Zargana ipeği.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kewmall03 tarafından paylaşıldı.

1. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Zargana ipegiyle balik tutuluyormus bu ipegin sirri nedir nasil birseydir oltaya nasil baglanir kanca neresine takilir ve bu zamanlarda bu ipekten sonuc alinabilir mi?Ustalardan cevaplar bekliyorum...

2. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

3. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    zargana ipeği hazır paketlerde satılıyor, 10 cm uzunluğunda çeşit çeşit renklerde. zaragana topuna 2 kulaç misina bağlayıp ucuna bu ipeği takın. yavaş yavaş sarımda balık sanıp saldıracaktır, saldırı anında zargananın gagasına dolanıyor bu şekilde testere dişli olduğu için kurtulamıyor, yani iğne yok.

4. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Zargananın diş yapısı sebebiyle bu ipekten kurtulamaz, ama şimdiye kadar ipekli denemelerim hiç takip almadı diyebilirim, takip aldıysa da kıyıya alamadım. En iyi avı zargana topunun arkasına bir-bir buçuk kulaçlık misina ve sonuna tek iğne, iğneyede midyeyi ikiye ayırdığında keskin bir bıçakla şerit şeklinde çıkardığın midye içini takarak almışımdır. yavaş yavaş sararken o şerit şeklindeki midye öyle bir aksiyon yapıyorki ;) atlamayan zargana kalmaz :)

5. kadircan12345

kadircan12345 kadircan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SURF CAST 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b makina
    En İyi Avı:
    40cm lüfer / 5KG İSTAVRİT
    Mustafa abi. bende aynı oyle hazırlıyorum takımı ama attıktan sonra mıdyeye balıgın atlaması ıcın beklıyorum. at cek seklındemı yapmalıyız _?

6. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Atarken top tam denize düşmek üzereyken misinayı hafifçe tut frenlet ki top geride kalsın iğne ileri düşkün, karışmasın. Sonra duruma göre bekleyip beklemeyeceğini sen belirle. İstersen direk sar istersen biraz bekle sar. Ben 5-10 saniye bekleyip çok yavaş sarıyorum. Çaparideki gibi hızlı değil, bildiğin yavaş saniyede 1 tur yada daha az.
    Esas burada yöntemi zarganacı Özkan Bey den sormak lazım ;)

7. Mustafa67

Mustafa67 Mustafa Kartal Yapıcı

Karadeniz zonguldak taraflarında zargan alan varmı haberı olan varmı acaba palamutla beraber yavas yavas cıkması lazım

8. kadircan12345

kadircan12345 kadircan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SURF CAST 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b makina
    En İyi Avı:
    40cm lüfer / 5KG İSTAVRİT
    abi oyle bır anlattınkı kendımı avda zannettım bır an cok saol :D

9. balıkcı67

balıkcı67

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Tatlısu kefali 37 cm
    Mustafa abi daha çıkmadı zargan anca eylülde yakalanır

10. ozkan79

ozkan79 özkan

Estahfurullah,bendeki şans sadece,

orucun bitmesini bekliyorum hayırlısı ile reeling

pazar günü arkadaşım 7 tane aldığını söyledi birtanesi 50cm civarı diğerleri 40cm civarında,

kendisi teknoloji fukarası olduğundan resimleri alamıyorum kendisindenbanghead

11. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Amma da mütevazilik yapmışsın Özkan kardeş :)

Bende orucun bitmesini bekliyorum hem o zamana daha büyürler.

Geçen cumartesi Kartal sahilden geçerken dayanamadım durum, gerçi saat 16:00 gibi biraz erkendi. 1 saat sadece keyif için attım. 2-3 defa takip aldım ama belliydi kalem kadardı. Sonra güneş iyice yakmaya başlayınca toplayıp yola devam ettim :)

12. Mustafa67

Mustafa67 Mustafa Kartal Yapıcı

çıksaydı iyi olurdu büyük ihtimal agustos 15 ine dogru askere gidiyorum kasım celbine kalırsam balıgada kalıyorum kasım celbı sectım ama zonguldak agustos alıyormus bu sene ıns kasım a kalırım