için kurtulamıyor, yani iğne yok.
Zargananın diş yapısı sebebiyle bu ipekten kurtulamaz, ama şimdiye kadar ipekli denemelerim hiç takip almadı diyebilirim, takip aldıysa da kıyıya alamadım. En iyi avı zargana topunun arkasına bir-bir buçuk kulaçlık misina ve sonuna tek iğne, iğneyede midyeyi ikiye ayırdığında keskin bir bıçakla şerit şeklinde çıkardığın midye içini takarak almışımdır. yavaş yavaş sararken o şerit şeklindeki midye öyle bir aksiyon yapıyorki atlamayan zargana kalmaz
Mustafa abi. bende aynı oyle hazırlıyorum takımı ama attıktan sonra mıdyeye balıgın atlaması ıcın beklıyorum. at cek seklındemı yapmalıyız _?
Atarken top tam denize düşmek üzereyken misinayı hafifçe tut frenlet ki top geride kalsın iğne ileri düşkün, karışmasın. Sonra duruma göre bekleyip beklemeyeceğini sen belirle. İstersen direk sar istersen biraz bekle sar. Ben 5-10 saniye bekleyip çok yavaş sarıyorum. Çaparideki gibi hızlı değil, bildiğin yavaş saniyede 1 tur yada daha az. Esas burada yöntemi zarganacı Özkan Bey den sormak lazım
Karadeniz zonguldak taraflarında zargan alan varmı haberı olan varmı acaba palamutla beraber yavas yavas cıkması lazım
Estahfurullah,bendeki şans sadece, orucun bitmesini bekliyorum hayırlısı ile reeling pazar günü arkadaşım 7 tane aldığını söyledi birtanesi 50cm civarı diğerleri 40cm civarında, kendisi teknoloji fukarası olduğundan resimleri alamıyorum kendisindenbanghead
Amma da mütevazilik yapmışsın Özkan kardeş Bende orucun bitmesini bekliyorum hem o zamana daha büyürler. Geçen cumartesi Kartal sahilden geçerken dayanamadım durum, gerçi saat 16:00 gibi biraz erkendi. 1 saat sadece keyif için attım. 2-3 defa takip aldım ama belliydi kalem kadardı. Sonra güneş iyice yakmaya başlayınca toplayıp yola devam ettim
çıksaydı iyi olurdu büyük ihtimal agustos 15 ine dogru askere gidiyorum kasım celbine kalırsam balıgada kalıyorum kasım celbı sectım ama zonguldak agustos alıyormus bu sene ıns kasım a kalırım