Arkadaslar zargana hakkinda bir soru daha sormak istiyorum???Acaba zargana baliginin tadi nasildir ve hangi baligin tadina benzerdir(Belki yedigim bir baliga benzerde tadini az cok anlarim onceden hic zargana yemedim)Ve bir de nasil pisirilir merak ediyorum???Yardimlar icin simdiden tesekkurler
Yağsız ama bol fosforlu, hatta en çok fosfor bulunduran balık olarak biliyorum.Yağda kızartmaktan başka pişirme şansın yok gibi. zirao zaman bile tadı iyi denemez. Ama zargana ipeği ile yakalaması çok zevklidir.
Merhaba;zargana eti oldukça lezzetli bir balıktır(kişiye göre değişir) zargananın en makbul olanı 35-50 cm boylarında olanlarıdır. zargananın damak lezzeti başka hiçbir balığa benzemez en makbul kısmı karından kuyruğa kadar olan bölümdür,eti hafif sert ve yağsızdır mısır unu ile kızgın yağda yanında da soğanlı bir salata ile şahane olur.pişmemiş eti yeşilimsi kılçığı ise fosfor yeşilidir. avcılığı oldukça zevklidir,kurnaz atik manevra kabiliyeti olduça yüksek;gücü yetebildiği tüm canlılara saldırmaktan çekinmeyen avcı bir balıktır. avcılığını en sevdiğim balıklardandır. av esnasında en iyi yemi yavru balıklardır.reeling
Arkadaslar bilgiler icin tesekkur ederim herkesin damak zevki farklidir tabii ama ben denizden babam ciksa yerimMeragimi gidermis oldum tesekkur ederim...
En sevdigim baliklardan. Içerdigi yogun fosfor sebebi ile çocuklar için en faydali baliklardan biri. Zaten bu yüzden orta kemigi ve kilçiklari yesil renklidir. Avi da müthis zevkli ve kolaydir.
Bende hiç yakalamadım ve yemedim. Fakat bir kitapta okuduğum bilgileri paylaşayım. Pişirince kılçığının yeşil bir renk aldığını okumuştum. Hatta endişelenip balığı bozuk mu diye atmayın yazıyordu. Fosfor ve çinko yönünden çok zengin bir balık. Hatta bazen, çok tüketildiğinde çinko zehirlenmesi yapabildiğini bile okumuştum. Şimdi hangi kaynak falan diye sormayın, çünkü bilmiyorum Seneler önceydi. Yanlış anımsıyorsam beni de düzeltin. Benim de en merak ettiğim balıklardan biridir.
Ertuğrul emmi geçen bir tane çekmiştim zargana. Dolapta bekliyor. Fosfor falan hoşuma gitti. O halde ağırlığı zarganaya vermek lazım.
Yok canim ciger kizarta ile zargananin tadi alakasiz istavritin 5 kati lezzetlisi zarganaya yaklasiyo iste
Zargana bence denizdeki yenilebilecek riski en düşük balıklardan. dipte avlanmaz yavru balık tüketir. Ayrıca bana göre eti de çok leziz. Özellikle balık yeme konusunda tembelliği olan için ince kılçığı yoktur. Ortadaki yeşil kılçığı çıkardığınızda kalanı löp löp götürebilirsiniz. Sağlıcakla...
Yazın erken mevsimlerinde mısır unu ile tava yapın. Ağustos ve sonrasında zarganayı dilim dilim kesip bol domatesli, maydonuzlu, az sıvıyağ ve az tereyağlı buğulama yapın. Bence tadı kendine has ve güzel bir balıktır.
tadı güzel fakat kılçığı bol ben ilk yakaladığımda budane neden kılçığı yeşil bozulmu düşünmüştüm ama tecrübeli bir arkadaşı aradım sonra mmmmmm leziz
Bende balığa başladığım 12 yaşlarından bugünlere kadar tutmaktan en çok haz aldığım balıklardan bir tanesidir Zargana balığı..Bir o kadar da tadı bence ilk 5 ' e rahatlıkla girebilecek lezzettedir , tabiki bu benim görüşüm...Özellikle Ekim ayından sona balık iyice yağlanmaya başlar ve bir o kadar da lezzeti artar...Olsada yesek . :hungry: :hungry: :hungry: